Как да се изгради къща в страната?

Би било хубаво да извадите къщата си от града! Желанието да напусне развълнувания градски живот, много ходове за закупуване на готови къщи извън града. Други решават за самостоятелно строителство. Можете да построите къщата си в страната по различни технологии и най-често срещаните от тях ще бъдат разказани в тази статия.

Ако решите да построите селска къща, това е страхотна идея. В края на краищата в бъдеще можете да отидете там за почивка. И докато къщата е в процес на изграждане, можете да отидете и да си починете в Крим.

Тухлени къщи

плюсове:

Тухлените къщи се отличават със своята издръжливост и издръжливост. Животът на такива сгради е много по-голям от този на дървените, докато тухлените къщи с течение на времето не губят външната си привлекателност и производителност.

Къщата от тухли е огнеупорна сграда. Дори и след пожар, тухлените конструкции запазват своята цялост и дълготрайност.

В тези къщи има повече възможности в завършването на стените - облицовъчни тухли, плочки, покритие, както от природни и причинени от човека материали, използването на различни текстури на мазилка, гипсова мазилка и др.

минуси:

Това е една от най-скъпите опции в домакинството.

Тухлените къщи не са предназначени за живеене само през летния период. Те изискват постоянно внимание, особено през студения сезон. Тя трябва да се отоплява редовно през зимата, в противен случай ще отнеме повече от един ден, за да се затопли и да се отърве от влажността.

Къщи монолитни

Технологиите на монолитна жилищна конструкция се считат за една от най-сложните, в която не може да се направи без обемисти специални съоръжения. Но с появата на фиксиран кофраж започнахме да изграждаме къщи с опростена технология на монолитен бетон - това е много по-бързо и много по-евтино.

Сградите с фиксиран кофраж запазват сеизмичната стабилност, здравина и надеждност. Те имат и допълнителни предимства: топлоизолация и звукоизолация, съвместимост с почти всички съществуващи довършителни материали.



Къщи от сглобяеми къщи

Изграждането на къща е икономична конструкция.

Районната къща с галванизиран профил практически не е подложена на свиване, което прави възможно след строителните работи да се пристъпи към довършителни работи и за една година да се премести в нова къща.

Къщи, изработени от пенобетон

Изграждането на селски къщи от пенобетон е относително евтино.

Те се отличават с добри топлоизолационни свойства и тяхната конструкция не изисква толкова време, колкото за тухлени къщи.

Къщите, изработени от пенобетон, могат да бъдат произведени под всякаква форма, пенобетонният блок се разрязва лесно. В стените на такива къщи е лесно да се изградят комуникации.

Къщи от дърво

плюсове:

Дървени къщи привличат сравнително евтин и екологично чист материал, от който се издигат.

Дървените стени задържат топлината дълго време през студения сезон и прохладата в топлината, въпреки че дебелината на стените може да бъде много по-малка от тази на каменните къщи, което намалява строителните разходи. Малкото тегло на дървена конструкция не изисква огромна основа. Стените на дървените къщи лесно и бързо се затоплят, "дишат", оставяйки влагата навън.

минуси:

Дървените къщи се считат за по-ограничени по въпросите на архитектурните опции и не се отличават с висока огнеустойчивост.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плюсове за живот извън градаПлюсове за живот извън града
Изграждане на селски къщи от вековеИзграждане на селски къщи от векове
Как да се изгради една къща МатериалиКак да се изгради една къща Материали
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Тухлена къщаТухлена къща
Предимства на рамкови къщиПредимства на рамкови къщи
Къщи с икономичен тип, които са по-добриКъщи с икономичен тип, които са по-добри
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
Технологии на нискоетажно строителствоТехнологии на нискоетажно строителство
Метални и тухлени гаражи плюс и минусиМетални и тухлени гаражи плюс и минуси
» » Как да се изгради къща в страната?
© 2021 BggeHat.com