Облицовани с фасадни тухли тухлени къщи

Фасадната тухла може да се използва не само за построяване на къщи, но и за изграждане на къщи. Защо това е необходимо? Факт е, че тухлената облицовка може значително да подобри надеждността на сградата и да й даде приличен външен вид. В допълнение, тя го прави по-трайни, тъй като тухла се характеризира с много ниска водопоглъщане и висока устойчивост на замръзване. По този начин, зидарията защитава рамката или brusovuyu стена и увеличава топлинната инерция на сградата, което намалява загубата на топлина.

Като цяло, технологията на облицовката на дървесина и рамкови къщи от различни фирми е много сходна. Най-важната точка е изграждането на съответната фундамент, тъй като зидарията има значително тегло и се нуждае от база с висока товароносимост. За това са необходими бетонни или каменни подпори. В този случай тухла ще бъде на основата на същата основа като стената на рамката. Ако говорим за вече построена сграда, само специалист ще може да определи дали съществуващата фондация ще издържи на такъв товар. В някои случаи може да се наложи да се поставят по периметъра допълнителни бетонни фундаментни стени, които да ги свържат с вече съществуващите с помощта на котви.



Обличането обикновено се извършва срещу слой от половин тухла. В този случай, изграждането на първия ред зидария може да започне само при условие, че под него е водоустойчива. С носеща стена подплатата е свързана посредством така наречените гъвкави съединения, които са метални пластини, защитени от корозия. Единият край на табелата трябва да бъде обезпечен в тухлена облицовка, а другият - прикрепен към рамка или стена на лъча. Това се прави, за да се компенсира разликата в тежестта, която основната стена и облицовката дават. Между тези две стени трябва да има вентилационна междина, чиято минимална стойност е 25-30 mm, ако повърхността на носещата стена може да се нарече плоска. Ако няма отвори, може да се натрупа влага между носещата стена и облицовката. Препоръчва се да се остави празнината между обшивката и покривната конструкция за изсмукване на въздух. Над прозоречните рамки и вратите тухлената облицовка се поддържа от метални ъгли.

След края на основната работа се препоръчва тухлената облицовка да се третира с хидрофобно съединение, за да се осигури нейната защита от проникване на влага.

Е, ако се интересувате от декоративна интериорна декорация - посетете tulikivi.com.ua/en/dekorativnaya-otdelka. Финландският производител Tulikivi гарантира качество и надеждност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фасадни плочки за естествени материали тухли и камъкФасадни плочки за естествени материали тухли и камък
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Тухлена къщаТухлена къща
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
Технология на изграждане на рамкови къщиТехнология на изграждане на рамкови къщи
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
Огнеупорни тухлиОгнеупорни тухли
Как да поставим стенаКак да поставим стена
Стенни керамични материалиСтенни керамични материали
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
» » Облицовани с фасадни тухли тухлени къщи
© 2021 BggeHat.com