Правилната баня от рецензии на собствениците на пяна блокира

Правилна вана от блокове от пяна - ревюта на собствениците 1Преди двадесет години беше невъзможно да се намери частна баня, изградена от всякакви материали, с изключение на дърво. Въпреки това, с появата на пазара на такъв материал, като пенобетон

, Бани и сауни от него започнаха да се появяват в много руски съдилища. Собствениците са запленени от ниската цена на този довършителен материал и високата скорост на монтаж на стенни конструкции. Въпреки това, по време на операцията на собствениците на такива съоръжения са изправени пред редица предизвикателства: разрушаване на стените, появата на мухъл и плесен по стените и на редица други проблеми. По този начин баня от блокове пяна, чиито прегледи преди това бяха изключително положителни, започнаха да представляват значително по-малък интерес.

Тази статия съдържа информация за правилното изграждане на клетъчен бетон. В края на статията даваме преглед на някои от ревютата за дунапрен бани.

Пяна за баня: основни изисквания

Трябва да се отбележи, че в Русия има документ "Методически препоръки за проектиране на вани и комплекси за подобряване на банята". Според него, изграждането на вани от клетъчен бетон е неприемливо. Въпреки това, въпреки тези правила, баните с порести бетони в Русия са изградени навсякъде, не само частни, но и обществени.

Каква е причината за това, че порестият бетон не се препоръчва за изграждане на бани? Бетонните блокове са склонни активно да абсорбират влагата в банята и сауната. Натрупвайки влага в порите, бетон достатъчно бързо започва да се разпада под неговото влияние. Особено активно процесът на унищожаване се извършва през зимата, когато има голяма разлика в температурите вътре и извън банята.

Поради голямата разлика в температурата (особено в парната стая) се получава кондензация вътре в блоковете на пяната. Когато сауната се охлади, под влияние на отрицателните температури, водата се натрупва в пещерите на блоковете, като по този начин унищожава блоковете за много кратко време.

Правилна баня от блокове от пяна - ревюта на собствениците 2

Методи за хидроизолация на ваната от пенобетон

За да се предотврати унищожаването на пяна блокове, ще е необходимо да се хидроизолира външната и вътрешната стени на сградата със специални хидроизолационни материали.

За защита на вътрешните стени на банята се използва специално алуминиево фолио за изграждане. Строителното фолио е с висока плътност (50-100 микрона), произвежда се в ролки с дължина 10-20 метра и широчина 1,2 метра.

Цената на такова фолио зависи от плътността и кадри и е средно около 300-600 рубли на ролка. Фолийното покритие се извършва, като се фиксира върху стените на банята. Над фолийното помещение обВито дъга от твърда дървесина.

Трябва да се предпочитат най-гъстите дървета. Оптимална дървесина за облицовка на вана - алпинеум, която е известна с високите си хидроизолационни свойства. Известно е, че в древни времена аспен е била използвана за изграждането на кейове, кладенци и дъна на кораби.

Въпреки това, във вътрешните хидроизолационни посещения за защита на стените е недостатъчна поради високата пропускливост материал, стените ще провежда топлина към външната страна на ваната, причиняващи образуването на кондензат. Ето защо банята трябва да бъде изолирана отвън. За тази цел се използва сайдинг, блок къща или една и съща подплата.

Трябва да се отбележи, че такъв вариант на хидроизолационните вани може значително да увеличи разходите за изграждане на баня, като по този начин неутрализира желанието да се спести изграждането на баня поради пяна блокове. Ето защо, ако въпросът за финансирането е остър, струва си да се даде предимство на по-евтините довършителни материали.



Правилна вана от блокове от пяна - ревюта на собствениците 3

Трябва да се отбележи, че ревютата от бани с пяна са доста разнообразни. Някой смята, че дори без допълнителна хидроизолация банята може да издържа десетки години, ако не се използва през зимата ежедневно. Други са объркани от появата на пяна блокове, които, когато са мокри, започват да излъчват миризмата на цимент. По принцип собствениците на такава баня отбелязват, че:

  • Да се ​​изгради вана от пяна блокове под силата дори на едно лице:

"Миналата пролет съпругът и синът му (на 14 години) заедно построиха баня от пяна. Отне им 2 седмици. Веднага ще кажа, че те не са направили основата и покрива, тези работи са извършени от договорната организация. Отвътре и отвън те прекараха още две седмици. И остана още един месец за различни подобрения. Общо: отне ни 2 месеца и 130 000 рубли за изграждане на сауна 5 х 6 метра. Докато сме абсолютно доволни от всичко. "

  • Някои собственици отбелязват, че пяната значително печели от дървена сауна за пожарна безопасност:

Правилна вана от блокове пяна - ревюта на собствениците 4

"С приятеля ми и аз построихме две вани за един проект, същите хора свършиха работата за нас. Разликата е само във външния вид, печката и интериора. Основната разлика е в материала, от който е построена банята: моята - от дървен материал, баня от приятел - от пяна блокове. Бях в банята, той е в моята.

Ще кажа веднага - усещанията са еднакви, лесно се вдишва в бетонна баня, точно като в дървена баня. В банята ми наскоро направих пожар по тавана, имах късмет, че бях забелязан и пуснат навреме. Като цяло, беше много страшно, защото до съседите на къщата и банята.

Ако построя някоя баня, ще я изкомпя от бетон.

Има баня от пяна блокира отрицателни отзиви, включително:

- Преди две години построих пяна. Изборът му беше разочарован. Въпреки факта, че хидроизолацията е извършена съгласно всички правила, сауната постоянно има мухлясан мирис на мухъл, блоковете нямат време да изсъхнат. Потърсете съвет от местни експерти, те проведе проучване и каза, че, както изглежда, е виновен в климата (на живо от брега на морето в Крим), и няма нищо, което правите като летви вече заснет и дезинфекцирайте напукана топлина пистолет.

Година по-късно всичко се случи отново. По принцип остава да чакам, когато банята се разпадне, ще издигна нова от дървото.

Както можете да заключите от мнението на истинските собственици, пяната баня изисква задълбочен подход и, в идеалния случай, специализиран съвет.

Правилната баня от пяна блокове - прегледи на собствениците 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Penobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къщаPenobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къща
Проектира вани от пянобетонови блоковеПроектира вани от пянобетонови блокове
Характеристики на банятаХарактеристики на банята
Правилната грижа за скъпата баняПравилната грижа за скъпата баня
Дървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материалДървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материал
Изграждане на вана от блокове от пянаИзграждане на вана от блокове от пяна
Как да си направим баня със собствените си ръцеКак да си направим баня със собствените си ръце
Изграждане на сауна или саунаИзграждане на сауна или сауна
Какви са турските баниКакви са турските бани
Пяна Бетон Какво е добро?Пяна Бетон Какво е добро?
» » Правилната баня от рецензии на собствениците на пяна блокира
© 2021 BggeHat.com