Характеристики на зидарията на строителната керамика

2

Изграждането на керамика е универсален и практичен клас материали, от които е възможно да се издигнат всякакви стени, като дъното, и два или дори трислойни. И някои от видовете му се използват дори и за стаи откъм вътрешната страна. Независимо от типа стена, то трябва да е топло. За да направите това, е необходимо правилно да се изчисли устойчивостта на топлопредаване на материала и да се проведе изолация по отношение на резултатите от тези изчисления (например избора на минерална вата или стиропор като нагревател).

При изграждането на стени от строителната керамика трябва да се обърне специално внимание на поставянето на първия ред на блока. Тя се поставя задължително върху слоя хидроизолационен материал. След това блоковете се подравняват внимателно. Важно е профилните елементи да се обработват много внимателно, защото са крехки.

Когато използвате кухи керамични блокове, важно е да ги навлажнете непосредствено преди полагане. Но вече по време на строителните работи те трябва да бъдат защитени от дъжд. В края на краищата, ако понастоящем влагата попадне в стената, това ще направи процеса на сушене по-труден и носещата способност на такава стена ще бъде по-ниска.

Е, като посетите https://okna-v-kursk.ru/, можете да купите пластмасови прозорци в Курск на най-ниските цени. Само там ще намерите качествени пластмасови прозорци на разумни цени и с бърза доставка.



Докато керамичните блокове са в незавършено състояние (т.е. по време на строителната фаза на "кутията" на сградата), се препоръчва да се защитят долните части на прозоречните отвори с полиетиленово фолио. В процеса на довършване, те ще бъдат прикрепени към външните прагове (те наричат ​​прилив).

Какво трябва да знаете за полагане на керамични блокове? Работата винаги започва с ъгли, за формирането на които се използват или специални ъглови елементи, или блокове с половин размер или пълен размер. Ако става дума за куха керамика, тя се полага с спазване на обличане.

В случай, че в партидата няма половин блокове, съществуващите блокове с пълен размер могат да бъдат отрязани. Въпреки това, за ъглите те не могат да бъдат използвани. Те се използват само в централната част на стената, ако има нужда от такива архитектурни особености на проекта.

Когато се използват кухи блокове от пореста керамика, се препоръчва топлоизолация. Това важи особено за стените с единични стени. Топлоизолационният разтвор се поставя в хоризонтални шевове по цялата площ на стената. Вертикалните стави остават празни (с изключение на ъгловите секции).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на дебелината на използваната изолацияИзчисляване на дебелината на използваната изолация
Правилно изграждане на къща от пяна блоковеПравилно изграждане на къща от пяна блокове
Калкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимосттаКалкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимостта
Колко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолацияКолко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолация
Каква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пянаКаква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пяна
Топли керамика са недостатъците на този материал, когато полагане на стените на една къщаТопли керамика са недостатъците на този материал, когато полагане на стените на една къща
Изграждане на тавана от блокове от пянаИзграждане на тавана от блокове от пяна
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Бетонов бетон или керамика за строителството?Бетонов бетон или керамика за строителството?
Къща от бетонни конструкцииКъща от бетонни конструкции
» » Характеристики на зидарията на строителната керамика
© 2021 BggeHat.com