Предимства и недостатъци на тухлени сгради

Предимства и недостатъци на тухлени сгради

Тухла - един от най-популярните строителни материали, чиято надеждност се проверява от времето. Също така, за разлика от много други съвременни материали, тухла е естетично, структурата на тухлена облицовка не е необходимо, това изглежда интересно, без допълнителни фини настройки.

Основното предимство на тухлената сграда е силата и издръжливостта на издигнатата конструкция. Тухлените къщи наистина се строят в продължение на много години. Проектирането на тухлени къщи днес се осъществява достатъчно бързо - няма проблеми с товароносимостта на стените, което трябва да бъде решено при избора на пенобетон като основен строителен материал.

Също така, тухлени къщи имат и други предимства, не на последно място - например устойчивост на огън.

Въпреки това, без значение колко популярни изграждането на тухла, такива къщи имат някои недостатъци - като правило, основният недостатък на тези къщи може да се нарече висока топлопроводимост. Ако сравним тухла с дървото за строителството и газобетон m-400, топлопроводимостта на тухла ще бъде повече от веднъж на 5-6. Това говори преди всичко, че е доста трудно да се построи къща, която да има добри възможности за пестене на енергия. На практика това обикновено означава, че отоплението на такава къща не е твърде евтино. Подобна къща от блокове пяна ще бъде много по-евтина за подгряване - около 2,5 пъти.



За да се намалят топлинните загуби, строителството не използва твърди тухли, но е ефективно, с отвори. Но това не винаги е достатъчна мярка. Кардинално решение може да бъде изолацията на тухлена конструкция.

Също така, тухла се използва за облицовка. Налагат тухлена къща - доста скъп вариант фасадни облицовки, но в същото време получават топла фасада, той е самостоятелно проветриво и са изработени от естествени материали - всичко това значително повишава комфорта в интериора части на сградата.

В този случай, ако тухлите, използвани за строителство и за подплата, трябва да се вземе това предвид на етапа на проектиране - по-специално, че е необходимо да се положат основата лента ширина по-голяма, отколкото ако къщата с други материали. Сграда с тухли позволява да се разделят на целия процес на строителство на къщата на няколко етапа - в основата, монтаж на структурни кутии, екстериора и изолация, полагане на инженерни мрежи и комуникации, вътрешна украса.

Ако се интересувате от изложбата проби на повдигателни легла - посетете сайта moretti-design.ru. Само там ще намерите отлични проби от легла и всички техни модификации, както и най-добрия дизайн на интериорния дизайн.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на история за развитие на тухли и ключови типовеИзграждане на история за развитие на тухли и ключови типове
Как да се изгради къща в страната?Как да се изгради къща в страната?
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Тухлена къщаТухлена къща
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
Метални и тухлени гаражи плюс и минусиМетални и тухлени гаражи плюс и минуси
Тухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построиТухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построи
Как да се мазилка тухлени стениКак да се мазилка тухлени стени
Облицовани с фасадни тухли тухлени къщиОблицовани с фасадни тухли тухлени къщи
Пълни тухлени характеристики и методи на производствоПълни тухлени характеристики и методи на производство
» » Предимства и недостатъци на тухлени сгради
© 2021 BggeHat.com