Бетонов бетон или керамика за строителството?

Бетонов бетон или керамика за строителството?

Към днешна дата клетъчната бетонна и строителна керамика са двата най-популярни строителни материали. В действителност, те се характеризират с широки дизайнерски характеристики, имат добри характеристики на изпълнение. Но коя от тези две възможности трябва да се предпочита? Нека се опитаме да разберем свойствата на всеки от тези материали.

Строителната керамика е цяла група от материали, направени на основата на глина. Той е неговият състав и определя качеството на готовите продукти. Така че, ако в суровия материал се съдържа много маслини, тогава с течение на времето могат да се появят бели буци върху повърхността на продукта, което постепенно води до появата на пукнатини. Поради това изграждането на керамика се счита за материал, който не е твърде устойчив на механични повреди или влага. От друга страна, висококачествена чиста глина, която се използва за производство на скъпи тухли от клинкер, осигурява този материал със сила и нисък коефициент на поглъщане на водата.

В допълнение към глината, в производството на строителна керамика се използва пясък. Той е този, който отговаря за твърдостта на готовия продукт след изпичането. Сместа, предназначена за производството на клинкерни тухли, не се добавя. Въпреки това, поради особеностите на производствената технология, тя е по-трайна от предната тухла.



Тази група материали включва също пореста керамика. По време на производството му се използват като добавки стърготини и брашно, което осигурява лекота, както и образуването на микропори (те се появяват при изгаряне на ядреното на стърготини и храна), които увеличават изолиращите свойства на материала.

Клетъчният бетон също се характеризира с наличието на пори, пълни с газ или въздух (в този случай материалът се нарича пяна бетон). Въпреки това, тя се произвежда на базата на цимент, вар или шлака. Той също така има отлични топлоизолационни характеристики. Но силата на клетъчните бетон зависи от неговата плътност, и според този показател този материал може да се използва само за изграждането на двуетажна къща. Докато строителството на керамика, силата на която се дължи на технологията за закаляване, този показател значително надвишава изискванията за частно строителство и може да се използва за издигане на многоетажни къщи.

Що се отнася до устойчивостта на механични повреди, и клетъчен бетон, и пореста керамика, са доста крехка и само клинкер се счита за достатъчно устойчив материал. Освен това, клетъчен бетон, поради порестата структура има висок коефициент на водопоглъщане, така че клинкера е по-малък и този показател.

Ако се интересувате от палубата дъска от лиственица - посетете сайта listvennica.su. Само там ще намерите качествена дъска за строителство и ремонт без допълнителни разходи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тъй като техническите характеристики на речния пясък определят качеството на бетонаТъй като техническите характеристики на речния пясък определят качеството на бетона
Фасадни плочки върху метални фитинги какво да ядат и как да се монтиратФасадни плочки върху метални фитинги какво да ядат и как да се монтират
Топли керамика са недостатъците на този материал, когато полагане на стените на една къщаТопли керамика са недостатъците на този материал, когато полагане на стените на една къща
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Благоприятна конструкция с производство на тухлиБлагоприятна конструкция с производство на тухли
Как да изберем правилната италианска плочка?Как да изберем правилната италианска плочка?
Строителни материали от керамикаСтроителни материали от керамика
От какъв материал да си купя мивкаОт какъв материал да си купя мивка
Керемиден бетон и неговите основни свойстваКеремиден бетон и неговите основни свойства
Характеристики на модерната мозайкаХарактеристики на модерната мозайка
» » Бетонов бетон или керамика за строителството?
© 2021 BggeHat.com