Проверка на носещите конструкции на сградите

проверка на носещите конструкцииРамката на всяка сграда е съставена от специални конструкции, изпълняващи ролята на носещи елементи. Това са тези блокове, които поемат всички натоварвания, които засягат структурата. Всяка сграда в нейния скелет съдържа такива структурни елементи като напречни ребра, ферми и греди, колони и купчини.

От тези конструкции се сглобява твърда рамка, която след това поема всички вътрешни и външни товари. Проверката на носещите елементи се извършва през целия работен период на конструкцията. При необходимост се извършват непланирани проучвания и инспекции, за да се направят промени в максималното натоварване на сградните елементи, като се променят функционалността на съоръженията, както и технологичните линии в производствените помещения. Не правете без проучвания и при смяна на оформлението или реконструкцията на сградата.

Проверката и проверката на носещите конструкции спомага за определяне на наличието на деформации и промени, които могат да намалят експлоатационната надеждност на тези елементи. Ето защо при извършването на такова проучване на сградата е изготвен подробен работен план, посочващ всички проекти, които представляват интерес.

Особено важно е да се установи формирането на дефект или деформация в сграда, чийто период на използване не е напълно развит. С навременното откриване на дефекти в носещия елемент унищожаването му лесно може да бъде предотвратено чрез мерки за ремонт и укрепване. Всяко забавяне може да доведе не само до увеличаване на разходите за възстановяване на структурата, но и до възникване на необратими щети, което превръща цялата сграда в спешна или неизползваема категория.



При извършване на одит на състоянието от надзорните органи собственикът на сградата обикновено получава значителна глоба и инструкции за отстраняване на всички установени дефекти. За да се избегне такъв негативен сценарий за развитието на събитията, не е целесъобразно да се прескочи следващото изследване на носещите конструкции.

Промяната на вътрешното оформление или възстановяването на част от сградата, без предварителни проучвания и изчисления, може да доведе до редица негативни последици. Всяка промяна в товара или структурата на носещия елемент прави невалидната предварително съставена документация на проекта. Без да се правят всички изчисления, е невъзможно да се състави и съгласува нов проект, поради което е невъзможно да се продължи използването на структурата без нарушаване на закона.

С навременното проучване на сградата и нейната рамка и компетентна техническа задача за извършване на такава работа е възможно да се удължи живота на всяка сграда значително.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Къщи за къщаКъщи за къща
Как да намерите в жилището носеща стена и правилно прави реконструкцияКак да намерите в жилището носеща стена и правилно прави реконструкция
Фондация за къща от блокове от пяна се научаваме да изграждаме популярни базиФондация за къща от блокове от пяна се научаваме да изграждаме популярни бази
Проверка на газомеритеПроверка на газомерите
Скеле на сортСкеле на сорт
Характеристики на реконструкцията на сгради и съоръженияХарактеристики на реконструкцията на сгради и съоръжения
Методи за техническа проверка на сградиМетоди за техническа проверка на сгради
Строителни компонентиСтроителни компоненти
Какво е важно да знаете за реконструкцията на жилищни сградиКакво е важно да знаете за реконструкцията на жилищни сгради
Как мога да демонтирам самостоятелно носещите стени?Как мога да демонтирам самостоятелно носещите стени?
» » Проверка на носещите конструкции на сградите
© 2021 BggeHat.com