Проверка на газомера в частна къща

Газов уред в частна къщаднес газови броячи практически във всички къщи. Те са необходими, за да плащат само за действително използвания газ, а не да плащат средно. Периодично те трябва да бъдат предадени за проверка, което наемателите често не са много доволни. Но такава реакция се дължи на невежеството и невежеството на причините за проверката. По време на диагностиката се определя дали устройството да показва правилно стойностите на използвания ресурс, тъй като устройството може да е погрешно както в една посока, така и в обратната посока.

Проверка на работата на газомера

инспекция газ метър е задължително и се извършва, за да се гарантира, че устройството не е подложено на механични влияния по време на работа и работи също толкова добре.

Организацията "Гос Стандарт" извършва такава проверка редовно с интервал от 5 до 12 години в зависимост от марката и годината на освобождаване на механизма. Въпреки факта, че държавната служба, самата услуга се плаща.

Кой проверява газовите уреди и за чиито разходи

Съгласно действащото законодателство на Руската федерация проверка на газа може да произвежда всяка компания, която има цялата необходима документация, и специалисти на необходимото ниво на обучение.

Газов броячВсички материални разходи, свързани с проверката газ метър напълно заредена на собственика на устройството. Той е този, който плаща всички процедури, свързани с демонтирането, проверката и инсталирането на електромера на първоначалното му място или за закупуване и инсталиране на нов.

Всички тези процедури могат да се извършват само от отговорни компании, които имат всички разрешителни. Вашата задача преди сключването на договора - ще бъдете убедени в тяхната наличност.

Как се извършва самата процедура за проверка

Съгласно закона собствениците на жилищното пространство, на което е инсталиран измервателният уред, трябва независимо да върнат устройството за проверка в определения срок. В техническия паспорт на устройството ще можете да намерите интервала от време, през който да се извършва мониторингът на изпълнението.

Популярен начин за тестване на механизъм брояч, без да сваляте диагнозата си, но това се извършва единствено на ССПН модели ГБС, VC, на НРП. Това се случва по следния начин:

  1. Вие кандидатствате за избраната компания с писмено изявление, че искате да проверите брояча в съответствие с датите, посочени в листа с данни на устройството.
  2. На някой ден ще дойде експерт, който ще донесе преносими диагностични устройства, с които ще се извърши проверката.
  3. Елиминирането на самия брояч или нарушаването на целостта на печатите няма. Тази процедура изисква значително по-малко време, няма прах и шум. Но цената на тези услуги е много по-висока от стандартната проверка при отстраняване на устройството.

Броячите UBSG, OBO и няколко други модификации не могат да бъдат проверени по този начин, така че трябва да ги извлечете. Но, от друга страна, проверката с отстраняване гарантира най-точния резултат.

По време на проверката уредът се почиства и разглобява, смазва, което може значително да удължи живота на газомера.Газов броячВ края на проверката, експертът трябва да ви даде становище, в което може да има само два извода:

  • Броячът работи правилно и е разрешено използването му в къщата. В този случай, експертът, който извършва проверката е длъжен да ти пиша сертификат, който непременно трябва да бъде посочен тестов период, печатът отпечатък и печат, както и подписът на лицето, което проверява.
  • Уредът не функционира добре, затова не се допуска инсталирането и употребата му в бъдеще. В този случай ще трябва да купите ново устройство и да го инсталирате.

Съвети за избор на нов газмер



В случай че уредът, инсталиран в дома ви, стане неизползваем по някаква причина, той трябва да бъде заменен с нов. Но сега изборът на устройствата е достатъчно голям и да не се губи в избора е почти невъзможно.

Но можете да си купите качествено устройство, ако вземете предвид някои важни точки:

  • Обмислете броя на газовите уреди, които се намират в дома ви. Изхождайки от това, изберете брояча с неговата производителност.
  • Всяко устройство има маркировка. Обозначението G6 означава, че оптималната производителност е от 1,6 до 2,5, G 2,5 има диапазон от 2,5 до 4 и т.н. Оказва се, че ако живеете сам, а от уредите, които консумират газ, имате само печка, то определено ще имате достатъчно метър с най-малката маркировка.
  • Газов уредТочно преди да отидете в магазина трябва да знаете каква е разстоянието между осите и диаметъра на резбите на дюзите. Че нямаше никаква ситуация, когато стоката с добро качество не ти е подходяща за такива елементарни характеристики.
  • Собствениците на частни къщи, където метърът е най-често намиращ се на улицата, е по-добре да се обърне внимание на инструментите с термостат. Когато температурата на околната среда се промени, плътността на газа се увеличава или намалява. В резултат на това броячът разбира това като увеличение на общия обем или намаляването му. Поради такива натоварвания механизмът може да се счупи по-бързо. Термостатът, отчитайки температурата на въздуха, ще вземе предвид правилните показания.
  • Броячът трябва да има технически паспорт с мокър печат, гаранционна карта, правилно записан модел и дата на издаване. Това е много важно за провеждане на проверките навреме и без зашиване.
  • Устройството трябва да бъде произведено в съответствие с GOST. Това също е задължително условие за придобиване. Съветваме Ви да извършвате покупки в специализирани магазини, където всички стоки имат съответстващ сертификат за качество.

Как да плащате за газ, докато устройството е в калибриране

Преди всеки собственик, който обърна газта, въпросът е как да плати за използвания газ при отсъствието на измервателния уред. Отговорът е прост - според средните показатели за предходната година, докато сте платили за действителните показания на газовия уред. Тази сума се изчислява автоматично не се променя по време на цялото отсъствие на брояча.

Периодът на потвърждение може да продължи от няколко дни до 90 дни (в случай, че бъде открита разбивка и устройството беше изпратено за поправка).

Газов броячВ какви случаи се извършва калибрирането на газовия измерител

Но понякога има ситуации, при които проверката трябва да бъде извършена извънредно.

Най-често срещаните причини са:

  1. Печат на контролния орган в резултат на всяко действие, е загубил своята цялост. Не се счита за достатъчно, ако данните в него са посочени проблем чете без допълнителните устройства (лупа), или ако уплътненията не са пречка за механично въздействие върху плота (усукване, резултатите от извършените промени).
  2. В случай, че на измервателното устройство е приложено механично действие. Това може да бъде всякакъв вид падания, удари. В такива случаи съществува голям риск устройството да не показва резултатите правилно. Тя трябва да бъде включена, за да се увери, че показанията, които тя предоставя, са верни.
  3. Raskontservatsiya. Това се случва в случай, че метърът не е бил използван 1 междинен период между проверките или повече. В този случай съществува голяма опасност механизмът да е ръждясал, смазването да изсъхне и много повече ситуации.
  4. Подозира се, че измервателният уред не предоставя надеждна информация. Те могат да бъдат предложени от жителите на къщата, както и от служителите в газовия сектор.Инсталиране на газомер

Полезна информация

Предоставяме на вашето внимание няколко полезни факта, които със сигурност ще бъдат полезни:

  1. Ако е изтекъл mezhproverochnogo период, но на собственика на имота по някаква причина не иска да се предаде на гишето в действителност, или да се противопоставят своята демонтаж заплащането, че ще има върху средните национални разпоредби, а не на реалните показания на устройството, и те често са много по-високи от средните консумацията на газ в обикновеното семейство.
  2. Не забравяйте, че за всички процедури, които се извършват с измервателния уред, включително разглобяването, инсталирането, покупката на устройството и проверката му, собственикът на къщата плаща само.
  3. Премахването и проверката на домашния уред в дома ви може да се извърши само от компанията, с която сте сключили договор за поддръжка на газови уреди и мрежи. Преди да подпишете договора, ви съветваме да видите сертификатите и разрешенията за работа, да прочетете отзивите.
  4. Информацията за времето, след което трябва да проверите устройството, е в техническия паспорт на измервателния уред. За всеки отделен модел, времето е различно, така че бъдете внимателни. По същия начин всяка дата на проверка трябва да бъде вписана в техническия паспорт.


Не забравяйте, че наблюдението на състоянието на брояча е задачата на неговия собственик. Дори ако изглежда, че устройството работи правилно, може да не е така. Във всеки случай, техниката периодично се проваля. Именно за да се предотвратят подобни ситуации и има процедура за извършване на проверки. Броячът може да даде неправилни показания както в една, така и в обратната посока. Ако установите, че сте платили по-малко от посоченото, ще бъдете преизчислени. Но иначе никой няма да ви върне парите.

Ето защо ние силно препоръчваме да не се нарушават условията за проверка на устройството и да се внимава за работата на уреда в ежедневието. И нежеланието да се подчинявате на правилата, без съмнение ще доведе до сериозни санкции, които ще ви ударят в джоба ви.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой проверява водомеритеКой проверява водомерите
Как да заменим газовия уредКак да заменим газовия уред
Проверете периода на измерване на топло и студена водаПроверете периода на измерване на топло и студена вода
Проверявайте газомерите без демонтажПроверявайте газомерите без демонтаж
Замяна на газмер в частна къщаЗамяна на газмер в частна къща
Схемата за инсталиране на общ студен водомерСхемата за инсталиране на общ студен водомер
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Как да проверите водомерите у домаКак да проверите водомерите у дома
Какво представлява проверка на метъра?Какво представлява проверка на метъра?
Разпоредбите на федералния закон за замяната на водомериРазпоредбите на федералния закон за замяната на водомери
» » Проверка на газомера в частна къща
© 2021 BggeHat.com