Инсталиране на газомери

Инсталиране на газомериАко решите, че консумирате газ по-малко от "средната стойност за страната" и искате да спестите малко вашия домашен бюджет, тогава определено трябва да поставите апартамент устройство за измерване на газовете. Ако имате специален лиценз, можете сами да направите инсталацията на измервателния уред, следвайки набор от изисквания и правила, представени по-долу. Ако нямате такъв лиценз, запознаването с тази инструкция ще ви бъде полезно.

Защо се нуждая от газомер?

Газовият уред е разпознат за измерване на количеството газ, който тече през вашия газопровод. Това устройство се използва както в апартаменти, така и в собствени къщи, в които има димоотводи. Спазвайки правилата за инсталиране на газов уред, можете да спестите времетраенето му за дълъг период от време.

Въпреки това, преди да изберете и да започне инсталирането на устройството, трябва да се мисли за това как да се поддържа сигурността на вашия имот, както и да се увеличи максимално дълголетие на употреба измервателно устройство. За да направите това, трябва само да спазите набор от конкретни изисквания, представени в една от следващите раздели на статията.

Плюсовете и минусите на газовия уред

Goodies

  • Инсталацията на измервателния уред е сравнително прост и бърз процес;
  • Широка гама от модели и разумна цена;
  • Платете сега ще бъде точно за количеството газ, който консумирате;
  • Ако решите да напуснете някъде от апартамента, няма да е необходимо да плащате за газ.

Газомери: монтажминуси

  • Необходимо е да се следи състоянието на пломбата, тъй като е необходимо да се проверява устройството от време на време;
  • Съществува определен ред с нормите и изискванията на инсталацията, които трябва да се спазват;
  • Възможно е само инсталирането на устройството за газово измерване с разрешение на газовата служба;
  • Въпреки че ще спестите в бъдеще за газова енергия, от първата ще трябва да похарчите.

Инструменти за инсталиране на газов уред

  • брояч
  • гаечни ключове
  • Скоби
  • Адаптери за свързване на измервателния уред с тръбите на изхода и входа.

По какъв начин работят газомерите?

Сместа от газ, благодарение на която храната се появява на нашата маса, е внимателно разработена според физическите закони.Устройство за отчитане на газ

Чрез метода на работа газовите броячи се разделят на:

  • водовъртеж
  • ротационен
  • мембрана
  • турбина

Ако имате частна къща или апартамент, а не производство, тогава трябва да обърнете внимание на ротационни и мембранни метри.

Ротационен газов брояч

Ефектът от този тип инструмент се основава на изчисляването на обема на газ, който вече е преминал през газопровода, делим на общия брой обороти на ротора. Газът, който е отрязан на стената на камерата и на ротора, се брои като едно. Когато роторът се върти с механична трансмисия, тази скорост чете преброяващия механизъм и вече е натрупал предишния газ.

Qmax се отчита за количествената стойност на газа, а за вътрешния сектор Qmax е в диапазона от 4 до 10 m ^ 3 / час

Мембранен газов метър



Работата на брояча на мембраната се основава на движението на подвижните мембрани, монтирани в него. В газовата камера, ако има газ в нея, тези мембрани се движат и броят механизми чете тези движения чрез механична трансмисия. Устройствата от този тип се използват в домове, където най-големият газов поток е в рамките на Qmax от 2,5 до 100 m3 / час.

Газов броячНякои данни за изчисляването на потреблението на газ

Газовите устройства се класифицират според обема на консумирания газ: за битови или промишлени нужди. Не е необходимо да купувате скъп мощен уред, ако имате само една печка в апартамента, можете и трябва да купите уред с по-малка мощност за това.

За да се изчисли газовия поток може да се осъществи по формулата: плочки с четири горелки потребление средно 1,5 м ^ 3 / ч и колони за 2,5 м ^ 3 / час.

Броячите се изготвят от регистрите за потока на газ. Ето защо е необходимо да се закупи нов газов уред, като се вземе предвид мястото, където се намира газопроводът, както и местоположението на плочките в кухнята.

Първи стъпки

Преди да се запознаем с изискванията за директна инсталация на устройството, можете и трябва да направите подготовката на графичен проект. Факт е, че за да регистрирате устройството си (и без него сте заплашени с много сериозни глоби), газовата служба трябва да създаде специален проект. Освен това, благодарение на тази схема инсталацията на газ ще стане законна и ще спести от санкциите, ще опрости и самия процес на инсталиране.

Газов уредИнсталиране на газов апарат в апартамента

  • Преди всичко кандидатствайте за инсталиране в услуга на Gorgas. Към приложението приложете копие от паспорта на апартамента и копие от вашите документи. Монтаж на специалист метра може да бъде изпратено до вас в апартамент или от самата услуга, или можете да се възползвате от някоя частна компания, която има лиценз за извършване на тези операции. Ако фирмата, с която сте се свързали, няма съответни документи, газовата инсталация ще се счита за неоторизирана и ще доведе до глоби.
  • Специалистът ще проучи вашето жизнено пространство и въз основа на данните ще ви разкаже за цената на работата и ще създаде инсталационен проект.
  • Няма нужда да се занимавате с инсталирането на устройството сами, той ще ви направи газопроводите. Но имайте предвид, че резервните части, закупени в магазина, а не от работниците на газ, ще бъдат по-евтини.
  • След като газовата инсталация бъде завършена, ще ви бъде издаден подходящ сертификат и разписка за плащане на работата.
  • Сега трябва да инсталирате печат на вашия брояч и да го регистрирате в газовата служба. Не забравяйте, че броячът може да бъде запечатан само от специализирани услуги, които имат всички необходими лицензи и разрешения. Неоторизираният изземване заплашва собственика на устройството с тежки глоби.
  • Сега метърът ви е инсталиран и можете да платите за енергия според показанията му.


В случай че внезапно, когато счетоводното устройство работи, е било повредено или ако има други проблеми с него, е необходимо да се свържете с специалистите на газовата служба. Най-малко няма да получите наказание в бъдеще за неизправност на устройството. Като максимум избягвайте изтичането на газ и това представлява голяма заплаха за здравето и живота.

Изисквания за инсталиране

Списък на препоръките и изискванията, които трябва да следвате при инсталирането на самия газмер:

  • Височината от пода при монтажа на измервателния уред трябва да е поне 1,6 метра
  • Пространството между устройството и стената трябва да се поддържа в рамките на 3-5 сантиметра.
  • Разстоянието от метъра до най-близкото устройство, консумираният газ, трябва да бъде най-малко 80 сантиметра.
  • Стаята с газомери и уреди, използващи газ, трябва да бъде добре вентилирана. Вентилацията трябва да е естествена.
  • Инсталиране на газомерНе се препоръчва да инсталирате устройството в затворени помещения или ниши.
  • Когато инсталирате устройството на улицата, не забравяйте да го защитите с шкаф или най-малко с балдахин. Това е необходимо, за да не се получи излишна влага, което може да доведе до неизправност.
  • Влиянието на влагата и топлината трябва да бъде намалено до нула, така че имайте предвид това при избора на място за инсталиране.
  • Забранено е да се монтира измервателен уред на места, отделени от сградата, в която се отчита консумацията на газ.
  • Височината на отворите на вратите и прозорците трябва да бъде приблизително половин метър хоризонтално.

Всички тези правила са задължителни, не се препоръчват. Ако не ги спазвате, последствията могат да доведат, най-малко до глоба, или, още по-лошо, до животозастрашаваща опасност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Замяна на газмер в частна къщаЗамяна на газмер в частна къща
Кой трябва да смени електромера в апартамента?Кой трябва да смени електромера в апартамента?
Безплатна инсталация на газомериБезплатна инсталация на газомери
Безплатна подмяна на газомерите с мит или реалностБезплатна подмяна на газомерите с мит или реалност
Инсталация на водомериИнсталация на водомери
Какво представлява проверка на метъра?Какво представлява проверка на метъра?
Разпоредбите на федералния закон за замяната на водомериРазпоредбите на федералния закон за замяната на водомери
Газов брояч g4Газов брояч g4
Газомери за частни къщиГазомери за частни къщи
Регистриране на водомераРегистриране на водомера
» » Инсталиране на газомери
© 2021 BggeHat.com