Запечатване на брояча безплатно съгласно законите

Запечатване на измервателни устройстваУплътняването на дозиращите устройства е необходимо, за да се изключи свободният достъп до вътрешните елементи на апарата, за да се наруши информацията за действителния воден поток.

Много собственици на апартаменти не знаят, че обслужващите организации трябва да направят водомерите безплатно. Законът, който регламентира този стандарт, влезе в сила през 2013 г., но безскрупулни представители на много компании осигуряват на местните жители тази услуга срещу заплащане. Наемателите и собствениците на къщи трябва да са запознати със правилния ред за запечатване на гишетата.

Задължителни актове

Собствениците на жилища и обслужващи организации, предоставящи услуги, свързани с водоснабдяването, счетоводните операции и плащанията за потребление на вода взаимодействат въз основа на следните съществуващи актове:

  • Федералният закон № 416 от 7.12.11 г. влезе в сила на 1.01.13-Федерален закон № 416
  • Закон № 261 от 23.11.09 г .;
  • Правителствено решение № 167 от 1999 г. за одобряване на правила за използване на водоснабдяването и водовземането.
  • Резолюция № 354 от 6 май 2011 г., състояща се от набор от правила за обществените услуги.

Представители на компании за услуги се позовават на параграф 41 от Резолюция № 167 и не желаят да запечатват водомерите безплатно преди да ги използват.

Има случаи, когато наемателите са дори принудени да плащат за несъществуващи хидравлични тестове, за които се твърди, че са извършени след инсталирането на измервателните уреди.

Запознаване на потребителите с техните права

запечатванеЗапечатването е скъпо за потребителите в кръгли суми за едно копие. В различните региони се определят техните суми за плащане. Много собственици на жилища, които не знаят правата си за безплатна услуга на перални, заплащат пари в необходимите суми, а представителите на обслужващите организации, независимо от действащия закон, съответстват на тези суми.

Гражданите, които са запознати със законодателните документи и не искат да плащат за тази услуга, на компаниите се отказва запечатването на инсталираните устройства. В този случай плащането за използването на вода се изчислява въз основа на средни показатели на човек. Това води до неразумни парични разходи.

Какво се осигурява от регулаторната рамка

Съгласно разпоредбите на всеки регулаторен документ инсталирането и пускането в експлоатация на водомера трябва да се извършва в съответствие със следните точки:

  1. Закон № 261 гласи, че е възможно да се монтира метрато от наемателите на апартаменти и собствениците на къщи независимо или като се поканят инсталатори на инсталационни специалисти без сертификати и лицензи.
  2. Закон № 416 в параграф 5 от член 20 предвижда първоначалното запечатване на устройствата за отчитане без заплащане.
  3. Номерът на решение 354, член 31, постановява, че произвеждат брояч приемане в употреба след инсталацията, то oplombirovku и събиране на редовно плащане въз основа на показанията си, трябва да бъде експерти от организацията извършване на услугата.
  4. Декрет № 167, параграф 41 предвижда въвеждането на броячи от служителите на ръководството на компанията, последвано от уплътнителни устройства.

Зареждане за запечатване операции също са забранени от закона, който стои за защита на потребителите номер 2300-1, член 16. Той е написан на неустановен покана за печалба. Повечето производства в съдилищата, свързани с незаконните действия на работещите в сферата на комуналните услуги, водят до задоволяване на гражданите.

Варианти на платените услуги



Процедурата за запечатване се заплаща в някои случаи:

  • извършване на ремонтни дейности по инициатива на собствениците на жилища с нарушение на запечатването;
  • увреждане на пломбите от наемодатели без подходящи санкции;
  • края на експлоатационния живот на устройството;
  • повреда на сферичния клапан или водомера;
  • счупване на електромери;
  • извънредна ситуация;
  • закупуване или обмяна на апартаменти.Варианти на платените услуги

Първата проверка на броячите се извършва в завода, което е специален знак в техническите справки за произвежданите продукти. Той посочва и датата на следващата процедура за парите на потребителя. Управляващите дружества нямат право да извършват допълнителни диагностика, които не предвиждат закон.

При закупуване на водомери трябва да се обърне внимание на техническия паспорт, който трябва да се извършва само на хартиен носител, сериен номер, разположен на корпуса, е необходимо да съвпада точно с данните, посочени в документа.

Действия за инсталиране на водомери

Законодателен документ № 261 гласи, че собствениците на жилища или собствениците на апартаменти купуват топла или студена водомери за своя сметка. Оформете официалната заявка в определена форма, като посочите необходимите данни за местонахождението на кандидата: точния пощенски адрес, телефонния номер за контакт и т.н.

Представянето на поръчката за монтиране на устройството, запечатването и пускането в експлоатация се придружава от предоставяне на ценови списък за всички услуги. Този списък дава представа за предстоящите разходи за материали и инсталационна работа. При таксуване на средства за процедурата за запечатване тази цена трябва да присъства и в ценовата листа. Необходимо е да копирате този документ и да се свържете с ръководството на компанията с молба за изясняване на нарушенията на законите.

Как и къде да се оплачете, когато претендирате за неразумни плащания

Варианти на платените услугиВ резултат на преговорите, довели до задължителното плащане за запечатване, е необходимо да се изготви официална жалба срещу ръководството на компанията в два екземпляра с задължителна последваща регистрация. Първото копие остава на жалбоподателя, а при второто - на прокуратурата на мястото на пребиваване при прехода към съдебно производство.

Тъй като не се допуска използването на броячи, които не са запечатани, те трябва да се споразумеят и да заплатят за тази услуга, както се изисква от служителите на обслужващото дружество. В противен случай, начисленията за изразходваното количество вода ще бъдат направени със средни стандарти. След плащането на услугата, трябва да запазите разписката за плащане и да я прикачите към документите, показващи нарушението. Тези разходи ще бъдат компенсирани след края на процеса.

Никой закон, регулиращ взаимодействието между клиенти и фирми, предоставящи услуги в тази област, не предвижда запечатването на счетоводни устройства за пари. Законът в обикновен текст пише за забраната на такива действия.

Правилата, установени в регионите

Във всеки регион има разработени правила за инсталиране на устройства, които отчитат потока вода. Те определят условията, които трябва да бъдат спазени от обслужващите компании за инсталирането, записването и пускането в експлоатация на инсталираните устройства.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изгодно ли е да инсталирате водомериИзгодно ли е да инсталирате водомери
Закон от 2016 г. за свободно калибриране на водомериЗакон от 2016 г. за свободно калибриране на водомери
Монтаж на колективни електромериМонтаж на колективни електромери
Срокът за замяна на водомериСрокът за замяна на водомери
Схемата за инсталиране на общ студен водомерСхемата за инсталиране на общ студен водомер
Живот на студените и горещи водомериЖивот на студените и горещи водомери
Договор за водоснабдяване и управление на водитеДоговор за водоснабдяване и управление на водите
Безплатна инсталация на газомериБезплатна инсталация на газомери
Как да проверите водомерите у домаКак да проверите водомерите у дома
Оценете за студена водаОценете за студена вода
» » Запечатване на брояча безплатно съгласно законите
© 2021 BggeHat.com