Безплатна инсталация на газомери

Инсталиране на газомерЗа днес инсталацията на електромери е задължителна и необходима процедура. Инсталацията на измервателните уреди за всички видове консумирани ресурси се обяснява с факта, че всяка година, поради различни обстоятелства, тарифите за комунални услуги се увеличават, а газът също не е изключение.
Приетият закон за инсталирането на газомери в апартаменти и други уреди от 1 юли 2011 г. гласи, че инсталацията е задължителна.

Инсталиране на газомери

Законодателството регулира задължителното инсталиране газомери, вода и електричество до 2015 г. През 2014 г. обаче бяха приети изменения, т.е. инсталирането на газов уред в апартамент бе предвидено със закон като незадължително. Това означава, че законът гласи, че ако един апартамент не разполага с отопление на газ, тогава инсталирането на един метър не е необходимо.

Тъй като законодателството измени Закона за енергоспестяване, инсталирането на газов уред е незадължително. Въпреки това, инсталирането на газмер все още трябва да се извършва по няколко причини:

  1. При инсталирането на измервателния уред собствениците, живеещи в апартаменти или къщи, ще плащат за газ толкова, колкото са приключили.
  2. Ако не сложите устройството, плащането за газ ще бъде изчислено от средния обем консумиран. Това означава, че собственикът ще трябва да плати фиксирана сума, дори ако само веднъж месечно включи газта.

Като се започне от това, ще бъде по-целесъобразно да се установят газ метра във вашия апартамент.

Ползата от инсталирането на газмер в апартамент

Ако собственикът е в медитация, за монтаж на газов уред, тогава той трябва да претегли всички плюсове и минуси на инсталирането на това устройство. Тоест, да се изчисли колко ще се изплати самото устройство и колко пари ще бъдат спестени за газ на година.

По времето, когато бе приет законът за задължително монтиране на газомери, в рамките на "Енергоспестяване", измервателните уреди, както и тяхното монтиране, достигнаха максимално, което бе обяснено от ажиотажа. Въпреки това, след като законодателството премахна задължителното инсталиране на газомери, цената на устройството и поддръжка падна рязко.

Газов уредВъпреки това, след като инсталацията стана не задължителна и разходите за оборудване и услуги паднаха, повечето потребители просто забравиха за счетоводството, твърдейки, че плащането на газ няма да бъде много високо в сравнение с "раната" над метъра. Това обаче е заблуда.

Ако изчислите цената на средната продукция и според метъра, разликата е доста "кръгла" сума. Също така е необходимо да се има предвид, че тарифите за комунални услуги непрекъснато нарастват. Като се започне от това, газовият уред просто трябва да бъде доставен, тъй като с помощта на това устройство потребителят може да спести значително, в сравнение с потребителя, който плаща за средно изтегления обем.

Разходи за инсталиране на газомери

Днес цената на газовите счетоводни устройства е доста ниска, но според много хора все още е скъпа. Като цяло, броячът ще струва около 2,5-3 хиляди рубли, а това не включва монтаж, ако прибавим цената на метър, регистрацията, както и неговата инсталация, всички тези разходи ще струва на потребителя за 4-4500. Несъмнено, за устройството на акаунта и за неговото инсталиране, което не е най-ирисовото, обаче, той напълно се оправдава.

Въпреки това, много от тях се интересуват от въпроса, са разположени газомерите безплатно? От момента, в който бяха направени изменения в Закона за енергоспестяване, беше предоставена статия, в която се говори за свободното инсталиране на газов уред.

Как да поставите газмер безплатно



От 1 януари 2015 г. инсталирането на газомери, законът "за енергоспестяване" гласи, че когато потребителят се обръща към общинската услуга, инсталацията трябва да бъде безплатна. Въпреки това, що се отнася до самия измервателен уред и допълнителните материали, това вече е платено за потребителя. Инсталиране на газмер в апартамент

Свободно инсталиране е предвидено в законодателството поради факта, че потребителите често се свързват с фирми или частни лица, които нямат специални лицензи и разрешителни за работа по инсталирането на газов уред.

Това означава, че поради инсталирането на счетоводни устройства от съмнителни лица, експлозиите стават чести поради нарушаване на инсталационната технология. Ето защо във федералния закон, когато потребителят обжалва, инсталацията ще бъде безплатна.

Къде да отидем за безплатна инсталация

Преди да кандидатствате за безплатно редактиране, собственикът на апартамента трябва да закупи метър. Устройството трябва да бъде задължително сертифицирано и да има технически паспорт. Също така си струва да помним, че самосъбранието от страна на собственика или други лица без допускане е строго забранено. Контролер NPM-G2,5

Инсталацията може да бъде извършена от представители на газовата служба, както и фирми с лицензи и одобрения, но частната компания ще таксува за инсталацията. За да инсталирате свободен газмер, трябва да изпълните следните действия:

  • Посетете Gorgas и напишете молба за инсталиране. Заявлението трябва да бъде придружено от копие от документите, които потвърждават самоличността, както и правото на собственост.
  • Тогава специалисти от тази организация ще дойдат в къщата ви, за да определят състоянието на газопровода, както и да определят техническата осъществимост на инсталирането на измервателния уред.
  • След като даде на представителите на газовата служба електромера за по-късна инсталация.
  • След като инсталирате брояча, собственикът трябва да подпише акт за извършената работа.

Въпреки това, въпреки факта, че електромерът ще бъде вече инсталиран, газовата такса ще бъде изчислена според средния изтеглен обем. За да може сметката да започне съгласно показанията на метъра, собственикът на апартамента трябва да го регистрира.

Това означава, че трябва да се обадите на помощната програма и да уведомите инсталирането на счетоводното устройство. След това инспекторът ще дойде в дома ви, ще провери точността на извършената работа и ще направи печат. И след това таксата за газта ще се основава на индикацията на устройството.Инсталиране на газомер

Кои контра да изберете

Що се отнася до избора на газмер, днес пазарът е пълен с различни типове и модели на метри. За монтаж в апартамент обаче е подходящо двукамерен механичен газомер. Такова устройство е висококачествено надеждно, точно и най-вече евтино. Освен това, двукамерен механичен газомер е един от най-популярните.

Също така, когато купувате, струва си да обърнете внимание на конфигурацията на измервателния уред. Устройството трябва да бъде без механични повреди, както и фабричната кутия и технически паспорт със запечатване в завода трябва да отидат в опаковката.

Въпреки факта, че газомерът не е евтин, въпреки това, с времето той напълно ще се оправдае. В края на краищата спестените пари от газ могат да бъдат пренасочени, за да платят за електричество или вода, което ще намали тежестта върху собственика на апартамента при плащането на комунални сметки. Ето защо всеки влага в соевата къща и апартаментите уреди за газ, електричество и вода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да заменим газовия уредКак да заменим газовия уред
Монтаж на колективни електромериМонтаж на колективни електромери
Замяна на газмер в частна къщаЗамяна на газмер в частна къща
Срокът за замяна на водомериСрокът за замяна на водомери
Схемата за инсталиране на общ студен водомерСхемата за инсталиране на общ студен водомер
Инсталиране на газомериИнсталиране на газомери
Най-добрият тип газмер за апартаментНай-добрият тип газмер за апартамент
Безплатна подмяна на газомерите с мит или реалностБезплатна подмяна на газомерите с мит или реалност
Запечатване на брояча безплатно съгласно законитеЗапечатване на брояча безплатно съгласно законите
Закон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомериЗакон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомери
» » Безплатна инсталация на газомери
© 2021 BggeHat.com