Инсталиране на електромер на полюса

Инсталиране на електрически измервател на полюсИнсталирайте измервателни уреди, които контролират потреблението на електроенергия на улицата на най-близките полюси, днес изискват жители на частни домове, както и членове на градински кооперации и партньорства. Тези мерки са насочени към борба с неконтролираното потребление на електроенергия.

Доставката на метри на улицата трябва да осигурява достъп до служителите на компанията. Освен това е по-трудно да се извърши манипулационен брояч на улицата, насочен към промяна на показанията и неконтролирано потребление на електроенергия.

Видове броячи

Всички инсталирани електромери могат да бъдат класифицирани според няколко параметъра. Например, начина на свързване, вида измерени количества или вида на конструкцията.

За днес в апартаментни къщи и апартаменти е възможно да се установи един от двата най-търсени вида броячи на електроенергията:

  • Индукционният апарат измерва енергията, изразходвана от въртящ се алуминиев диск. Този тип измервателни уреди постепенно се изтласква от пазара, тъй като има редица недостатъци, едната от които е ниска защита срещу кражба на електроенергия;
  • Електронните броячи Ви позволяват да наблюдавате потреблението на електроенергия при диференцирани тарифи. Освен това такива устройства могат да бъдат наблюдавани от разстояние.Електрически измервател на полюса

Кое от тях ще работи по-добре зависи от много фактори. Електронните броячи са най-разпространени. Това стана възможно благодарение на по-голяма точност на измерванията, лекота на използване. Освен това можете да извършите устройството на улицата.

Кой метър е по-добре да се инсталира, зависи от характеристиките на използването на електроенергия в къщата, както и от местоположението й - на улицата или в помещенията. Всеки от съществуващите видове измервателни уреди има определени предимства и недостатъци.

При закупуване на електромер е необходимо да се обърне внимание на присъствието и целостта на печата, който се определя от държавния директор. Времето за производство на запечатване е от голямо значение. При двуфазно устройство то не трябва да надвишава две години, трифазни - една година.

Кой може да инсталира брояча

Теоретично, електромер може да бъде инсталиран от всеки, който притежава необходимите умения. Само тези, които имат подходящ достъп от доставчика на електроенергия, могат да свържат електричество. Когато инсталирате измервателния уред на полюсите, броячът се извършва само от представителя на електрическите мрежи.Инсталиране на електрически измервател на полюс

Ако броячът бъде премахнат и процесът на инсталиране се изпълнява от служител на местната енергийна мрежа, тогава не трябва да има оплаквания срещу вас. Преди извършването на такава работа се изискват документи, които да показват границата на разделяне на баланса и изискванията за инсталиране на измервателния уред.

Границата на баланса в частните къщи не е на закрито, а на улицата. Точното местоположение се определя от съответната техническа документация. Отстраняването на улиците на улицата е възможно само със съгласието на собственика.

Къде могат да се инсталират електромери?

Настоящите правила уточняват, че електронните устройства за измерване на електроенергия трябва да се инсталира в сухи помещения, където температурата не пада под 0 ° С. Това се дължи на факта, че излагането на влага и ниските температури оказва неблагоприятно влияние върху работата на устройството. Електронен уред, инсталиран на улицата в нарушение на тези изисквания, започва да работи неправилно.

Към днешна дата са инсталирани метри в къщата, на верандата, от предната част на къщата и на колоните. Какъв метод да избере, потребителят решава за себе си.

Електрически измервателен уредНаскоро енергийни компании от различни региони изискват от частните собственици на къщи да инсталират метри на улицата на най-близките полюси. Премахването на измервателните уреди извън дома дава възможност на служителя лесно да го прегледа. Когато измервателният уред е монтиран на полюс, той може да бъде достигнат при всяко удобно време, дори ако потребителят на електроенергия не е вкъщи.

Електромерът е инсталиран на границата на баланса. По правило това място се определя по взаимно съгласие на страните. Такава граница може да бъде на фасадата на къщата или на най-близката поща, която е на мястото. В някои случаи е възможно да се постави тезгях извън него на улицата. За да се извърши премахването му, е необходимо да се подчертаят всички налични възможности за настаняване, уличните стълбове могат да бъдат най-подходящото място.



Такива изисквания на енергийните компании не съответстват на действащите разпоредби и правила за монтаж на електромери. Някои граждани твърдят и защитават правото си да поставят стол в къщата. Други предпочитат да приемат изискванията и да изпълняват брояча на улицата.

Възможно е да се заобиколят изискванията на представители на електрически компании. За да направите това, е необходимо да се запознаете с действащите нормативни актове. И в случай на нужда - не се колебайте да се обърнете към съда.

Настройване на брояча

След съгласуване на местоположението на измервателния уред с доставчика на електроенергия, можете да продължите с инсталирането му. Височината на разполагането му може да варира от 0,8 до 1,7 м. Има случаи, когато електрическият електромер е монтиран на стълбове на височина от около 3 метра, мотивирайки го със защита от вандали. Но на такава надморска височина, за да вземете показанията на измервателния уред, ще бъде изключително неудобно.Електрически измервател на полюса

За да извърши изваждането на уреда от улицата, електротехникът трябва да има средно ниво на квалификация. Всички работи се извършват на няколко основни етапа:

  • входната линия трябва да се изключи. Това изисква получаване на съгласието на доставчика на електроенергия;
  • проводници, през които влиза електричеството в къщата, първо се свържете с автоматичния защитен превключвател и след това със самия измервателен уред;
  • трябва да се обърне специално внимание на подреждането на заземяването. Необходимо е за защита на електрическите уреди;
  • тогава окабеляването към къщата е свързано към изхода на брояча.

При изпълнението на тези работи изискванията на настоящите правила трябва стриктно да се спазват.

След като метърът е инсталиран на полюса, е необходимо да се обадите на представител на електрическите мрежи, което ще направи уреда запечатан и регистриран.

Подреждане на кабинета за щанда

Ако електронен електромер е монтиран на полюс, тогава е необходимо да се вземат мерки за неговата защита. Обикновено такова устройство е монтирано в специални метални кутии, оборудвани с прозорец за разчитане на консумацията на енергия. Той трябва да бъде инсталиран преди инсталирането на измервателния уред.

Металната кутия изпълнява няколко функции:

  • Електрически измервателен уредзащита от кражба и вандализъм. За да се гарантира, че шкафът може да се справи с тази задача, е необходимо да се постави надеждно закрепване и да се осигури заключващо устройство;
  • защита на уреда от влага. Влиянието на атмосферните валежи оказва отрицателно въздействие върху работата на измервателния уред, бързо се разрушава;
  • топлинна защита. Ако температурата на околната среда спадне под 0 ° C, електромерът няма да работи правилно. Грешката може да бъде доста голяма и често не е в полза на потребителя. Ето защо, за да се осигури топлоизолация на шкафа, в който планира да постави електронен брояч по-добре предварително.

Проводниците от измервателния уред трябва да бъдат скрити в защитна метална тръба. В самата кутия е инсталирано само едно защитно устройство, а разпределителната платка с автоматични устройства за определени групи потребители е по-добре да се постави в къщата.

Електронен брояч с дистанционно управление

Когато във всички апартаменти имаше индукционни електрически броячи, народните занаятчии изобретяха различни начини да променят показанията си на по-малка страна. С появата на електронни аналози стана практически невъзможно.

Но в интернет можете да намерите голям брой предложения за продажба на модифицирани електромери с дистанционно управление. Основният принцип на функционирането на такъв измервателен уред е, че потребителят на електричество може независимо да го включва и изключва. В същото време електроенергията влиза в къщата, но остава неизвестна. С това дистанционно управление можете напълно да спрете метъра или да го забавите.

Модифициране и оборудване на конзолата може да бъде почти всеки електронен метър, но това отваря тялото на устройството и по този начин нарушава фабричния печат и стикер с цифров код. Продавачите на измервателни уреди с конзолата твърдят, че всички те могат да я възстановят. Новите печати и етикети не се различават от фабричните, а визуалната проверка на тялото на измервателния уред, преди да бъде инсталирана, не може да открие тези промени.

Такива предложения се оценяват особено от онези, които извършиха електрическия брояч на улицата. С такова дистанционно управление можете да повлияете на неговата работа. Има мнение, че е по-добре да поставите устройството на улицата и да го спрете според нуждите от дома.

Интервенциите в работата на измервателните уреди са незаконни. Ако се установи неконтролирано използване на електроенергия, доставчикът може да наложи голяма санкция на потребителя. Ето защо, преди да закупите електромери с дистанционно управление, е необходимо да мислите всичко добре.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Многотарифен електромерМноготарифен електромер
Клас на точност на електромераКлас на точност на електромера
Кой трябва да смени електромера в апартамента?Кой трябва да смени електромера в апартамента?
Електрически измервателни уреди за вилиЕлектрически измервателни уреди за вили
Еднофазен електромерЕднофазен електромер
Кой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъраКой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъра
Независима подмяна на електромераНезависима подмяна на електромера
Инсталиране на електромер в частна къщаИнсталиране на електромер в частна къща
ЕлектромериЕлектромери
Изгодно ли е да се инсталира двутарифен електромерИзгодно ли е да се инсталира двутарифен електромер
» » Инсталиране на електромер на полюса
© 2021 BggeHat.com