Ефективна тухла

Една ефективна тухла се нарича, като в структурата си организирани кухини, или пори, които осигуряват подобрените си топлоизолационни свойства. Тази тухла понякога се нарича пореста или топла. Технологията на нейното производство е доста интересна: за да се получат пори, се добавят фини чипове към общата маса по време на партидата, което след изпичането на крайните продукти просто изгаря, оставяйки празнота зад себе си. В някои случаи тези пори се опитват да поставят в определена последователност, като правило, разпръснати. Напоследък се използват полистиренови зърна за производството на пори, които при изгаряне образуват достатъчно големи пори, за да осигурят нисък коефициент на топлопроводимост.

В строителството, ефективна тухла също се използва като основна тухла при полагане на стени, и като фасада, тоест, довършителни, фасада. Въз основа на неговите топлоизолационни характеристики се разбира, че предназначението му е външните стени, но улеснява работата и изграждането на вътрешни преградни стени. Ефективните тухли, въпреки очевидното предимство, също има недостатък - тя намалява си топлоизолационни свойства на якост на натиск и якост на огъване, т.е. неговата намалена товароподемност, което означава, че не може да опита силен стрес, както е в случая с конвенционален тухла. По тази причина пореста тухла не може да се използва за издигане на многоетажни сгради.



Трябва да се има предвид, че възможната височина на ерекцията, която е посочена при приписването на марката тухла - стойността е по-скоро произволна. За всяка сграда има своя собствена - в крайна сметка, в един случай, цялото тегло може да се носи от бетонна конструкция, а тухлата само запълва празнотата, а в другата - тухла. Изхождайки от горепосоченото, не се допуска пореста тухла за полагането на основите и първите редици на подовата настилка, тъй като през кухините може да попадне ненужна влага в стената.

Производителите предлагат да използват топла керамика в допълнение към топли тухли. Предимството се крие във факта, че самата керамика е екологично чист материал, заедно с дървото. Строителните работи се извършват лесно с помощта на керамика, тъй като нейните блокове имат перфектна форма, което улеснява целия процес на полагане. По този начин може да се избере от предложените опции този, който отговаря повече на изискванията.

Ами, ако се интересувате от транспорт на мебели на достъпни цени - моля посетете mebelperevezem.ru. Само там ще намерите всичко, от което имате нужда, за бързо и точно транспортиране на мебелите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове и избор на тухли от строителни материалиВидове и избор на тухли от строителни материали
Състав на газаСъстав на газа
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Бетонов бетон или керамика за строителството?Бетонов бетон или керамика за строителството?
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Пълни тухлени характеристики и методи на производствоПълни тухлени характеристики и методи на производство
Как да изберем облицовъчна тухлаКак да изберем облицовъчна тухла
Стенни керамични материалиСтенни керамични материали
Как да разпознаете дефектна тухла?Как да разпознаете дефектна тухла?
» » Ефективна тухла
© 2021 BggeHat.com