Как да прехвърляте показанията на водомерите

ВодомериИзчисляването и предаването на показанията винаги е било счетено за не просто, а не много приятно. Въпреки това, с появата на топломери и студени водомери, може да се каже, че всичко стана много по-сложно. Това се дължи на факта, че преди да представите обобщение на количеството използвана вода, трябва да попълните колкото се може повече полета на разписки. Като се започне от това, възниква въпросът, колко правилно е да се предават показанията на водомерите?

Как правилно да се чете

Ако показанията на метър, измерени за първи път, собственикът на апартамента, което трябва да се разбере кой от partings счетоводни мерки показанията на топла вода и студен. Най-често уредът има цветна маркировка (синьо за студена вода, червена за гореща). Ако обаче няма такова известие, то за правилното подаване на данните за водомерите те могат да бъдат разграничени по следния начин:

  • Да почувствате брояча (ако е топло, а след това и гореща вода).
  • Отворете кранчето за студена вода и вижте кой от измервателните уреди започна да работи.

Въпреки това, всички видове и видове водомери имате осем цифрови клетки, чрез които можете да откриете сметката за водата от измервателните уреди на индикатора. Много хора обаче имат такъв въпрос, как да напишат четенията на водомери в разписки? За да може правилно да направи четене водомери в разписка, не е нужно да въведете последните 3 цифри на червено, тъй като литри и да докладва показанията на водомери трябва да бъде изключително в кубчетата. Това означава, че преди да влезете в показанията на водомерите, трябва да разберете колко кубчета вода се консумират и след това да впишете свидетелството в разписката.

За да познавате водомерите за текущия месец, трябва да знаете колко кубчета са били прекратени миналия месец. Това означава, че от взетите показания отнемете тези, които са били взети миналия месец и по този начин можете да разберете колко кубчета консумирате за даден месец. Лесно е да се съхранява запис на броячите на водомери и да се изчисли плащането за водоснабдяване.

 Как да прехвърляте показанията на измервателните уреди за студена вода и къде да въвеждате данни

Данните за измервателните устройства трябва да бъдат записани в квитанцията и купона, прикрепен към нея. В разписката трябва да напишете данните внимателно и внимателно, тъй като ако измервателят прочете водата с грешки, но таксата ще бъде изчислена според средната тарифа. Ето защо, преди да напишете показанията на водомери в разписки, трябва да помните за тези последствия. След като регистрирате данните за броячите, разписката трябва да бъде прехвърлена на отдела за жилищно строителство за по-нататъшно счетоводство. Но, за да се премине на показанията на водомери, може да се наложи да защитава дългата опашка, толкова много остава въпросът, как да предаде показанията на водомер не се представят Нощ на дългите опашки?



Прехвърляне на показанията от водомериКъм днешна дата водомерът може да бъде прочетен по следните методи:

  • Изпращане на показанията на водомерите Изпращане на показанията на водомери чрез SMS. Необходимо е приложението да бъде прехвърлено към Vodokanal, последвано от свързването на мобилния телефонен номер.
  • За да запишете отчитанията на водомери през интернет, трябва да отидете на сайта на Vodokanal и да се регистрирате. След регистрацията можете да прехвърляте данните от водомера, без да напускате дома си.

Въпреки това не е важно как да изпращате данни от водомер, важно е да прехвърлите отчитанията на водата в определеното време, защото в противен случай плащането за водоснабдяване ще бъде таксувано по средната тарифа.

Поради това можете правилно да направите изчисление и да подадете сигнал за данните в предписаното време.

Съхранявайте записите и направете изчисления на показанията, както и в момента, когато ги давате на контролните органи е съвсем проста. Можете да пишете и изпращате данни до компанията, използвайки съвременни технологии. Извършвайте изчисления, както и водене на записи на данни, които могат да бъдат онлайн, а свидетелските показания могат да бъдат написани и дадени в специален формуляр на администратора. Най-добре обаче е да се правят показания чрез интернет, като такава мярка ще помогне за по-ефективното водене на отчет за потреблението на течности.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой проверява водомеритеКой проверява водомерите
Проверете периода на измерване на топло и студена водаПроверете периода на измерване на топло и студена вода
Кога да предавате показанията на водомеритеКога да предавате показанията на водомерите
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Как да проверите водомерите у домаКак да проверите водомерите у дома
Кой трябва да запечата водомерКой трябва да запечата водомер
Къде да предавате показанията на брояча на водатаКъде да предавате показанията на брояча на водата
Къде мога да намеря броя на водата на броячаКъде мога да намеря броя на водата на брояча
Антимагнитни уплътнения на водомериАнтимагнитни уплътнения на водомери
Инсталиране на водомер в апартаментаИнсталиране на водомер в апартамента
» » Как да прехвърляте показанията на водомерите
© 2021 BggeHat.com