Правилната подмяна на професионалните електрически измервателни уреди

замяна на електромераЕлектрическият електромер е задължително устройство, което е в къщата на всеки човек. Показва колко е консумирано електричество в определен период от време. Въпреки това, както всяко друго електронно устройство, то може да не успее, в резултат на което точността на измерванията може да бъде съмнителна.

Следователно, ако установите, че уредът е спрял да работи, трябва да го смените. На този етап мнозина се сблъскват с проблема, тъй като днес има огромен брой такива измервателни уреди за продажба, така че е трудно да се избере подходящият.

Всички съвременни модели на електромерите са разделени на четири категории: електрически, индукционни, както и единични и многотарифни. Всеки тип измервателни уреди има свои собствени характеристики и има някои предимства и недостатъци. Например, многотарифни измервателни прибори са по-сложни и могат да измерват потреблението на електроенергия на базата на няколко тарифни ставки - и намаляване на основата, което ви позволява да спестите от сметките за ток.

Струва си да се отбележи, че мултитарифните измервателни уреди са много по-скъпи от другите устройства, но разликата в цената е много бързо компенсирана от по-голямата точност на устройството. Ако решите да инсталирате такъв брояч в къщата си, то е много просто, но за да извършите подмяна на електромера или друга работа, трябва да имате подходящо разрешение на ръцете си.



Електрическите броячи са най-популярни поради ниската си цена, простота и издръжливост. На свой ред, измервателните уреди от тази категория са разделени на механични и електронни, които различават помежду си точността на измерванията и начина на показване на информацията.

Независимо от вида на измервателния уред, който купувате, трябва да се обърне голямо внимание на техническите му характеристики, особено на максимално допустимото натоварване. От този параметър зависи колко едновременно активирани уреди могат да издържат на брояча. Например, за среден апартамент, който е оборудван с основни уреди, ще бъде достатъчно, за устройството, предназначена за 5-10 А. Ако живеете в една жилищна сграда, е необходимо да се вземат предвид някои технически подробности.

Работата е, че повечето от високите сгради са свързани с еднофазна електрическа мрежа, така че измервателното устройство трябва да бъде еднофазно. Освен това, когато инсталирате нов или замествате стар измервателен уред, той трябва да бъде регистриран и запечатан. Това се прави от представител на службата за електронен надзор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Трифазен електромерТрифазен електромер
Многотарифен електромерМноготарифен електромер
Клас на точност на електромераКлас на точност на електромера
Еднофазен електромерЕднофазен електромер
Кой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъраКой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъра
Независима подмяна на електромераНезависима подмяна на електромера
Инсталиране на електромер в частна къщаИнсталиране на електромер в частна къща
Инсталация на водомериИнсталация на водомери
ЕлектромериЕлектромери
Еднофазен еднотарифен електромерЕднофазен еднотарифен електромер
» » Правилната подмяна на професионалните електрически измервателни уреди
© 2021 BggeHat.com