Закон от 2016 г. за свободно калибриране на водомери

Проверка на водомеритеИнсталирането на индивидуални измервателни уреди за консумирани комунални услуги е един от най-трудните въпроси в сферата на жилищното законодателство на Руската федерация. От всички измервателни устройства, които трябва да бъдат инсталирани в апартамента на потребителя, броячите за студена и топла вода са най-трудните. Мнозина чуха, че през 2016 г. излиза законът за проверка на водомер, дори има слухове, че тази процедура ще бъде отменена, но всичко не е така.

Процедура за инсталиране на водомери

Преди да се научат на нови правила за проверка на водомери, за да започне да се занимава с правната рамка и техническите подробности, когато инсталирате сами устройствата, така че в бъдеще няма повече въпроси и притеснения.

Инсталацията на водомери в съответствие със законодателството на Руската федерация е задължителна процедура, както се вижда от законите и измененията в Жилищния кодекс. Самата формулировка обаче е толкова неясна и процедурата за извършване на процедурата предвижда заплащане на всички етапи за сметка на потребителите, които много жители все още не са установили гишета, въпреки че задължителните срокове за инсталиране вече са изтекли.

Законодателството не предвижда глоби или други наказания за липсата на водомери, но за да се насърчат гражданите доброволно да инсталират измервателни уреди, коефициентите за изплащане на консумирана вода отдавна са въведени. През първата половина на 2016 г. за населението е установен коефициент на увеличение от 1,4 и от юли до декември 2016 г. 1,5.

Всички работи по инсталирането на измервателните уреди и разходите за закупуване на самите устройства се заплащат от собственика на апартамента. Но това не са всички разходи, които трябва да бъдат направени във връзка с инсталирането на водомери, тъй като за употреба тези устройства трябва да бъдат постоянно проверявани в определените от закона срокове.

Проверка на броячите на консумирана вода

ВодомерДо 2016 г. законодателството на Руската федерация задължава гражданите да извършват своевременно задължителна проверка на броячите, която е определена за всички измервателни уреди независимо от марката, модела или страната на производство. Така че, за топломери Интервалът за проверка е бил 4 години, и студени водомери трябваше да се тества на всеки 6 години.

Що за монтаж в водоснабдителна система, подходяща за всички измервателни устройства, които отговарят на руските държавни стандарти и имат сертификат, но някои производители предлагат дълга гаранция за точния изпълнение на своите устройства, а след това през 2016 г. в Русия е било позволено да произвеждат калибрирана метра не е зададен интервал, както и за крайния срок , посочени в техническата документация на самото изделие.

След като направите настройките, на въпроса дали проверката на законите за водомер престава да бъде от значение за населението, защото веднага след като мнозина поставиха под въпрос необходимостта от тази процедура, като се има предвид измама оферти от фирми, които се занимават с обслужване и м проверка.

Отговорност за ненавременна проверка

Водомерите са високо прецизни измервателни уреди и, съгласно законодателството, допускането им за работа е разрешено само след проверка в метрологичната служба. Новите устройства, закупени от производителя или търговеца, задължително трябва да имат сертификат, потвърждаващ преминаването на проверката. След инсталирането на такива устройства те могат да бъдат взети от индикаторите в рамките на времето, посочено в паспорта, след изтичането на този период данните се считат за неправилни.



Проверка на броячаУправляващите дружества и комуналните услуги имат свои собствени информационни бази, които наблюдават всеки метър, както и времето и интервала на проверката. Ако потребителят не извърши проверката в рамките на изискуемото време, показанията от измервателния уред ще се считат за неправилни и той ще трябва да плати при определените цени за апартаменти, които нямат индивидуални водомери.

Количеството на консумираната вода ще бъде взето от разхода за потребление на гражданин, живеещ в апартамент или по общи домакинства. След извършване на проверка в съответствие с установената процедура, при получаване на всички съпътстващи документи, потребителят може отново да извърши плащания съгласно инструмента.

По време на метрологичната проверка на измервателните уреди също се извършва проверка на защитните механизми, които могат да разкрият нередности по време на работа. Такива средства за защита включват магнитни ленти, чрез които се установява ефектът на силна магнитна радиация върху устройството, за да се спре или да се забави неговата работа. За нарушение на правилата за работа, както и за повреда на печатите, законодателството предвижда административна отговорност. За нарушение условията за проверка на водомерите законът за административна или друга отговорност не предвижда.

Процедура за проверка

Процедурата за проверка на броячите трябва да се извърши в следната последователност:

  • Сключване на договор с изпълнител. В този случай е много важно да се провери наличието на всички необходими разрешения от изпълнителя, тъй като това е лицензиран вид дейност и ако процедурата за проверка се извършва с нарушения, потребителят може просто да загуби пари. Договорът може да бъде сключен незабавно на място, когато специалистите идват да вземат брояч.
  • От закона за проверка на водомери през 2016 г. не засяга самите процедури, проверката може да бъде извършена, както в лабораторията (за което тезгяха ще бъдат премахнати) или на място, ако изпълнителят разполага с необходимото оборудване.Контейнери за топла и студена вода
  • При завършване на проверката, когато плота е настроен да функционира отново правилно, потребителят трябва да бъде издаден сертификат за завършване, сертификат за изпитване и копия на документите за разрешение юридическото лице, което произвежда работата.
  • В последната стъпка трябва да се обадите професионалисти (ръководители) управляващото дружество или услуги в общността, които се занимават с проверка на измервателните уреди, така че те направиха със затварящо устройство и го внесоха в тяхната основа, върху която в бъдеще те ще наблюдава интервал на калибриране. Законът от 2016 г. също така дава право на такива организации да извършват периодичен мониторинг на водомери, за да открият нарушения на използването на устройства и да наблюдават безопасността на пломбите.

За да не се намирате в неприятна ситуация, когато интервалът за проверка е закъснял, най-добре е тази процедура да се стартира 1,5-2 месеца преди изтичането на периода на проверка.

Нюанси по време на проверката

За да не се изправят измами и да не станат жертва на обстоятелства при проверката на гишетата, е важно да знаете следното:

  • При проверката на водомерите законодателството не предвижда замяна на измервателния уред при изтичане на интервала от време, тъй като самият измервател може да работи от 6 до 20 години. Проверката трябва да се придружава само от издаването на сертификат и специален етикет върху тялото на измервателния уред. Всеки опит за принуждаване на потребителя да замени метър, когато е в добро работно състояние, е нарушение на закона и организацията може да бъде подведена под отговорност.
  • ВодомериНякои организации разполагат с необходимото оборудване и позволяват да проверяват метъра у дома. Броячът не е изваден, цялото измервателно оборудване е прикрепено към тялото на измервателния уред и крана. При изпълнение на тази процедура, трябва да се премине през тезгяха за 250 литра вода, при които потребителят ще трябва да плащат, тъй като притока на вода в действителност не е предвидено в закона, за разлика от хидравлични изпитания, по време на инсталирането на нови метра.
  • Ако измервателният уред е демонтиран за проверка в лабораторията, той трябва да бъде заменен за друга, а плащането за потребената вода по време на периода на проверка се извършва на този брояч. Тя трябва да бъде включена в базата данни на организацията на управителен или услуга в общността, или доказателства за това няма да е наред, и потребителят ще трябва да плати на общите части или измервателните уреди на цени въз основа на броя на хората, живеещи в апартамента.

Ако интервалът се оказва брояч е била забавена, потребителят, в допълнение към допълнителните разходи на вода за увеличаване на коефициента може да бъде изправена пред още едно неудобство - управляващите дружества през 2016 г. имат право да извършват проверки на броя на жителите на наемателите, а не повече от 2 пъти на месец. Изработване на такива проверки са комунални услуги и управление на фирми, които начисляват такса за консумирана вода в съответствие с установените стандарти, се основава на изчисляване на общия брой на наемателите, живеещи в апартамента.Водомери

Безплатна проверка

поведение проверка на водомерите свободен, законът от 2016 г. не забранява, този въпрос остава в интерес на обслужващите организации. Така че, при инсталирането на нови измервателни уреди, някои изпълнители са задължени да извършват безплатна проверка в рамките на периода на експлоатация. За да не се нарушават правилата на работа, по време на калибриране интервал от водомера, законът ще изисква такива изпълнители, за да се потвърди, че те разполагат с необходимата пакет позволява документи, в противен случай може да се окажете в неприятна ситуация, и да плащат за вода с високи темпове.

Също така, управляващото дружество, на чийто баланс се намира къщата, може да осигури безплатна проверка на броячите. Някои прибягват до подобни мерки, за да осигурят комфортен живот на наемателите, тъй като процедурата за проверка е доста сложна и може да отнеме много време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой проверява водомеритеКой проверява водомерите
Проверете периода на измерване на топло и студена водаПроверете периода на измерване на топло и студена вода
Какво да направите, ако водомерът не е в редКакво да направите, ако водомерът не е в ред
Срокът за замяна на водомериСрокът за замяна на водомери
Схемата за инсталиране на общ студен водомерСхемата за инсталиране на общ студен водомер
Живот на студените и горещи водомериЖивот на студените и горещи водомери
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Как да проверите водомерите у домаКак да проверите водомерите у дома
Инсталация на водомериИнсталация на водомери
Кой трябва да запечата водомерКой трябва да запечата водомер
» » Закон от 2016 г. за свободно калибриране на водомери
© 2021 BggeHat.com