Колко правилно да разглобявате и прехвърляте дяловете?

Как правилно да разглобявате и прехвърляте дяловете

Дори ако разположението на къщата на първо изглежда перфектно, с течение на времето може да откриете, че тя трябва да се промени - например, семейни обстоятелства са се променили, и сега ние трябва да по някакъв начин вилно помещения, или е необходимо да се увеличи площта на една малка стая. Преди да започнете радикални действия обаче, трябва да помислите внимателно какво ще бъде новото оформление. Освен това е необходимо да се разбере какво да се направи с дяла - частично разглобяване или напълно прехвърляне?

Като правило, експертите препоръчват да се помисли за прехвърляне на дялове в процес на изграждане, когато е възможно да се направят промени в проекта, без демонтаж вече изградените стени. В противен случай ще трябва да разглобите стената и да построите нова. Обикновено по време на строителството преградата се прехвърля, когато е необходимо да се увеличи площта на малка стая. Достатъчно е понякога да го прехвърлите само на 15-20 см, за да направите, например, съблекалня или баня по-комфортно. Имайте предвид обаче, че докато има сграда, стая с още по-измазани стени може да се появи визуално по-малък в сравнение с помещението, където стените са завършени вече. Ето защо, не се фокусирайте върху външното впечатление, а върху зоната на стаята и мястото, където ще бъдат заети от мебели или уреди.



Понякога, когато стените на сградата вече са издигнати, може да се окаже, че някои стаи са твърде затворени. И въпреки че преградите ви позволяват да разделите пространството така, че да направите къщата по-удобна, пълната изолация на помещенията не винаги е оправдана. По-добре е да се организират допълнителни отвори, така че стаята изглеждаше по-просторна, светла, изпълнена с въздух. За да направите това, можете частично да разглобявате дяла, разбира се, а не превозвач. Това се прави съгласно всички правила, така че товарът да бъде правилно разпределен на останалите части на стената.

Конкретните действия зависят от материала на разделянето. Най-простото нещо е случаят с рамкови къщи. Тук можете без да докосвате рамката да разглобявате самите панели. Лесно е да разглобявате и стените на гипсокартона - достатъчно, за да отвиете винтовете. Само не забравяйте, че в тази стена може да има арматура или профил - за разглобяването им ще трябва да използвате режещ инструмент. А какво ще стане, ако трябва да демонтирате тухлен дял? В този случай трябва да действате с чук. Това е много шумен и прашен процес, така че околните повърхности трябва да бъдат покрити с нещо от прах, за да се опрости процеса на почистване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да прехвърляме газовия уред в апартаментаКак да прехвърляме газовия уред в апартамента
Характеристики на предаване на показанията на водомери през интернетХарактеристики на предаване на показанията на водомери през интернет
Как да прехвърляте показанията на водомеритеКак да прехвърляте показанията на водомерите
Преструктуриране на жилищните помещенияПреструктуриране на жилищните помещения
Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?
Как да започнем строителствотоКак да започнем строителството
Демонтиране на стени и прегради на тухли със собствени ръцеДемонтиране на стени и прегради на тухли със собствени ръце
Демонтаж на метални конструкцииДемонтаж на метални конструкции
Проектът на къщата с перспектива за завършванеПроектът на къщата с перспектива за завършване
Вентилация на къщатаВентилация на къщата
» » Колко правилно да разглобявате и прехвърляте дяловете?
© 2021 BggeHat.com