Къде да носите документи след проверка на брояча

Проверка на водомеритеВодомерът сега е във всяка къща или апартамент и работата му трябва да бъде внимателно наблюдавана. Периодично трябва да го проверявате с помощта на фирмите, които организират тази компания. Но откъде да получите получените документи след проверки? Нека разгледаме това по-подробно.

Всеки апартамент разполага с брояч на топла и студена вода. Те помагат да се спести и да се плати не на средната тарифа, но в съответствие с действителните показатели за количеството на консумирана вода.

Но периодично е необходимо да се предава броячът за проверка. С тази процедура всички се сблъскват, така че е много важно да знаете нюансите на въпроса. Жителите на големите градове често се сблъскват с писма, които идват на адреса си, че трябва да преминете на метър за проверка. Те се разпределят най-често от търговски дружества, които имат разрешение да извършват такива проверки. Служителите на EIRC сами по себе си се справят с тези пощенски услуги много рядко, тъй като по-голямата такава процедура се отнася за твърди неплатци.

Какво да направите, след като получите такова писмо

Повечето от хората, които получиха това писмо, само замръзват от изненада. Но действията трябва да са изключително прости. Просто следвайте диаграмата:

  • Трябва да намерите документи на брояча, издадени по време на инсталирането. Те ясно определят срок, след което броячът трябва да бъде изпратен за проверка. Ако линиите все още не са освободени, няма какво да се притеснявате.
  • Ще бъде добре, ако имате сметка в GUIS или в единствен портал за държавни услуги в Москва. В този случай все още е по-лесно - с помощта на интернет можете лесно да намерите условията за проверка на броячите и много по-полезна информация. Те трябва да съвпадат с данните в документите на измервателния уред и те се ръководят от отговорните лица при определянето на сока на услугата на измервателното устройство.Водомери
  • Трябва да определите метода на проверка. Има два от тях: калибриране чрез замяна и метрологична проверка, без да се премахва водомерът. Изберете опция, която е по-подходяща за вас. Според експерти, за първи път проверка е по-добре да се направи метрологична проверка, а след това с замяна. В края на краищата качеството на водата ни не влияе на самата апаратура и на нейната работа като цяло.
  • Ако решите да тествате с подмяна - тогава цялата работа е да намерите фирма, която притежава цялата необходима документация и ще върши работата на най-ниската цена. Също така компанията трябва да има застраховка. Това е вашата гаранция, че ако има някакви проблеми с работата на измервателния уред, те със сигурност ще бъдат елиминирани, ако не за сметка на самата компания, а след това със застраховка. Отлично, ако фирмата работи дълго време на пазара. Това гарантира:
  1. Бързо пристигане на капитана с висока квалификация с всички необходими документи.
  2. Индикаторът, инсталиран от такава компания, няма да изтича точно.
  3. В случай на непредвидени ситуации, компанията няма да се разпадне във въздуха, като ви остави сам с вашите проблеми.

Ако проверката се извърши чрез смяна, е необходимо да проверите спирателния кран. Тя не трябва да изтича. В допълнение, достъпът до брояча по време на проверката трябва да бъде отворен.

Всички тези фактори не са толкова важни за метрологичната проверка, но ако има проблеми с крана, те все още се препоръчват да бъдат елиминирани.

Да носи документи след запечатване на водомера

Проверка на броячитеСлед всички инсталационни работи и запечатване на водомери, ще имате документи в ръцете си, с които ще трябва да поставите устройството, след като се обърнете към специализиращите органи. И тогава възниква въпросът: къде да се отнасят документите и каква е процедурата?

Първо, трябва да съберете всички издадени документи, когато инсталирате нови водомери или проверявате стари мостри. Сред тях задължително трябва да са: технически паспорт за устройството, документи от фирмата, която е извършила инсталирането на водомери и уплътнител. Целият пакет документи трябва да бъде приписван на BMS за регистрация.

Освен това, служителите регистрират акт, съгласно който се дава разрешение за използване на уреда в дома. Точно същия документ се прави, когато се замени броячът с нов.

Какво да правим с актовете за проверка на водомерите



Следващият етап е посещението на EIRC със същия пакет документи. Тук подписвате договор за водоснабдяване. Такъв пакет от документи се предоставя не само след това калибриране на водомери, но и след замяната им. От положителната гледна точка може да се приеме, че цялата процедура не трае дълго и не би трябвало да причинява особени проблеми.

Мястото, където трябва да носите документите след потвърждаване на водомер, вече е известно, нека уточним кои документи трябва да са с вас, така че да не се окаже, че няма достатъчно хартия:

  • Договори с фирмата, която е била ангажирана с инсталирането на устройството. Те задължително трябва да бъдат подписани и подпечатани, в противен случай документите нямат правна сила.
  • Актът за приемане на извършените работи.
  • Сертификатът, който потвърждава разрешението за използване на водомери. Такива документи ще ви трябват 3 копия. Препоръчваме да правите x преди това, така че по-късно да няма допълнителни трудности и да не отделяте повече време.
  • Проверка на водомеритеТехнически паспорт на устройството. Не забравяйте, че два отделни брояча са инсталирани на топла и студена вода, поради което документите трябва да са в двойна версия. Самите паспорти се различават помежду си, но задължително трябва да бъдат отпечатани от производителя, което гарантира качеството на продукта. Работниците на EIRTS ще пренапишат серийните номера на водомерите и показанията по време на проверката. По този начин те ще могат да поддържат строг отчет както за потреблението на вода, така и за честотата на проверките.

Ако току-що сте инсталирали ново устройство, служителите на EIRTS ще включват следните данни:

  • Когато бе изработен броячът.
  • Сериен номер на устройството, който може да бъде намерен при преглед на документите на водомерите.
  • Пълна дата (ден, месец, година) за инсталиране на водомери във вашия дом.
  • Първоначални показатели на новата единица.

Тази процедура трябва да се следва, ако инсталацията е отговорна фирма. Но какво да направя, ако инсталирането на нови водомери, които сте направили сами, без участието на компетентните органи? Всичко се повтаря по същия начин, с изключение на това, че първо трябва да поканите представител на DEU, който да удостовери правилното инсталиране на измервателните уреди и целостта и целостта на устройството.

Къде да подадете документи след проверка на измервателния уред

Можете сами да разберете, че е време да вземете уреда за потвърждение. Познавайки датата на предишната проверка или датата на инсталиране на устройството, добавете 4 години за топломера и 6 години за студено. Не се препоръчва превишаване на ограничението, тъй като качеството на чешмяната вода не позволява устройството да работи правилно и правилно за дълго време.Проверка на водомерите у дома

За да извършите проверката, трябва да направите следното:

  1. Трябва да се свържете с организацията, отговорна за водоснабдяването на вашия дом, с писмено заявление за желание да вземете устройството за тестване. След това представителят на институцията ще дойде и ще демонтира устройството.
  2. Направете пряка проверка на устройството, което произвежда голям брой частни компании, които имат лиценз за това.
  3. Сега уредът може да се калибрира дори и у дома. Сега има мобилни лаборатории, които разполагат с необходимото преносимо оборудване, което точно и бързо ще проверява работата на устройството. Тази процедура е по-лесна, не изисква допълнителни усилия, но също така струва повече.

Но след като проверката е извършена и документите са получени на ръцете, има въпрос, когато е необходимо да бъдат пренесени, така че процедурата да е приключила?

Всички събрани документи следва да бъдат прехвърлени на ERRC възможно най-скоро. Внимателно се уверете, че капитанът е изпълнил всичко ясно и правилно, така че да са залепени печатите и подписите. Само в този случай документите се считат за валидни. Обикновено документите се издават на 2 екземпляра, единият от които е от собственика на жилищното пространство, а вторият се отдава под наем на EIRTS.

Трябва да предадем документите възможно най-рано, защото вече знаем къде трябва да бъдат пренесени. Веднага след като новото устройство или устройството, което е преминало проверката, се регистрира в базата данни, следващият период на потвърждаване се актуализира автоматично. Нещо повече, след това няма да се налага да плащат на средните показания трябва да плащат само за реално потребена вол съгласно тарифата, приета във вашия район.

Не забравяйте, че трябва да проверите броячите! Това е вид гаранция, че устройството работи правилно, без да се повреди. Има голям брой повреди в механиката, които или могат да бъдат прекратени много повече вода, отколкото сте в действителност се използва, или общо четене бавно, и като резултат може да получите значително дълг за водата в някакъв момент.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Закон от 2016 г. за свободно калибриране на водомериЗакон от 2016 г. за свободно калибриране на водомери
Проверка на газомера в частна къщаПроверка на газомера в частна къща
Кой проверява водомеритеКой проверява водомерите
Проверете периода на измерване на топло и студена водаПроверете периода на измерване на топло и студена вода
Какво да направите, ако водомерът не е в редКакво да направите, ако водомерът не е в ред
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Как да проверите водомерите у домаКак да проверите водомерите у дома
Водоплащане по метърВодоплащане по метър
Ако индикаторът за топла вода не се завъртиАко индикаторът за топла вода не се завърти
Къде мога да намеря броя на водата на броячаКъде мога да намеря броя на водата на брояча
» » Къде да носите документи след проверка на брояча
© 2021 BggeHat.com