Срок на застраховката за строителството

На територията на нашата страна работата на саморегулиращите се организации се осъществява в съответствие с Федерален закон № 315. Работата по изграждане на SRO съответства на този закон. Съгласно този закон, SRO в строителството установява свои собствени правила и стандарти за професионална дейност, които абсолютно трябва да бъдат спазвани от всички членове на организацията.

Изпълнението на тези правила е под пряк контрол на SRO. Освен това организацията ще осигури допълнителна имуществена отговорност на своите участници към потребителя на услуги, стоки и изпълнение на работата. Тази стъпка беше направена с очакването, че когато лицензирането на дейностите бъде отменено, строителните компании ще се обединят в СОП и ще поемат някои функции на държавата за наблюдение, регулиране на строителния пазар и надзор. Преди време, по време на лицензирането на работа, бяха издадени голям брой лицензи за "еднодневни фирми". Тъй като лицензиращият орган не носи никаква отговорност за последващите действия на такива лицензополучатели, съществува риск от вреди за трети лица при изпълнението на строителните работи. В момента ситуацията се промени драматично.



Саморегулиращата се организация в областта на строителството трябва да има поне сто членове, както ще научите подробно на уебсайта https://sro-16.ru/. Ако има желание, чуждестранни фирми също могат да бъдат приети в SRO. Саморегулиращите се организации са предназначени да предотвратят отрицателното въздействие върху околната среда, собствеността и живота, които могат да бъдат осигурени поради лошо качество и неграмотно изпълнение на произведенията. Управляващите органи също контролират дейностите по реконструкция на капиталостроенето.

В момента има две възможности за застраховане SRO в строителството: индивидуални и колективни. Във федералния закон личната застраховка означава сключването на застрахователно споразумение между участник в SRO и всяко застрахователно дружество. На свой ред колективната застраховка е специален застрахователен договор между застрахователното дружество и SRO, при тази опция всички членове на SRO, регистрирани в договора, ще се считат за осигурени. Колективната застраховка SRO е от полза в случай, че участниците в организацията по време на представянето на исковете престана да съществуват.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Закон за водоснабдяването и канализациятаЗакон за водоснабдяването и канализацията
Инженерно и геодезическо проучванеИнженерно и геодезическо проучване
Закон от 2016 г. за свободно калибриране на водомериЗакон от 2016 г. за свободно калибриране на водомери
До колко можете да тренирате и ремонтирате правила за различни градовеДо колко можете да тренирате и ремонтирате правила за различни градове
Схемата за инсталиране на общ студен водомерСхемата за инсталиране на общ студен водомер
Запечатване на брояча безплатно съгласно законитеЗапечатване на брояча безплатно съгласно законите
Закон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомериЗакон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомери
Закон за инсталирането на водомери в 2016-та годинаЗакон за инсталирането на водомери в 2016-та година
Разпоредбите на федералния закон за замяната на водомериРазпоредбите на федералния закон за замяната на водомери
Каква е съдбата на дизайнерите?Каква е съдбата на дизайнерите?
» » Срок на застраховката за строителството
© 2021 BggeHat.com