Фибростъкло е отличен материал за укрепване на пенобетона

Един от основните елементи, чрез които е възможно да се отървем от неприятните нюанси под формата на напукване и стратификация на повечето видове бетон, е фиброфибър.

Този синтетичен материал, благодарение на уникалната му структура, може да се използва вместо метална армировка, която се използва за укрепване на конструкцията, много често се използва в пенобетонни конструкции. Това микрофибър е изработен от полипропилен, която се състои от множество полимерни гранули, този материал може да се използва като добавка в състава на пенобетон или мазилка смес. Равномерно се разпределя в целия обем и с помощта на милиони косми в микрофибърът се постига великолепно усилване на самия разтвор.

Използването на влакна в различни циментови и бетонови разтвори увеличава качеството им няколко пъти. По подобен начин самата армировка ще бъде много по-добра при използването на този материал, отколкото при използването на метални елементи. Ако се изисква да се произвежда лека пяна, тя може да бъде направена само с влакна, усилени с влакна, все още няма алтернатива на този материал. Фибростъкло има няколко предимства, които го правят възможно не само през лятото, но и през зимните студове.



Полипропиленовото влакно, добавено към пенообразуващия бетон, го прави по-устойчив на ниски температури, тъй като при добавянето на този материал въздухът, който образува мехурчета, навлиза в пяната. Тук в тези мехурчета и замръзва по време на студ, влага, и по време на топлина то се топе и изтича. Поради факта, че цялата кристализация на влагата настъпва точно в тези мехурчета, самата структура на бетона не се подлага на унищожение. В допълнение, влакното е добра бариера за появата на нови пукнатини, които създават нови канали за потока на влага вътре в блока от пяна.

Самият пяна бетон е много крехък материал, а добавянето на влакнести влакна към сместа позволява да се направи по-гъвкав. Също така, добавянето на влакна към пяната бетон увеличава своята устойчивост на ерозия себе си, това качество прави възможно да не се извършват допълнителни обработки под формата на мазилка или shpatlevaniya повърхностна пяна. Тази особеност на пяна бетон, в който се добавя фибростъкло, прави този строителен материал в търсенето при конструирането на различни предмети.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Укрепване на подовата замазкаУкрепване на подовата замазка
Изчисляване на пяна блокове за къща калкулатор да помогне на частни разработчициИзчисляване на пяна блокове за къща калкулатор да помогне на частни разработчици
Подсилване от фибростъклоПодсилване от фибростъкло
Фибростъкло за бетонФибростъкло за бетон
Фондация под къщата от газоблоковФондация под къщата от газоблоков
Полипропиленово влакноПолипропиленово влакно
Укрепване на тухлената стенаУкрепване на тухлената стена
Използването на армировка от фибростъкло при строителството на сгради и съоръженияИзползването на армировка от фибростъкло при строителството на сгради и съоръжения
Остъклена хидроизолацияОстъклена хидроизолация
Предимства на фибрите влакнаПредимства на фибрите влакна
» » Фибростъкло е отличен материал за укрепване на пенобетона
© 2021 BggeHat.com