Демонтиране на стени и прегради на тухли със собствени ръце

Много хора бяха изправени пред необходимостта от разглобяване на стената в дома им или друга сграда. Обикновено такива действия се изискват при преустройство на помещенията. Но как да разрушите стената, ако тя е направена от тухли? В тази статия ще става дума за демонтиране на преградни стени, а не за носещи стени. Когато разделителните стени са разрушени, структурата на сградата не е нарушена, поради което такива действия са законни и безопасни. Освен това разрушаването на дяловете е много по-лесно и не изисква толкова много усилия.

Въпреки това, преди да започнете да демонтирате стените в апартамента, трябва внимателно да се подготвите. Първо, тухлите са доста тежки и могат да повредят подовата настилка, когато падат дори от малка височина. Това не е сериозен проблем, ако подът също е планиран за подмяна. Но иначе покритието трябва да бъде надеждно защитено. Най-лесният начин е да поставите слоеве одеяла или парцали на пода. Мебелите се препоръчват да се махнат от демонтираната стена.

За да разрушите една тухлена стена-дял ще ви трябва: чук, чук чук, длето и, ако е възможно, puncher.



Първото нещо, което трябва да направите в процеса на демонтиране на стената е да се отървете от електрическите кабели, разположени там. В идеалния случай трябва напълно да премахнете окабеляването от стената, но ако не искате да направите това, трябва най-малко да се уверите, преди да демонтирате, че няма ток, протичащ през тази инсталация. Захранването с електричество трябва да бъде изключено, в противен случай разкъсаните проводници могат да доведат до сериозни последици, да не говорим за възможността от токов удар. По време на процеса на разглобяване се препоръчва стената редовно да се навлажнява с вода, за да се избегне разпространението на прах в помещението - друга причина да изключите електричеството.

Освен това, преди да започнете работа, има смисъл да извадите платките, плинтовете и други подобни елементи от пода и тавана. Същото разкомплектоване обикновено започва с отстраняването на мазилката. Често е възможно да се премахнат тапетите, гипс и кит една по една, внимателно да ги премахнете слой по слой. Тогава започва истинското разрушаване. Най-трудното е да изхвърлите първата тухла. Най-уязвимото място в строителството обикновено се намира в горната част на стената, където таванът се вписва в преградата. Най-лесният начин е да ударите длето с чук. Като правило, след това тухла се изпарява. Ако глина е била използвана при изграждането на преградата, тогава е доста лесно да се направи това.

Тухлите трябва да бъдат изхвърляни на завои, а опитът за премахване на голяма част веднага може лесно да доведе до срив на почти цялата стена. Всеки път, когато прахът попадне по пътя ви, поръсете околния район с вода. Скоро разкомплектоването на стената ще бъде завършено.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да намерите в жилището носеща стена и правилно прави реконструкцияКак да намерите в жилището носеща стена и правилно прави реконструкция
Преградни стени в къщатаПреградни стени в къщата
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Преструктуриране на жилищните помещенияПреструктуриране на жилищните помещения
Ремонт на апартаментиРемонт на апартаменти
Строителни компонентиСтроителни компоненти
Как мога да демонтирам самостоятелно носещите стени?Как мога да демонтирам самостоятелно носещите стени?
Демонтаж на метални конструкцииДемонтаж на метални конструкции
Стени и преградни стени от гипсокартонСтени и преградни стени от гипсокартон
» » Демонтиране на стени и прегради на тухли със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com