Характеристики на стените, изработени от силикатен материал

Характеристики на стените, изработени от силикатен материал

При изграждането на частни къщи могат да се използват силикатни материали - тухли и кухи блокове. Те се произвеждат от естествени суровини - смес от вар, пясък и вода. Като правило те са бели, но на пазара можете да видите и боядисания материал (графит, син, зелен, бежов и дори червен нюанс). Какви са характеристиките на силикатните продукти?

На първо място е необходимо да се отбележи високото ниво на тяхната екологична безопасност, тъй като при тяхното производство не се използват вредни добавки и опасни газове.

Силикатните тухли и блокове обикновено са кухи, въпреки че се откриват и твърди продукти. Такава тухла обикновено се използва за довършване на фасади, защото е сравнително лек материал и има красива повърхност, така че не е задължително да бъде измазана. В строителните магазини можете да намерите едновременно абсолютно равномерно и нарязано тухли (има груба текстура). Основните предимства на този материал са неговата устойчивост на замръзване, отлични звукоизолиращи характеристики, устойчивост на компресия. Освен това вар, който е част от техния състав, има дезинфекционен ефект и поради това такива тухли са устойчиви на външния вид на плесен.



Силикатните продукти нямат високи топлоизолационни характеристики. Използването им винаги означава допълнителна употреба на топлоизолационни материали. Ако тухлите или блоковете се използват за издигане на стени, тогава еднослойната зидария е недопустима в този случай. От силикат материал може да се издигне двуслоен стена (използване на кухи блокове, които са поставени на цимент хоросан) и стената на три-слой (дебелина на носещия слой в този случай възлиза на 18-25 см и дебелина на изолацията - 12-15 см). Освен това следва да се отбележи, че силикатните тухли са относително крехък материал и поради това тяхното транспортиране и съхранение са свързани с определени трудности.

Стените на силикатните блокове са изградени по същата технология като стените на традиционните тухли. В края на работата те могат да бъдат измазани (в този случай трябва да оставите шевовете, които са напълно напълнени с хоросан). Ако няма допълнително завършване на стената, шевовете трябва да се правят много добре.

Е, всичко, от което се нуждаете за изграждане или ремонт можете да закупите, като посетите сайта ekonomstroy.ru. Има само качествени строителни материали на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Газовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкцияГазовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкция
Характеристики и приложение на газови силикатни блоковеХарактеристики и приложение на газови силикатни блокове
Какви са размерите на газовите силикатни блокове?Какви са размерите на газовите силикатни блокове?
Видове и избор на тухли от строителни материалиВидове и избор на тухли от строителни материали
Тухлена къщаТухлена къща
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Стъклото блокира материалните характеристикиСтъклото блокира материалните характеристики
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Огнеупорни тухлиОгнеупорни тухли
Стенни керамични материалиСтенни керамични материали
» » Характеристики на стените, изработени от силикатен материал
© 2021 BggeHat.com