Проектира вани от пянобетонови блокове

От древни времена, баня се радва на огромна популярност и почитат предците ни, тя е не само най-добрият начин да се отпуснете и да се отпуснете, но и цялостен подобрение на целия организъм. Първоначално те са били нарязани на дървена къща, а по-късно издигнат керамична тухла, и до ден днешен, тези материали остават фаворити в тази област, но с днешните цени, изграждане на още една малка баня в ще бъдат пуснати в един огромен стотинка. Качествените проекти на такива конструкции от блокове от пяна са добра алтернатива на традиционните парни бани.

Дали бетонната пяна е добра за качествена баня?

пяна баня

Продуктите с пяна могат да се използват не само за изграждането на основната сграда, но и за вътрешни помещения. Сравнявайки дърво и висококачествена пяна, че е възможно да се уверите, че лек бетон е почти същите характеристики като дърво, но това е повече пожароустойчиви и издръжлив, освен атрактивната цена на клетъчни блокове намалят разходите за строителство. Тези предимства включват също лесен монтаж и висока степен на шумоизолация, но пяна, както и всеки друг строителен материал има своите недостатъци, и главен сред тях - това е един добър абсорбция на влага. За да се предотврати такова бедствие, е необходимо да се осигури висококачествена хидроизолация на фундамента и външните стени. Добре изпълняваната водоустойчива работа ще удължи живота на банята и ще ви задоволи повече от дузина години.

проект на баня

Друг недостатък - пенобетонът не е достатъчно здрав материал, за да издържи независимо натоварванията, действащи върху носещите стени, но това също не е проблем. Надеждната армировка и подсилване укрепват този дефект.

Проекти за баня

проект на баня

Като цяло проектите са много сходни и попадат в четири основни типа:

  1. Традиционната сауна е нагревател.
  2. С душ кабина.
  3. С плувен басейн.
  4. Двуетажна или с таванско помещение.

проект на баня

По местоположение може да бъде както независимо разширение, така и продължение на основната къща. Разбира се, вторият вариант е по-удобен, въпреки че ако е в пяна баня няма централно отопление и то се отоплява, само когато има изгрев, след което може да се излезе от парната баня. Това също трябва да се вземе предвид при създаването на проект.

проект на баня

Основното нещо е спазването на всички строителни норми и правила, в противен случай новата сграда няма да ви достави удоволствие с приятния си отдих.

Прости проекти

снимка на прост проект


Проектите вани от блокове от пяна са най-разнообразни, в зависимост от местоположението на обекта, капацитета на човека, външния вид и индивидуалните характеристики. Стандартът, предназначен за 5-6 души - е баня с 4 * 6 м. За квадратни секции добра опция ще бъде 4,5 * 4 м, като типичните проекти обикновено се състоят от парна баня, душ кабина и стая за почивка. Много от тях организират и открита веранда.

двуетажно легло

двуетажна баня

Ако имате стандартна парна стая е малка и сайтът няма голяма площ, тогава си струва да разгледате по-отблизо двустайния вариант. Има място не само за парната баня, но и за билярд, просторна стая за релакс и дори уютен басейн. Не се притеснявайте, горните стаи няма да бъдат студени - отоплението им ще бъде ефективно за сметка на парната баня на първия етаж. Тази опция може успешно да замени вилата, тя ще побере идеално на първия етаж сауна и кухня, а във втората спалня и стая за почивка. По-евтин аналог на двуетажна структура - удължаване на тавана, вместо на пълноценен етаж. Добре затопля покрива, ще бъде също толкова топъл и уютен, а наклонените стени ще дадат изискана загадка. В мансардата на блоковете от пяна, коминът ще премине до втория етаж, което ще спести при отопление, но само при използването на висококачествени топлоизолационни материали.

двуетажен проект за вани

Избиране на подходящ чертеж, обърнете внимание на ъгъла, те не са съвсем познати, но тяхното разположение на стаите е много удобно. Освен това, в малка площ можете да построите по-просторна баня, ако е поставена във всеки ъгъл на обекта.

Кой проект е по-добър: типичен или индивидуален?

проект на баня

Днес интернет е изпълнен със сайтове, където можете да си купите готов проект за баня в къща на достъпна цена, но как е съставен, ако има недостатъци и грешки? Този въпрос не може да бъде точно отговорен, по-добре е да ревизирате набор от опции за готови проекти, да се удържите с лист хартия и молив и да опишем върху него бъдещата ви терма. След това можете да използвате услугите на специалисти, да, ще бъде малко по-скъпо, а ще бъде абсолютна възможност за качество и издръжливост, а ако имате представа за конструкция, тогава е просто грях да не използвате тази възможност за самоизява.

Полезно видео

заключение

Проектиране на баня от пенобетон блокове, помислете за тавана, дори по-скъпи, но тази разлика в разходите е повече от покрива максималния комфорт и уют.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пяна от полистирол и пенобетон в строителство през 2018 г.Пяна от полистирол и пенобетон в строителство през 2018 г.
Как да се изгради баня от пяна блоковеКак да се изгради баня от пяна блокове
Правилната баня от рецензии на собствениците на пяна блокираПравилната баня от рецензии на собствениците на пяна блокира
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
Ограда от газови блоковеОграда от газови блокове
Оборудване за производство на пеноблоковеОборудване за производство на пеноблокове
Изграждане на тавана от блокове от пянаИзграждане на тавана от блокове от пяна
Penoblock за шумоизолацияPenoblock за шумоизолация
Как да се изгради дача от пяна блоковеКак да се изгради дача от пяна блокове
Дървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материалДървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материал
» » Проектира вани от пянобетонови блокове
© 2021 BggeHat.com