Газомери за частни къщи

Броячи на газ в частен домКонсуматори на газ Това е най-добрият начин да спестите пари, особено ако имате намерение да го инсталирате във вашия частен дом. Размерът на плащането всъщност е много по-малък от плащането за "средни статистически" индикации, които в действителност са определени от доставчика много по-високи от действителното потребление. Ако читателят се интересува от това как да спести от заплащането на газ в частна къща, тази статия ще отговори на много въпроси, които възникват.

Каква е разликата между газомерите

Има няколко класификации на домакинските газомери, които се инсталират в домакинството. Такива броячи се различават по различни технически параметри:

  • В зависимост от максималната широчина на честотната лента;
  • С диаметър на резбата на свързващите отвори;
  • Ако газомерът е хоризонтален, то от разстоянието между свързващите отвори;
  • Според интервала от време между проверките на устройството.

Преди да купите нов домакински газмер за вашия дом, трябва да получите проект от организацията, която инсталира оборудването и въвежда система за доставка на газ във вашия район. Тази организация ще Ви информира:

  • подробности за местоположението на газовия уред;
  • характеристика на резбата;
  • допълнителни данни за комуникацията с газовата мрежа.

Газов уред в селска къщаКак да избера брояч на трафик

Изберете домакински газ метър трябва да се основава на броя на потребителите на газ уреди ще бъдат използвани във вашия частен дом. В зависимост от това колко потребители на газ и колко те изискват това гориво, трябва да закупите газомери за следните стойности на параметъра за капацитет:

  • дебит на газ 1,6 м3 / ч е достатъчно, че когато е монтирана в частна къща или само един газов котлон или газов котлон, само един (това съответства на минимално потребление на газ в съоръжението). Такива газомери ще бъдат най-евтините;
  • Производственият капацитет до 2,5 m3 / h ще бъде необходим вече в тази частна къща, където от газовото оборудване е инсталирана само една газова колонка. Тези газомери ще бъдат малко по-скъпи от тези, споменати по-горе;
  • Максималният капацитет на устройства, чиято стойност е 4 м3 / ч трябва да бъде избран, ако газът се консумира в сградата не е само на плочи или котлони, но също така и газов котел за отопление. Това са най-скъпите домакински газомери.

Къде да инсталирате газовия уред

Инсталиран газмер в частна къщаОбикновено в частните жилища газовите уреди се монтират не само на закрито (например в кухнята или в мазето, в залата, в специални помещения), но дори на улицата.

По правило мястото на инсталиране на газомерите е посочено от самата организация, където сте кандидатствали за инсталиране и въвеждане в експлоатация на газово оборудване. Според предоставения проект точното местоположение на газовия уред ще бъде посочено: в къщата или извън нея.

Ако имате намерение да инсталирате счетоводната единица за битови газ извън или в неотопляеми помещения, след този случай, не забравяйте да получите при закупуване на информацията за устройството за работния температурен обхват. За уличните измервателни уреди тази техническа спецификация трябва да варира от -40 до +40 градуса. Целзий.



Този параметър е изключително необходим, защото В зависимост от температурата на околната среда, разчитането също зависи. Също така, когато инсталирате на открито или в студени стаи, за инсталирането на устройството ще бъде необходимо допълнително устройство - температурен компенсатор. Също така, за монтиране на улицата ще е необходимо да се монтира специална метална кутия за нея, която да я защити от външни влияния (влага, течение, вятър и т.н.)

В случай на инсталиране на домашен уред за измерване на разхода на газ в дома, работният температурен диапазон може да е по-тесен и закупуването и монтирането на температурен компенсатор няма да е необходимо.

Поставянето на измервателния уред в отопляемата част на вашия частен дом ще бъде много по-евтино от инсталирането на самото устройство и коригиращото оборудване на улицата.

Проверка - кога и защо

Проверката е процедура, която се извършва от квалифицирани специалисти за точността на всички измервателни уреди.

Ако се установят отклонения, газомерът се почиства, поправя, настройва или подменя от друго устройство. По време на работа механизмите на газомерите могат да бъдат запушени с малки частици.

Понякога причината за неточността на показанията е нарушаването на температурния режим. Като се вземат предвид много фактори, влияещи върху качеството на измерванията на потреблението на битов газ, производителите на газомери установяват датите на проверка в техническите сертификати: от 8 до 12 години. След изтичането на този период специалистите трябва да проверят това устройство и в някои случаи да го поправят или да го заменят.

Моля, имайте предвид, че отчитането на времето за работа на измервателния уред започва от момента на неговото производство, а не от деня на инсталирането му във вашия частен дом.

Монтаж на устройства в частен дом - това е един добър начин не само да се изчисли обема на вътрешното газ, който се консумира плочи или отоплителни системи, с цел оптимизиране на консумацията на гориво и въвеждането на нови битови газови уреди, но също и най-достъпен начин да се спаси. Наличието на измервателни прибори за газ ще ви позволи да плащате само за реални разходи, а не за "извадени от тавана" данни за потреблението на газ, определени от доставчика.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проверявайте газомерите без демонтажПроверявайте газомерите без демонтаж
Преглед на газомеритеПреглед на газомерите
Замяна на газмер в частна къщаЗамяна на газмер в частна къща
Инсталиране на газомериИнсталиране на газомери
Кой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъраКой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъра
Безплатна инсталация на газомериБезплатна инсталация на газомери
Най-добрият тип газмер за апартаментНай-добрият тип газмер за апартамент
Безплатна подмяна на газомерите с мит или реалностБезплатна подмяна на газомерите с мит или реалност
Разпоредбите на федералния закон за замяната на водомериРазпоредбите на федералния закон за замяната на водомери
Инсталиране на водомер в апартаментаИнсталиране на водомер в апартамента
» » Газомери за частни къщи
© 2021 BggeHat.com