Къде да предавате показанията на брояча на водата

ВодачПлащането за комунални услуги е обезпокоителен бизнес и досаден, изискващ специални грижи и постоянство. Съгласете се, че е достатъчно трудно да седите върху документите, като изчислите всички доказателства, като намалите сумата в едно цяло. В допълнение, приходите имат голям брой различни графики, които трябва да бъдат попълнени. Нека видим по-подробно какво и къде да влезем, за да не грешим.

Как да четем правилно водата

Първо, трябва да определите кой от измервателните уреди измерва показанията на студената вода и кое е горещо. Означенията често са стандартни - студената вода е синя контраст, а горещата е червен брояч. Но има моменти, когато двата брояча имат същия цвят. В този случай просто трябва да опитате с ръката си. Ако устройството е студено, температурата на водата е ниска. Друга възможност - да включите водата и да наблюдавате номерата, на които са започнали да се движат, също така разглежда студена вода.

На таблото ще видите 8 цифри: последните 3 са литри, те не се вземат под внимание, а предишните са кубически метри. Тя е на техния брой и трябва да се движите, когато четете вода.

Например, ако току-що сте инсталирали устройството, то за първия месец показанията ще бъдат 00006111. Както беше казано по-горе, последните 3 цифри не се вземат под внимание. Така че прекарахте 6 кубчета вода, за които трябва да платите.

Следващия месец ще направите същото, просто отнемете предишната цифра. Така че, вземете разликата за един месец. Препоръчваме да вземете показанието на брояча и да го изпратите на определен номер, така че показанията да са възможно най-точни.

Къде да направя изявление

След като вземете показанията от измервателния уред, продължете да попълвате документацията. За да направите това, ще ви трябва разписка и ваучер за вода. Квитанция за плащане и билет за изпращане до HEX. Данните за брояча и сумата, която посочвате и в двата документа.

Строго е забранено да се правят корекции или otschorkivaniya. Всички цифри трябва да са четливи и четливи. В случай на неправилно разбиране, ще ви бъде възложена сума, равна на средния воден поток.

ВодомериБъдете внимателни! В новата разписка трябва да бъдат въведени само нови указания, разликата не е посочена. Просто следвайте инструкциите:

  1. Попълнете полето "Текущи отчитания на студения водомер" - въведете последните показания там.
  1. Попълнете полето "Предишни индикации за подаване на студена вода" - въведете показанията за водата за предходния месец.

По същия начин запълнете снабдяването с гореща вода.

Предаване на свидетелски показания

Много е важно да изпращате данни всеки месец, за предпочитане на същото число. Ако в някой от месеците Вие, по каквито и да било причини, не сте направили изявление, тогава ще бъдете изчислени средната сума за тримесечието. След като най-накрая предадете последното свидетелство, ще бъдете преизчислени. Но е по-добре да прехвърлите данни навреме, това ще ви спести допълнителни проблеми.



Един от най-честите начини изпратете данните за водомерите - Просто ги занесете в офиса на JEK и ги прехвърлете на подходящия служител. В някои къщи дори се практикува инсталиране на специални кутии, където жителите могат да хвърлят разписки. Тогава остава само за тях да плащат.

В повечето градове можете да изпращате информация чрез мобилен телефон. Достатъчно е просто да се обадите на служителя, който отговаря за това, или да му изпратите текстово съобщение, показващо текущите показания и номера на сметката. Този начин на предаване на данни е доста често срещан.броячи

Наскоро службата за предаване на четения през интернет стана много популярна. Много по-лесно е да използвате, отколкото да отидете и да препратите показанията към JEC или да потърсите специална кутия. В топла атмосфера на дома можете да отидете на уебсайта на "Портал за обществени общински услуги", да създадете собствен офис там и да правите ново свидетелство там веднъж месечно. Времето за това ще отнеме значително по-малко от други видове предаване, освен това, не е нужно да напускате стените на вашия дом. Тази услуга започна да функционира през февруари 2014 г. и вече има огромен брой почитатели. Жалко е, че с помощта на интернет, докато не можете да платите.

За регистрация трябва да въведете правилно името, данните за паспорта, номерата SNILS и телефонния номер. След това отидете на секцията "Получаване на студена и топла вода" и въведете кода на платеца. След това просто трябва да въведете нови указания и да кликнете върху бутона "Изпращане на формуляр". По този начин е достатъчно лесно да прехвърлите данни директно на органа.

Плащане за услуги за водоснабдяване

Брояч на четенеВие трябва да плащате за водни услуги всеки месец. В противен случай рискувате да получите глоба или други санкции, които се прилагат за длъжниците. Можете да платите за услугата директно в самата банка или в касата на всяка банка, която е удобна за Вас. На много места вече можете да намерите самообслужващи машини за плащане на сметки за комунални услуги. Те правят живота много по-лесен и ви дава възможност да не останете в линия за дълго време. Те могат да се използват и за заплащане на вода.

Не забравяйте, че независимо от начина на плащане комисионата от платеца не се таксува. В близост до машините за самообслужване винаги има човек, който с радост ще ви помогне да разберете плащането и поредицата от действия.

Плащане за водоснабдяване в общ апартамент

Ако живеете в общ апартамент, показанията се отнемат от лицето, което отговаря за това ежемесечно, а сумата, която се предоставя за плащане, се разпределя поравно между всички реални жители. Тя не зависи от това кой използва колко вода, всеки трябва да плати еднакво. Изключение може да стане само преразпределение, което се извършва в счетоводната служба на СКК въз основа на писмено заявление на всички наематели на общинския апартамент.

Топла водомерВ края на статията бих искал да призова всички потребители на вода да реагират на плащането на сметките, включително за използваната студена и топла вода. В края на краищата, наличието на домашен метър понякога оказва неблагоприятно въздействие върху неговите собственици.

Също така не бива да забравяме да броите брояча на всеки 1 до 4-5 години за преглед в съответния орган. Тъй като с течение на времето всяка техника може да даде повреда по-добре периодично да следи нейната работа. След проверката ще бъде инсталиран нов печат на щанда и ще бъде направено заключение за възможността (или невъзможността) да се приложи допълнително за отчитане.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Къде да носите документи след проверка на броячаКъде да носите документи след проверка на брояча
Как да премахнете магнетизацията от водомераКак да премахнете магнетизацията от водомера
Кога да предавате показанията на водомеритеКога да предавате показанията на водомерите
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Водоплащане по метърВодоплащане по метър
Изгодно ли е да се инсталира двутарифен електромерИзгодно ли е да се инсталира двутарифен електромер
Къде мога да намеря броя на водата на броячаКъде мога да намеря броя на водата на брояча
Инсталиране на водомер в апартаментаИнсталиране на водомер в апартамента
Предаване на отчитания от електромери чрез SMSПредаване на отчитания от електромери чрез SMS
ТопломериТопломери
» » Къде да предавате показанията на брояча на водата
© 2021 BggeHat.com