Изграждане на керамика и нейните характеристики

Изграждане на керамика и нейните характеристики

Изграждане на керамика - това е цял клас материали, чиито основни компоненти са глина. Качеството на готовия продукт обикновено зависи от неговия състав. Ако глина съдържа много мари, на повърхността на блоковете се появяват бели блокове. Под действието на водата те могат да набъбват и това води до появата на пукнатини в строителната керамика, което намалява съпротивлението на материала до механични повреди.

При производството на строителна керамика пясъкът може да бъде добавен към суровината, чийто дял зависи и до голяма степен от качеството на глината. Този компонент е отговорен за твърдостта на материала след изпичането. Единственото изключение е един вид строителна керамика, като тухли от клинкер, за които се използва само чиста и мазна глина, а пясъкът никога не се добавя.

Е, и че тавански прозорци да купуват на разумни цени - посетете сайта nasha-stroyka.com.ua. Само там ще намерите качествени прозорци на разумна цена и с бърза доставка.



Същевременно в производството на традиционни видове строителна керамика могат да се използват и други добавки, включително дървени стърготини и дървено брашно. Това намалява пластичността на глината и в резултат продуктите стават по-леки. Обикновено това е въпрос на пореста керамика, защото по време на печенето дървесното брашно и стърготини изгарят, а в самия материал се появяват малки пори, пълни с въздух. Те намаляват теглото на блоковете и същевременно увеличават топлоизолационните свойства.

Като цяло, всички видове строителна керамика преминават процеса на изпичане. Това осигурява тяхната устойчивост на замръзване, твърдост и здравина. Що се отнася до топлоизолационните свойства, тухлата е по-лошо за защита на сградата от изтичане на топлина, отколкото порестата керамика. Въпреки това, последната, с всичките си отлични експлоатационни характеристики, не може да се счита за материал, който е удобен за работа. Лесно се разпада и е трудно да се скъса, така че по време на строителния процес може да се появи голямо количество отпадъци. Но големият формат кухи керамични блокове са оборудвани с профилирани страни, което улеснява свързването им и ускорява процеса на полагане.

Говорейки за характеристиките на шумоизолацията, трябва да се отбележи, че най-високото ниво на шумопоглъщане се осигурява от твърда тухла. И най-малкото усвояване на водата се осигурява от клинкера. По принцип звукоизолацията и водопоглъщането на строителната керамика зависят от структурата и вида на материала, както и от суровините, от които е направена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
Керамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието муКерамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието му
Топли керамика са недостатъците на този материал, когато полагане на стените на една къщаТопли керамика са недостатъците на този материал, когато полагане на стените на една къща
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Бетонов бетон или керамика за строителството?Бетонов бетон или керамика за строителството?
Как да изберем правилната италианска плочка?Как да изберем правилната италианска плочка?
Строителни материали от керамикаСтроителни материали от керамика
Характеристики на модерната мозайкаХарактеристики на модерната мозайка
Пълнители за строителни разтвори и бетониПълнители за строителни разтвори и бетони
Ефективна тухлаЕфективна тухла
» » Изграждане на керамика и нейните характеристики
© 2021 BggeHat.com