Видове зидани разтвори

За различни типове стени могат да се използват различни видове зидари. Изборът на даден вариант зависи от изискванията, наложени върху топлоизолационните характеристики на обграждащите конструкции.

Най-често срещаният вариант е циментна суспензия. Състои се от смес от цимент, минерални трохи, както и различни добавки, предназначени да подобрят свойствата си. Този тип зидарски хоросан също е най-гъвкав, защото има висока влажност и устойчивост на замръзване, както и добра адхезия. Тъй като има и висока якост на натиск, се препоръчва да се използва, когато има значително натоварване по стените. Нанася се върху слой от 6-40 мм.

В непосредствена близост до него се отличават циментово-вармен хоросан, който се състои от цимент, пясък, вар и минерални добавки. Освен това има по-високи топлоизолационни характеристики и се омесва по-добре от обикновения циментов разтвор. Нанесете този състав върху слой до 30 мм.



Отделно е необходимо да се разпредели топлоизолационен разтвор за зидария. Това е смес от циментов (или циментово-варов) зидарски хоросан със специални минерални добавки (обикновено глина или перлит). На пазара можете да намерите и зидани разтвори от този тип с добавка на полистиролови гранули EPS. Тези добавки осигуряват топлоизолационните свойства на материала. В същото време те са с малко тегло, което също може да се счита за предимство. От друга страна, топлоизолационните решения се считат за по-трайни от циментовите съединения. Те не се използват в многоетажна конструкция, но за изграждането на малка селска къща подходяща. Оптимален вариант за полагане на еднослойни носещи стени.

Е, ако се интересувате от изграждането на турски бани - посетете мястото на изграждане на турски бани. Само там ще се научите как да изградите шунка без допълнителни разходи.

Друг вид зидарски хоросан е лепилна смес, състояща се от цимент, полимерни свързващи вещества, както и различни пълнители и добавки (може да съдържа и вар). Има добра влагоустойчивост и устойчивост на замръзване. Използва се основно в изграждането на стени от пенобетонови блокове.

Когато избирате зидария, трябва да обърнете внимание на марката. Колкото по-високо е, толкова по-силно е решението за зидария. Въпреки това, не винаги е необходимо да се използват твърде силни съединения - това може да бъде неблагоприятно от икономическа гледна точка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Методи за приготвяне на хоросан за зидани пещиМетоди за приготвяне на хоросан за зидани пещи
Пропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухлиПропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухли
Ние изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къщаНие изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къща
Изчисляване на потреблението на хоросан върху зидарияИзчисляване на потреблението на хоросан върху зидария
Лепило за блокове от пянаЛепило за блокове от пяна
Разтвори за зидарияРазтвори за зидария
Характеристики на подготовка на бетонови смесиХарактеристики на подготовка на бетонови смеси
Лепило за плочки Какво трябва да избера?Лепило за плочки Какво трябва да избера?
Конкретни пропорции за основаКонкретни пропорции за основа
Ремонт на зидарияРемонт на зидария
» » Видове зидани разтвори
© 2021 BggeHat.com