Къщи от пяна блокове прегледи на собствениците на жилища

Къщи от блокове от пяна - ревюта на собствениците на къщи 1Пясъчните блокове са модерни довършителни материали

, направени от бетон и специални пенообразуватели, благодарение на което завършеният материал има пореста структура. Такъв материал е с ниска цена, ниско тегло и качествени характеристики и поради това е в голямо търсене сред тези, които решават да построят своя собствена къща. Научете за това колко добра къща от пяна блокове, прегледи на собствениците, тази статия ще ви помогне.

Той предоставя общ преглед на пенобетон тези хора, които са построили собствена къща от този материал. Прегледите са разделени на две части: положителни и отрицателни. В края на статията е представено обобщение на най-разпространените плюсове и минуси на къщите от този материал.

Положителна обратна връзка

"През 2012 г. изградихме къща от пенобетон с размери 6x8 метра. Плюсове са много повече от минуси. Първо, къщата, в способността си да поддържа здравословен вътрешен микроклимат, не се различава от Къщи от дърво или дневник, но трябва да бъде уплътнен. В допълнение, къщата и истината са много добре запазени.

За сравнение, казвам, че съседът ни е построил тухлена къща и го е удавил непрекъснато през зимата при пълен капацитет, а имаме един котел, включен само ¾ - и тогава само при най-голямата слана. Къщи от пяна блокове прегледи на собствениците се характеризират в много негативен начин. Например, хората се оплакват, че материалът е крехък, деформиран и не притежава вътрешни структури.

Къщи от блокове от пяна - ревюта на собствениците на къщи 2

Знаехме за този недостатък, така че дори и на етапа на проектирането, ние осигурихме укрепването на стените на правилните места, тъй като стените наистина не задържат тежък товар. Просто трябва да се запомнят при проектирането. Други минуси, които не виждам. "

"Въпреки изобилието от отрицателни отзиви за този материал, аз къща за пяна много харесвам. Аз го построих на основата на панделка с стоманобетонни плочи преди 5 години. През първите две години сградата стоеше без вътрешна украса (нямаше финансови възможности), затова внимателно проследявах дефекти в дизайна на къщата.

И през това време аз лично проправих електротехник, направих дренаж и отопление, т.е. използвах стените в пълен размер. Освен това окачих корнизи, окачени кухненски шкафове и рафтове. Няма никакви проблеми с поставянето на тежки конструкции по стените, защото за надеждност, използвана специално проектирана за плунжерни блокчета. Трябва да знаете, че пяна бетон пенобетон.

Къщата ми е построена от блокове, които са подходящи за носещи конструкции, не съм я спасил.

Хората се оплакват, че тази къща ще се разпадне за сто години и децата няма да получат нищо. Но нека да бъдем реалисти. Много от нас имаха предците си, живеещи в дървени селски къщи с печка. Бихте ли искали да живеете в такава къща или бихте го преработили? Така че аз мисля така.

Има, разбира се, някои недостатъци. По-специално сега вратите са невероятни. Но нищо, ще укрепвам с всички правила и за 10 години ще забравя за това. Просто за прозорци и врати е било необходимо първоначално да се използват блокове по-гъсто. Не знаех за това.

"Къщата ми е изработена от пенобетон за 3 години. При нас в селището няма газ, поради което при избора на материал за строеж се набляга на неговите теплопроводни характеристики. Ние отрязахме дървото наведнъж, защото не искаме да живеем в дървена къща - рискът от пожар с нагряване от дървен котел е твърде висок.

Отначало сериозно обмисляха тухлената къща и къщата от кофража. Но те също бяха изоставени поради високата цена и сложността на ерекцията. Сега къщата ми се състои от стена с дебелина 40 см, изолация с дебелина 10 см и тухлена облицовка от 10 см. Между тухла и нагревателя има вентилирана междина. Общо - 60 см. В случай, че къщата е изработена от тухли, стената е с дебелина 1 метър.



Това е почти 2 пъти по-малко! Penoblok при нас средна степен на плътност. Налагахме я строго в съответствие с технологията: лепилото получаваше тънък слой, редове бяха подсилени, не им беше позволено да стоят дълго време в отворена форма, почти веднага бяха извадени под лигавицата. Живеем в тази къща в продължение на 3 години. През зимата тук е много топло, а в гората е страхотно.

Що се отнася до течливостта - да, има такова нещо, не е конкретно. За да се блокира не се излива, трябва да използвате анкерен болт. Така че за къщите от пяната блокове, обратната връзка на собствениците, за която не винаги е положителна, мога да кажа само добре. "

Къщи от блокове от пяна - ревюта на собствениците на къщи 3

Отрицателна обратна връзка

"Материалът е по-лош от пенобетона, не съм се срещал. Силата при него нула - обичайният ключ на вратата е възможно да се направи дупка в стената, без да се полагат специални усилия. Много съжалявах, че построих къща от нея. Мисля, че след 15 години той ще загуби формата си и ще започне да се разпада отстрани. Не можете да окачите нещо тежко, железни врати ще паднат в една година на експлоатация. Същото важи и за рафтовете, баровете на прозорците.

Понякога пишат, че такива неща трябва да се мислят предварително, когато се проектират, но какво, ако искате да направите промяна в процеса на пребиваване? Навън тя трябва да бъде покрита със специален защитен слой и ако това не стане, пукнатините ще се разпрострат по цялата къща. Гипсирането отвън трябва да се извършва с висококачествено и скъпо решение - така че да има нормално сцепление и това значително увеличава цената на къщата.

И още една важна точка. Имаме материал, направен с нарушение на производствената технология, тъй като прозорците са постоянно заглушени, ъглите лесно могат да бъдат прекъснати, стените се пукат. Като цяло, не къща, а къща за карти. "

"Лично аз не препоръчвам изграждането на къща за пяна с една проста причина: този материал непрекъснато се подправя. И те фалшифицират толкова зле, че една трета от материала може да се разпадне по пътя от магазина до строителната площадка.

Ако това се случи, помислете, че имате късмет, тъй като можете да върнете такъв материал обратно на продавача. И ако това се случи, след като започнете да живеете? По принцип ще дам добър съвет: нискокачествените пяна блокове са покрити със светли и тъмни петна. Виж това - бягай от него.

По принцип е трудно да се купи нормален материал, за специалист е лесно да се мами. По-добре да не рискувате и да не вярвате, че къщите от блокове пяна, ревютата на собствениците, за които са описани като най-добрите в света, са толкова красиви, колкото и евтини.

Къщи от блокове от пяна - ревюта на собствениците на къщи 4

В заключение

Изборът на строителния материал за изграждането на къщата не е излишно да се запознаете с положителната и отрицателната обратна връзка по материала. Това ще ви помогне да разберете как можете да подобрите положителните качества на въпросния материал и да избегнете проблеми, свързани с неговата експлоатация и придобиване.

След като проучихме горните заключения, можем да заключим, че:

  • Пяният бетон наистина е отличен топлоизолационен материал
  • когато купувате пяна от бетон, лесно можете да се натъкнете на фалшив продукт, така че трябва да го купите в надеждни магазини
  • Преди да купите, трябва да прегледате документите за материала
  • за стени, включително домашното, по-добро използване на бетон високо prochnosti- че ще проведе извънредно реконструкция и преместване на тежки мебели, фиксирани към стените, без страх от неговия крах
  • При поставянето на тежки предмети на стената е необходимо да се използват дюбели и анкерни болтове, специално проектирани за пенобетон.

Къщи от блокове от пяна - ревюта на собствениците на къщи 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Правилната баня от рецензии на собствениците на пяна блокираПравилната баня от рецензии на собствениците на пяна блокира
Penobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къщаPenobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къща
Стандартни размери на блоковете пянаСтандартни размери на блоковете пяна
Ние използваме пенобетон блокове плюсове и минуси в частно строителствоНие използваме пенобетон блокове плюсове и минуси в частно строителство
Тегло на пенобетонаТегло на пенобетона
Сглобяеми къщи плюсове и минуси, нови собственици обратна връзкаСглобяеми къщи плюсове и минуси, нови собственици обратна връзка
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Кой пяна блок трябва да избера?Кой пяна блок трябва да избера?
Как да се изгради една къща МатериалиКак да се изгради една къща Материали
Как да се изгради къща в страната?Как да се изгради къща в страната?
» » Къщи от пяна блокове прегледи на собствениците на жилища
© 2021 BggeHat.com