Преградни стени в къщата

Разделителните стени в къщата са тънки носещи стени, които не зареждат припокриващите се конструкции. Защитата от шум е една от най-важните изисквания, които се налагат на дяловете. Преградите са прости (бетон, тухла и т.н.) и двойни (съставени от 2 прости прегради с въздушна междина между тях). Материали от този раздел ще ви кажа по-подробна за видовете бариери, за това как монтаж на гипсокартон дялове, как да се направи дървена преграда, какви са предимствата на тухлени стени, преградни стени PVC рамка, гипсокартон, алуминий и др. Г.

Дървени вътрешни прегради

Дървени вътрешни прегради

Изработването на вътрешни прегради за апартамент или малка селска къща, си струва да се обърне внимание на факта, че те трябва да бъдат не само силни, но и хармонично се вписват в целия интериор. Особено за това се избира по-малка дебелина от основните стени. Също така такива конструкции могат да бъдат допълнително покрити с мазилка, тапети или други материали.

Естествен материал за прегради

Дървени вътрешни преградни стени се считат за една от екологосъобразните конструкции на помещенията. В сравнение с тухла, те са по-леки, което намалява натиска върху пода и тавана, но същата стабилна. Ето защо днес те са много популярни. Видове дялове Дървени вътрешни прегради могат да бъдат представени в монолитна форма и могат да бъдат направени не само в стила на "щори", но "шах", "зебра" и др.

Монолитните прегради се използват главно в дървени къщи за разграничаване на помещенията. Те са удобни и за по-нататъшен монтаж на отвори за прозорци и врати. Прозоречните щори са лесни за отваряне и затваряне, когато е необходимо. Особено добре изглеждат в помещенията с малка площ, когато трябва да се разграничи и "затвори" спалнята. Декорацията на дървени интериорни прегради изпълнява по поръчка на клиента: не само специфичния цвят на дървото, но се избира текстурата и шарката.

В допълнение дървото може да се отваря с лак или петно. Клетъчните модели се използват между кухнята и трапезарията и са популярни и в района на мансардите и балконите. Трябва да се отбележи, че самата монолитна дъска може да се "изгуби" от различни видове дървесина или да промени цвета си с помощта на бои.

Преградни стени в дървена къща

Преградни стени в дървена къща

Подреждането на къща дървена къща дава огромно пространство за въображение, особено когато стаята се състои от няколко етажа.

Видове функционални дялове

Преградни стени в дървена къща могат да се използват като носещи конструкции, декоративни елементи и стени на помещения. В зависимост от предназначението се избират не само строителните материали, но и проектните параметри.

Дървени къщи - дървени конструкции

Съвсем хармонично погледнете дървени прегради в дървената къща. Те могат да бъдат направени от тънък дървен материал, трупи или плътна рамка. Струва си да се отбележи, че спецификата на тези прегради е, че те се инсталират само на предварително подготвени арматурни греди, тъй като самите те са доста големи. В зависимост от вкуса на интериора капитана, дървени прегради в частен дом, могат да бъдат покрити с мазилка, и могат да бъдат в първоначалния си вид, като се набляга на светските кръгове и дърво. Ако преградата е покрита с мазилка, тогава основата е облицована с херпес зостер.



Материалът за преградни стени на дървена къща е представен от непланирани и обработени дъски. Последните се използват без обработка, с изключение на това, че се използва лаково покритие. Параметрите на тези прегради са до 20 см ширина, а дебелината до 60 мм. Височината съответства на височината на самата стая. Тази преграда е инсталирана в специални отвори, които са предварително изрязани през брадвата и са облечени върху дървени клинове в основите на клиновете. За да запазите строежа си, в допълнение може да бъде поставен върху специално решение, лепило или силикон.

Тухлени прегради в къщата със собствени ръце

Тухлени прегради в къщата със собствени ръце

В дизайна на къщата можете да използвате различни елементи в зависимост от избрания стил. В този случай е необходимо да се вземе под внимание не само строителният материал на помещенията, но и функционалната цел на помещенията. Ако стаята е с високо ниво на влага (баня, кухня), тогава е желателно да инсталирате тухлени прегради. Те не само са надеждни и издръжливи, но и допълват почти всеки интериор. Начините за полагане на тухлени преградни стени се основават на принципа на полагане на обикновени тухли, разликата е само в дебелината на строителния материал. Най-често тяхната широчина не надвишава 12 сантиметра, което е равно на половината от стандартната тухла.

Струва си да се отбележи, че такива стени могат допълнително да бъдат покрити с мазилка или да се почистват шевовете и да се оставят в оригиналната "нетретирана" форма на дизайнера. Експертите препоръчват използването на една четвърт от ширината на тухла в случай, когато височината на преградата е до 3-метрови метра. Трябва да се има предвид, че начините за полагане на тухлени прегради могат да се различават леко в случаите, когато вентилационният канал е зашит в тях. Тухла се поставя върху разтвор, чието качество трябва да съответства на маркировката от 100 килограма. За укрепване на здравината и стабилността на конструкцията се използват подсилени тавани с диаметър най-малко 6 mm. В кръстовищата можете допълнително да използвате стоманени фиксатори: щифтове и маншети. Предварително проектиран чертеж е направен, който ще бъде инсталиран по-късно на вертикалната линия на тавана и пода. Тухлената преграда е фиксирана към разделителите. Ъгловите тухли са закрепени плътно без пропуски към самата превръзка на тавана и пода.

Дебелина на тухлени прегради

Често зонирането на работно или жилищно пространство използва различни видове прегради, от пластмаса до тухла.

Предимствата, които можете да получите, ако направите тухлени дялове със собствените си ръце

Тухла е един от най-трайните и издръжливи строителни материали. Той също така показва високи коефициенти на шумоизолация и устойчивост на влага. Ето защо, тухла често се използва не само за изграждане на стая, но и за украса на прегради. Много тухли диктува правилата за полагане. Дебелината на тухлените стени е продиктувана от три фактора: височината на помещението, функционалната цел на преградата и класа от тухли. За да използвате преградата като ограждаща зона (но без носеща функция), тухла е с дебелина до 12 сантиметра. Това е половината от стандартната тухла.

Тази схема позволява да се укрепи пространството между пода и стената, но не създава високо налягане върху армировъчните конструкции на лагера. Ако тухлената преграда се използва допълнително за декорация (вградени рафтове, оформени кухини), тогава дебелината може да бъде избрана самостоятелно и по този начин се използва куха тухла.

За проектирането на такива конструкции в банята, тоалетната и кухнята е по-добре да се използва "червено", отколкото силициева тухла, тъй като не позволява проникването на влага. В този случай дебелината на тухлените прегради ще бъде до 1/4 от дебелината на стандартната тухла, защото в допълнение ще бъде покрита с мазилка. Този размер се използва и при ниски и средни тавани (до 2 метра 75 см). В допълнение, тухлена преграда може да бъде украсена с блокове колони, като ги шие носещи стомана или армировъчни структури.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да намерите в жилището носеща стена и правилно прави реконструкцияКак да намерите в жилището носеща стена и правилно прави реконструкция
Дебелината на гипсокартона и други параметри как да намерите правилния лист?Дебелината на гипсокартона и други параметри как да намерите правилния лист?
Плочата на ПазогребневиПлочата на Пазогребневи
Ремонт на апартаментиРемонт на апартаменти
Начинът на инсталиране на блокови и полиалканови дяловеНачинът на инсталиране на блокови и полиалканови дялове
Подреждане на вътрешни преградиПодреждане на вътрешни прегради
Вътрешни преградиВътрешни прегради
Изграждане на вътрешни преградни стени от плоскости и бетонни плочиИзграждане на вътрешни преградни стени от плоскости и бетонни плочи
Строителни компонентиСтроителни компоненти
Демонтиране на стени и прегради на тухли със собствени ръцеДемонтиране на стени и прегради на тухли със собствени ръце
» » Преградни стени в къщата
© 2021 BggeHat.com