Техническа проверка на сгради и съоръжения

Сградите и сградите се изследват с цел проверка на техническото състояние на конструкциите, както и запазване на оперативните им възможности. Тази оценка се извършва, за да се установят причините за възстановяването или ремонта. Съществува разлика между техническата проверка на сградите и експертизата. Проверката на безопасността в промишлеността се извършва в сгради, където се създава опасно производство. Допуска се да се извършват специализирани организации, които имат разрешение от Rostekhnadzor да извършват такива работи.

Надзорните органи изискват техническите инспекции да се извършват на промишлени обекти на всеки 5 години. Такова проучване е независима проверка на инженерните системи и съоръжения, която се извършва доброволно.

Кога е необходимо да се проучи състоянието на сградите?
Проучването се провежда по различни причини. За да купите всяка структура, трябва да инвестирате много пари. За да се разбере по-добре колко допълнителни средства и време ще бъдат изразходвани, струва си да се направи проучване на структурата, което ще помогне да се определи състоянието на цялото съоръжение, степента на неговата износване и да се установи стойността.

Проверка на незавършена сграда или съоръжение след пожар
Купуването на недовършена сграда не можете да направите без задълбочено проучване, за да определите по-нататък необходимата работа. Само след проучването ще стане ясно дали обектът се нуждае от ремонт (ако да, до каква степен), реконструкция или ще бъде по-лесно и по-евтино да се построи нова структура.



Например, много често, когато купуват къщи след пожари, хората изискват техническо проучване, за да разберат адекватната цена на сградата и да се уверят, че реконструкцията е целесъобразна.

Техническа проверка на нова сграда
Новите сгради се проверяват и изследват, за да се определят необходимите конструктивни елементи и тяхната подмяна или подсилване, които сградата се нуждае. При проектирането често се променя целта на недвижимите имоти, като се увеличава или намалява площта. Техническата проверка на обекта ще помогне да се установи нивото на допустимите натоварвания за надстройка или повторно планиране върху носещите конструкции.

Възобновяването на строителните работи или инсталацията след продължителна стагнация също изисква техническо проучване. По време на дългата почивка може да възникнат повреди или деформации на конструкциите, както и появата на дефекти.

Техническа проверка на сгради и съоръжения

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инженерно и геодезическо проучванеИнженерно и геодезическо проучване
Закон от 2016 г. за свободно калибриране на водомериЗакон от 2016 г. за свободно калибриране на водомери
Какво да направите, ако водомерът не е в редКакво да направите, ако водомерът не е в ред
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Как да проверите водомерите у домаКак да проверите водомерите у дома
Какво представлява проверка на метъра?Какво представлява проверка на метъра?
Интервал на калибриране на газомеритеИнтервал на калибриране на газомерите
Кога да проверите броячаКога да проверите брояча
Проверка на газомеритеПроверка на газомерите
Налягане на отоплителната системаНалягане на отоплителната система
» » Техническа проверка на сгради и съоръжения
© 2021 BggeHat.com