Закон за инсталирането на водомери в 2016-та година

Закон за инсталирането на водомериИсторията на този закон се извършва дори от периода на 2009 г., когато двайсет и трети септември, Федералния закон (No. 261-FZ), въпросът за пестене на енергия и енергийната ефективност, както и промени в специфичните актове на законодателството на Руската федерация.

Според този документ собствениците на жилища са длъжни да инсталират електромери за сметка на консумирана вода, както и на газ и отопление. Ежегодно приемането на този закон се промени, въпреки факта, че тарифите за жилищни и комунални услуги постоянно се увеличаваха.

В края на две хиляди години от четиринадесети президента на Руската федерация за пореден път, подписана законодателството, свързано с премахването на задължителните броячите за превоз на парникови газове, които по-рано е трябвало да се намира в период на две хиляди и петнадесетата година. Устройствата за управление на водоснабдяването не зависят по никакъв начин от това действие.

Инсталация на водомери в апартаменти през 2016-та година

След това, когато задължителната инсталация на броячи стана по-малко интересна за представителите на правителството (все още трябва да сложите водомер), обществеността започна да търси различни начини за заобикаляне на правилата. Понякога гражданите спряха да правят нещо или се опитаха да смекчат ситуацията, като по някакъв начин оскъпиха инсталационната услуга.

Преди началото на 2015 г. по време на пика на възмущение заради въвеждането на тежки глоби за онези граждани, които не са направили инсталацията на метър, представители на различни фирми, посетили апартамента на руски граждани, които предлагат услуги за монтаж на водомери. На пръв поглед, тази ситуация не се вижда нищо особено изненадващо, но ако се вгледате в цените на компаниите да извършват този вид дейност, това е напълно възможно да се намери по-скоро странно картина - цените са скочили с два или три пъти!Необходимо ли е да инсталирате измервателни уредиСъществуването на скептицизма на някои хора не им позволи да бъдат повлияни от тормоза и увещанията на продавачите, разбира се, имаше такива, които биха могли да убедят. В крайна сметка, идеята за оборудване на жилищни сгради с водомери може да се дискредитира в съзнанието на обществото. Около 60% от жителите на града (от общото население) са инсталирали водомери в жилищни сгради. Повечето от тези хора са граждани на напреднала възраст, главно защото повечето от регионите в нашата страна предлагат безплатно инсталиране на метри за категорията бенефициенти.

Част от гражданите, които не са направили инсталацията на индивидуални измервателни уреди, че не възнамерява да осъществява в бъдеще, обясни провала им също, в зависимост от техните оценки, завишени цени, както и голяма част от времето, прекарано на процедурата на самата инсталация, за необходимостта от смяна на уреда, а също много други причини. Необходимо е да се признае, че подобни опасения са останали релевантни и са напълно оправдани.

Налагане на санкции и санкции

По време на приемането на гореспоменатия федерален закон (261 FZ) на 21 ноември 2009 г. не са били наложени санкции за определени категории граждани, които не са спазили своите изисквания. Тази ситуация е свързана и с бъдещи действия, свързани с прехвърлянето на необходимото оборудване на комуналните системи с инсталирани водомери. До началото на 2016 г. законодателството на Руската федерация предвижда факта, че гражданите, които не са инсталирали електромера преди тази година, няма да бъдат глобени или не подлежат на административни наказания.



Държавата реши да въведе такава система: от 2015 г. тарифите от жилищни и комунални услуги трябва да се изплащат с повишена ставка.

В съответствие с действащото в момента законодателство може да се наблюдава появата на следния набор от коефициенти за повишаване при извършване на плащания за топла и студена вода без използване на броячи:

  • В периода от 1 януари 2015 г. до тридесети юни същата година коефициентът е 1,1.Налагане на санкции и санкции
  • В периода от 1 юли 2015 г. до 31 декември същата година коефициентът е 1,2.
  • За периода от 1 януари 2016 г. до 30 юни същата година коефициентът е 1,4;
  • В периода от 1 юли 2016 г. до 31 декември същата година коефициентът е 1,5.
  • В периода 2017 г. коефициентът ще бъде 1,6.

Също така е познато и за много хора, когато по инициатива на управляващи компании се инсталират измервателни уреди, без да се дава съгласие на самия наемател, докато средствата за инсталиране ще бъдат начислени вече в съда. Подобна ситуация понастоящем се оспорва от защитниците на правата на човека, тъй като остава неясно как инсталирането на оборудването ще започне без съгласието на самите граждани, а също и при какви условия.

Още като се вземат предвид високия процент на корупция разпространение сред руските чиновници, подобен график инсталация за контрол на устройството може да влоши само на ситуацията в страната, както и значително да влоши ситуацията, в която вече са жителите на града, които се опитват да спасят собствения си път, proplachivaya надута цена за предоставянето на тези услуги услуги. Този избор е напълно правен и свободен, в съответствие с конституционните постулати на Руската федерация.

Услуги за монтаж на водомери

Според Резолюция 776 на Правителството на Руската федерация въвеждането на отговорни водомери в процеса на експлоатация на гражданите е задължително да се предоставя в свободна форма. Безплатно трябва да бъде предоставена и услуга за запечатване на устройството след извършване на проверката.Кой трябва да се свържа с мен

След това лицето ще трябва да се свърже с управляващото дружество с изявление за инсталирането на водомера. В случай че инсталационната организация обикновено не предоставя инсталационни услуги, тя ще трябва да предостави на лицето списъка на фирмите, ангажирани с оборудването на къщите с водомери.

След инсталирането на измервателния уред ще трябва да се свържете с специалист, който работи в управляващото дружество, за да подпише акта за предоставяне на устройството за работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Закон за водоснабдяването и канализациятаЗакон за водоснабдяването и канализацията
Закон от 2016 г. за свободно калибриране на водомериЗакон от 2016 г. за свободно калибриране на водомери
Проверете периода на измерване на топло и студена водаПроверете периода на измерване на топло и студена вода
Монтаж на колективни електромериМонтаж на колективни електромери
Срокът за замяна на водомериСрокът за замяна на водомери
Схемата за инсталиране на общ студен водомерСхемата за инсталиране на общ студен водомер
Живот на студените и горещи водомериЖивот на студените и горещи водомери
Договор за водоснабдяване и управление на водитеДоговор за водоснабдяване и управление на водите
Безплатна инсталация на газомериБезплатна инсталация на газомери
Как да проверите водомерите у домаКак да проверите водомерите у дома
» » Закон за инсталирането на водомери в 2016-та година
© 2021 BggeHat.com