Укрепване на подовата замазка

Полагайки модерни подови настилки, всеки собственик мечтае да направи новия етаж идеално плосък. Отличен начин да се постигне това е да се запълни стоманобетонната замазка.

Укрепване на подовата замазка

Укрепване на подовата замазка

Подсилени подове се изсипват в помещенията, където подът е подложен на огромни товари. Това е въпрос на гаражи, икономически сгради. В тях подовите основи се изпитват с благоприличие. Поради това подовете трябва да бъдат подсилени.

Правилно направеното подсилване на подовата замазка позволява да се получи гладка основа

Правилно направеното подсилване на подовата замазка позволява да се получи гладка основа

Необходимост от подсилване

По дефиниция използването на арматура допринася за значително намаляване на вибрациите и динамичните натоварвания, които действат върху замазката. Разширяващите фуги се укрепват и се предотвратява тяхното разширяване по време на работа.

A priori замазки се различават по предназначение и място на образуване. Така че те са разделени на:

  • грубо, когато замазките лежат върху земята или върху основите;
  • Тези, които се изсипват върху плочите;
  • така че да се излеят, за да се изравни основата под подложката за пълнене;
  • Сграда, с която е монтирана изолацията.

Трябва да се отбележи, че грубият замазка се излива върху немонолитна и подвижна основа. Когато сградата е седнала, такива конструкции могат да получат опасно разтягане или деформация. Полагането на подсилващи се отвори предотвратява тези разрушителни ефекти.

Груб замазка

Груб замазка

Освен това армировката е необходима, тъй като бетонът се класифицира като крехък строителен материал и следователно се разрушава при различни товари. Бетоновата замазка се укрепва по два начина:

  • формиране на по-дебел слой;
  • добавяйки укрепваща мрежа. Тя е фиксирана към бетонната плоча с дюбели. Изрично е забранено да се постави мрежата директно върху основата.

Стоманобетонът е много по-стабилен. Тя не образува пукнатини. Има еднаква равнина, която не се страхува от топлинни или механични натоварвания.

Стоманобетон

Стоманобетон

Видове подсилени подове

Подовете са бетон и циментов пясък. При процеса на подсилване се използва метална мрежа. За фиксиране на платното се използват монтажни стойки, поставени първо върху основата. Ако се изгражда свободна основа, тогава един слой на мрежата може да не е достатъчен. Изисква инсталирането на допълнителен слой, който се поставя вътре в разширената глинена възглавница.

За да се укрепи, качественото метално око трябва да бъде правилно разположено върху бетонната обвивка. С други думи, не трябва да е в контакт с грубия под. Подсилващите решетки са изтъкани от жицата. В повечето случаи за тази цел се използва дебел галванизиран проводник.

Подсилване на окото

Подсилване на окото

Укрепване на замазки

Преди да започнете цикъла на конструиране, трябва точно да определите желаната дебелина на бъдещата замазка. Стойността му зависи от това коя подова настилка е избрана. Размерите му трябва да съответстват на нивата на етажите на съседните помещения. В условията на малка разлика във височините, общото ниво се показва на една единица. Най-красивият етаж е на една и съща височина във всички стаи.



При усилена мрежа, бетонната замазка става значително по-тънка. В повечето случаи размерите на замазката варират в диапазона от 3 до 5 см. По-малката дебелина води до напукване на конструкцията, тъй като армировката запазва формата. В резултат на това не се страхува от водата (много добро качество за помещения, където има висока влажност).

Последователност на работата

Преди да поставите решетката, се изисква подготовката на основата:

  • Повърхността е добре почистена от отломки и различни замърсители;
  • така че бетонът да е по-добре прилепен към субстрата, да се нанесе грунд;
  • на горната, въображаема "равнина" на замазката е фиксирана, набор от "маяци" от дърво или метални профили е фиксиран.

Най-добра шумоизолация се постига чрез подсилване на няколко слоя пяна в равнината на пода.

penofol

penofol

Тогава подсилващата мрежа се полага върху подпорите. Бетоновите замазки запълват зоните "ограничени" от маяците. След това горната равнина се подравнява, като се използва правилото. След 30 минути сместа внимателно се разтрива.

Изливане на бетон в армировка

Изливане на бетон в армировка

Завършената конструкция трябва да изсъхне напълно. За да не изсъхне и да не настъпват пукнатини, повърхността периодично се намокря с вода в продължение на три дни. След една седмица "маяците" се премахват. Създават се кухини за по-добра адхезия, обработен грунд, а след това същият хаван се залага. Завършената структура е оставена в това състояние в продължение на един месец, така че всичко да изсъхне правилно.

Препоръчва се работата да се извършва при температура от порядъка на 20 ° С. По време на монтажните работи в стаята не са разрешени чешми. По-добре е, ако подсилените замазки с еднакво ниво ще бъдат подредени в рамките на един ден.

Проблеми за подсилване

С усилването на армировъчната мрежа теглото на бетона се отстранява частично. Освен това подсилените замазки дават следните предимства:

  • Наличието на такъв сегмент допринася за значително подобряване на ефективността. Налице е увеличение на силата и съпротивлението на различни фактори;
  • значително увеличение на съпротивлението на различни участъци (и следователно пукнатини на подобен под няма да се появят);
  • възможно е значително да се намали дебелината на бетонната замазка. В този случай силата ще остане на същото ниво. В резултат материалът се запазва;
  • такива замазки се използват перфектно при ремонта на стари апартаменти, при които подовете се отличават със значителни разлики.
Довършителни слой на замазката

Довършителни слой на замазката

Следва последващата финална дъска. Най-оптималната опция - използването на универсални сухи строителни разтвори за подови замазки. Съвременният пазар на строителни материали предлага на потенциалните купувачи широка гама от подобни композиции, представени от най-известните производители. За да може сместа да има достатъчна еластичност, в нея се добавят пластификатори. Тези състави са необходими в случаите, когато са монтирани топло подове.

Нюанси на армировката

Всяка подова настилка се образува в съответствие с определени препоръки. Първоначално се монтира уплътняващо ударно уплътнение. С негова помощ се намалява размерът на натоварването по време на свиването на сградата. Над нея се налива бетон, в който има укрепваща мрежа. В този случай е необходимо завършващият слой на замазката да не е по-тънък от 6 см.

Подсилване на окото

Подсилване на окото

За окончателно изсъхване на бетона се изисква да се поддържа сглобената структура за около 28 дни. След това можете да започнете да работите.

В действителност, подсилване на подсилване на подова настилка не е трудно. Резултатът е идеално равна повърхност. За да се постигне това, върху сглобената структура се полага слой от хоросан (неговата последователност трябва да е такава, че да може да се изравни сама). Слоят се поставя само след като подсилената замазка е напълно изсъхнала.

Укрепването ще бъде компетентно и правилно, ако се спазват някои точки:

  • подсилващата се мрежа трябва да се постави не върху основата, а в дебелината на бетона. Следователно, последните трябва да почиват върху каменни или циментови подложки;
  • Укрепващият материал не трябва да предотвратява проникването на разтвора на свързващото вещество. В светлината на това мрежовата структура е задължителна;
  • За да се осигури най-доброто сцепление, не се допуска наличието на бои или маслени петна;
  • е необходимо да се гарантира, че армировъчната мрежа е добре потопена в бетона, така че да се предотврати проникването на въздуха и влагата във фитингите. Така че корозията и гнилостните процеси се елиминират.

Видео - Укрепване на подовата замазка

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самонивелиращи се самонивелиращи се подовеСамонивелиращи се самонивелиращи се подове
Вратите се свързват в частна къщаВратите се свързват в частна къща
Как да направите пода в препоръките от гаража от професионалистКак да направите пода в препоръките от гаража от професионалист
Как да направите плоска и гладка повърхност?Как да направите плоска и гладка повърхност?
Ремонт на подови замазкиРемонт на подови замазки
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Как правилно да подова настилка в банята или холаКак правилно да подова настилка в банята или хола
Как и какво да укрепим основата, изискваща ремонт?Как и какво да укрепим основата, изискваща ремонт?
Как да подготвим подовата замазка за професионалистиКак да подготвим подовата замазка за професионалисти
Как да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полаганеКак да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полагане
» » Укрепване на подовата замазка
© 2021 BggeHat.com