Характеристики на банята

За баня човек има специални отношения. Обикновено се смята, че тя може да допринесе за подобряване на тялото като цяло, да увеличи жизнеността и да облекчи нервното напрежение. Днес, на места извън града, можете да срещнете сгради под формата на екзотични (финландски, турски, японски) бани, но повечето харесват традиционната руска баня. Разнообразието и изобилието от строителни материали дава възможност да се изгради подобна баня, дори и на малък собственик на парцела.

След като завършите изграждането на банята, трябва да помислите за подреждането й. За успешното функциониране на баня е необходимо да купите кофи, банди, кофи, които могат да бъдат намерени тук https://aquaboom.com.ua/category/shajki_vedra_cherpaki/. Такива атрибути са неделими при посещението на баня.

Разбира се, идеалното място за баня е място близо до някое водно тяло или речен бряг, но не се препоръчва да се поставя близо до ръба на водата, така че банята да не се наводнява по време на наводнение. Ако това не е възможно, структурата трябва да бъде разположена на хълм - изтичането на вода от банята ще бъде значително улеснено.

Входът на банята трябва да бъде направен от южната страна, така че през зимния сезон не може да бъде покрит със сняг. Прозорците трябва да са разположени от западната страна на известно разстояние от мазето. Прозорците на запад се дължат на факта, че залезът се появява на запад и лъчите на слънцето влизат в прозореца - това помага да се спести електроенергия за осветление.



Размерите на банята трябва да се определят индивидуално, въз основа на броя на хората, които ще се измият. При планирането на помещенията се взема предвид следният фактор: най-голямото и най-голямото помещение трябва да бъде стая за почивка, тогава има сапунена камера и парна баня, която е най-ниската и най-малката. Така че всичко е направено преди всичко, за да се създаде подходяща температура за всяка от стаите.

По време на изграждането на парна баня трябва да се има предвид, че височината на тавана в него не трябва да бъде по-малка от 2,20 м и дължина 2 м. Спазвайте тези размери трябва да бъде за подреждане на три етажа рафтове в парната стая - те могат да бъдат положени или седят.

Банята може да бъде изградена от различни материали, след това предприемачът самостоятелно определя кой материал е за предпочитане за него. Ясно е, че акцентът трябва да бъде върху дървена баня, която е изградена от профилиран лъч или трупи. Дървесината е най-добрият материал за изграждане с присъща ниска топлопроводимост, тя е и естествено чист продукт, има способността да "диша". Преди да направите вана в къщата, профилирана пръчка или закръглена дървесина се обработва със специални съединения. Преди да стартирате конструкцията, дървената кабина трябва да се изсуши.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да си направим баня със собствените си ръцеКак да си направим баня със собствените си ръце
От какъв материал да се построи баняОт какъв материал да се построи баня
Дизайн на баня Къде трябва да започна?Дизайн на баня Къде трябва да започна?
БаняБаня
Какви са турските баниКакви са турските бани
Изборът на мебели за баня и неговите характеристикиИзборът на мебели за баня и неговите характеристики
Някои нюанси на изграждането на баняНякои нюанси на изграждането на баня
Изграждане на турска баняИзграждане на турска баня
Облицовка на вана с клапанОблицовка на вана с клапан
Водопровод в интериораВодопровод в интериора
» » Характеристики на банята
© 2021 BggeHat.com