Характеристики на реконструкцията на сгради и съоръжения

1

В модерния град често е целесъобразно да се реконструира стар обект вместо да се построи нова сграда или структура. В зависимост от целите, преследвани от инвеститора цели, реконструкция на сгради и съоръжения може да се извършва както с цел повишаване на ефективността при използването на стари сгради, без да засягат тяхната функционалност, или за пълна промяна на функционалното им предназначение.

Етапи на реконструкция

  • Пълна техническа проверка на старата сграда, по време на която се извършва контролът, технически тестове. Анализ и оценка на строителството на сградата, оценка на почвата, върху която е построена, фондацията и др. Извършва се изчерпателно проучване, в съответствие с получените задания, чиито цели и цели са ясно формулирани. В резултат на проучването, анализа и оценката на сградата е написано заключение, което е основният документ на проекта.
  • Разработване на проект за реконструкция, одобрение.
  • Проектът включва: проекти и работни проекти, проектна документация. Разходите и времето за разработване на проекта за реконструкция са индивидуални.
  • Укрепване на старите структури. Това са много важни работи, свързани с възможността за по-нататъшна експлоатация на реконструираната сграда. Използването на нови технологии, например чрез използване на метални конструкции, позволява да се укрепят носещите конструкции в условията на оперативна продукция.
  • Строителните и монтажни работи, които съставляват основната част от цялостната реконструкция, имат редица характеристики, които затрудняват производството им. Това са такива характеристики като: работа в непрекъснат производствен процес, гъстота на развитие на територията, съседна на строителната площадка, неудобството на съществуващите пътища за достъп и др. Всички тези и много други трудности, свързани със спецификата на работата, изискват висок професионализъм в поведението им.
  • Монтаж на инженерни системи, свързани в повечето случаи с цялостно преустройство и модернизация на стари комуникации.
  • Довършителни работи, които имат специално значение реконструкция работи така, както е направено качествено неадекватно от естетична гледна точка, те могат да неутрализират общото впечатление от формира реконструкцията на сградата.
  • Озеленяването е предпоставка за доставката на съоръжението на клиента.


Разходи за работа
Цената на изграждането на обект за реконструкция се състои в наличието или отсъствието на следните фактори:

  • Индивидуалността на проекта, включваща заемането на помещенията с декоративни елементи - ниши, окачени конструкции и др.
  • Цената на строителните материали, използвани в процеса на работа.
  • Първоначалното техническо състояние на сградата.
  • Областта на реконструкцията и броя на необходимите видове работа.
  • Работа на сградата по време на строителния процес.

И въпреки че разходите за реконструкция директно зависят от тези и други фактори, е необходимо те да изберат компания, която избира най-добрите материали и съвременни технологии, които намаляват разходите за строителни работи като цяло.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инженерно и геодезическо проучванеИнженерно и геодезическо проучване
Методи за техническа проверка на сградиМетоди за техническа проверка на сгради
Проектиране, типография на сградиПроектиране, типография на сгради
Геология на обекта преди строителствоГеология на обекта преди строителство
Какво е важно да знаете за реконструкцията на жилищни сградиКакво е важно да знаете за реконструкцията на жилищни сгради
Как да започнем строителствотоКак да започнем строителството
Промишлени елементи за разглобяванеПромишлени елементи за разглобяване
Проверка на носещите конструкции на сградитеПроверка на носещите конструкции на сградите
Когато фондацията изисква проверка и прегледКогато фондацията изисква проверка и преглед
Строителна експертиза Защо се нуждаете от това?Строителна експертиза Защо се нуждаете от това?
» » Характеристики на реконструкцията на сгради и съоръжения
© 2021 BggeHat.com