Изграждане на тавана от блокове от пяна

Най-честият и икономичен начин за увеличаване на жилищното пространство в къщата е несъмнено инсталирането на жилищен покрив, но подобно допълнение от традиционните материали може да създаде допълнително критично натоварване на основата. Изграждаме таванско помещение от пяна, различава се не само в топлина, но също така ниско тегло носещи конструкции.

Предимство на тавана над целия етаж

Невъзможно е да не се забелязват тези завидни предимства на жилищното пространство на покрива при конструирането на обикновен втори етаж:

  1. Спестявания.
  2. Леко тегло.
  3. Рационално използване на свободното пространство на самата сграда и на строителната площадка.
  4. Топлинните загуби през тавана и покрива с тавана се свеждат до минимум.
  5. Устройството й позволява да реализирате различни фантазии и необичайни проекти за дизайн.

Предимство на блока от пяна за неговото устройство

таван

Таваните могат да бъдат подредени веднага, когато се построи къща от пенобетонни блокове или е възможно да се построи съществуваща сграда, но какъв материал за стена е използван за изграждането на сградата, няма значение. Плоските блокове могат да бъдат разположени еднакво добре върху дървени и тухлени стени на къщи, а допълнителното помещение е топло, надеждно и уютно. Големите размери на блоковете намаляват времето за изграждане до възможно най-малко, освен това такива продукти от пенола се отличават отлично.

Избор на материал

размера на блока от пяна

За изграждането му може да се прилага не е особено издръжлив пяна, идеален за висококачествено пяна блок с марката на плътността на D700, те не са само здраво да издържи на натоварването на покрива, но също така ще бъде отлична топлоизолация. За ламели в този случай, само дърво ще направи, и само сух!

Това е важно!

минерална вата

В таванската стая е топло и надеждно, трябва да подредите качествено топлината и хидроизолацията. Добър материал, подходящ за целта и пряко убива 2 зайци - минерална или базалт изолация не само ефективно, но и изолира добре не само предпазва покрива, но и жизнено пространство от влага. За да изберете покривни материали не на специфични критерии, тяхната гама е доста разнообразна, ако все още се използват керамични плочки не е желателно, тъй като тя е много тежък и често се нуждаят от ремонт. Ако имате желание да се подчертае вашия дом, да му дадете един необичаен и в същото време се открива прекрасна гледка, най-добрият материал покриви за тази цел - steklocherepitsa такъв материал надежден и лек, водонепропусклива и издръжлив, той се извършва в най-различни цветове. Под него можете да утроите осветлението от динара, а след това къщата ви ще бъде просто зашеметяваща!

Изграждане на таванско помещение



Изграждане на таванско помещение

Първото нещо е подреден топъл таван таван, върху който се излива обикновена циментова замазка, с дебелина най-малко 40 см, след стареене можете да уредите стенна зидария. Произвежда се абсолютно по същия начин, както обичайния за издигането на стени. Блокиране на армировката решетка или армировка във всеки втори ред за мансардни стени също е необходима. Ако има празни пространства между блоковете и припокриването, те могат да бъдат запълнени с обикновена монтажна пяна, сега преминаваме към вътрешната декорация. Във вашия малък мезонет можете да организирате система за "топъл под".

Интересна история за инсталацията, видео

заключение

Таванът е отлично конструктивно решение не само за частна къща, но и за баня и гараж. Обръщайки вниманието си към пяната блокове за нейното изграждане, вие правите правилния избор, защото на такива надеждни продукти, тя е не само лесна, но и добре изградена. Висококачествената изолация на покрива ще го направи още по-удобна и издръжлива.

За повече информация, моля посетете: oblokax.ru

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология на изграждане на стени от блокове от пянаТехнология на изграждане на стени от блокове от пяна
Свойства и характеристики на блоковете пянаСвойства и характеристики на блоковете пяна
Калкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимосттаКалкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимостта
Стандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажностСтандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажност
Изграждане на таван от газови блоковеИзграждане на таван от газови блокове
Проектира вани от пянобетонови блоковеПроектира вани от пянобетонови блокове
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Припокриващо устройство за таванаПрипокриващо устройство за тавана
Подходяща изолация на тавански етаж със собствените си ръцеПодходяща изолация на тавански етаж със собствените си ръце
Основни типове покривиОсновни типове покриви
» » Изграждане на тавана от блокове от пяна
© 2021 BggeHat.com