Изисквания към зидарията

При изграждането е много важно да се определи правилно необходимата дебелина на тухлената стена. Обикновено този индикатор зависи от неговата цел. Такава конструкция, от една страна, трябва да издържа на предвиденото натоварване, а от друга страна, да бъде лесна и икономична.

Като правило, изграждането на частна къща, използвани стандартни дебелини на мазилка, която в съответствие с правилата и наредбите, приети за съответните проекти, само леко ги приспособява в съответствие с изискванията на топло- и шумоизолация, с конкретен натоварване и т.н.

Така дебелината на конвенционалните прегради е една четвърт или половина от стандартната тухла. Стабилността е важна за вътрешните прегради, малък отпечатък, както и високи звукоизолационни характеристики. Всички тези условия се осигуряват от посочената дебелина. Вярно е, че има нюанс. Тя може да осигури стабилност само за прегради с дължина до 2 m.

Що се отнася до вътрешните носещи стени, дебелината на зидарията трябва да бъде тухла или половина. Разбира се, във всяка конкретна ситуация трябва да се разглежда и материалната вида и броя на отвори в стената и вида на припокриване (между другото, ако стената се полага припокриващи дървените греди и неговата дебелина може да бъде по-малко от определена стойност).



За външните стени дебелината трябва да бъде една или две тухли. Това е достатъчно, за да осигури необходимата носеща способност. Това обаче не осигурява необходимата топлинна защита, така че стените все още трябва да бъдат изолирани. В случай, че се използва лека зидария, нагревателят може да бъде поставен в стената. За това може да се използва пяна. Но експертите смятат, че оптималният вариант е непрекъсната зидария, от външната страна на която е положен слой от топлоизолационен материал, затворен отгоре с гипс или вентилирана фасада. За да изолирате в такива случаи, използвайте минерална вата.

И накрая, за парапети и балконски огради, дебелината на зидарията трябва да бъде половин тухла. Що се отнася до колоните и колоните, всичко тук зависи от големината на натоварването. Ако има големи натоварвания, ви трябват тухли и половин тухли.

Независимо от вида на строителството, тухлената конструкция винаги се извършва по един и същи начин - полагане на тухлени редове в редици на леглото. И само с декоративна зидария е разрешена друга възможност - поставянето на лъжица.

Е, можете да си купите качествена тухла за вашата къща, като посетите https://lode.ru/. Само там е шик тухла на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Основни типове тухлена зидарияОсновни типове тухлена зидария
Зидария от тухлени стениЗидария от тухлени стени
Технология на тухлената зидарияТехнология на тухлената зидария
Преградни стени в къщатаПреградни стени в къщата
Стойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидарияСтойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидария
Калкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимосттаКалкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимостта
Тухлена зидария за частно строителство в РусияТухлена зидария за частно строителство в Русия
Изчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидарияИзчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидария
Какви са размерите на газовите силикатни блокове?Какви са размерите на газовите силикатни блокове?
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
» » Изисквания към зидарията
© 2021 BggeHat.com