Методи за техническа проверка на сгради

Техническата проверка на сградните структури, конструкции и сгради е много важен аспект. Това проучване е много важно за поддържането на сгради и съоръжения в работно състояние и се извършва на различни етапи от "жизнения цикъл" на сградите.

Сега ще разгледаме тази тема и ще разгледаме три основни точки, на които е важно да се проведе проучване:

строителство. По време на строителството проверява съответствието на характеристиките на проекта и строителните и монтажни работи. Също така, строителните конструкции се проверяват чрез инструментален метод за неразрушаващо изпитване. Ако конструкцията е била замразена, се извършва случайна проверка на основните конструкции на сградите, построени преди замразяването, преди да се възобновят строителните работи. На уеб сайта aspconsult.ru можете да поръчате строителна експертиза и да проведете техническо проучване на сградата.

експлоатация. Ако се планира да се извършат големи ремонти, тогава е необходимо да се извърши техническо проучване на сградата. Също така, изследването се извършва по време на рутинна проверка или след техническа повреда на сградите (пожар, повреда във водоснабдяването и отоплението и др.).

Период след експлоатация. В случай на реконструкция на сграда, изграждане или изграждане на допълнително пространство, реконструкция или промяна на предназначението на сградата, се извършва техническа проверка на сградата. По време на тази проверка се определят техническите характеристики на конструкциите и сградата като цяло, силата на сградата, списъците с дефекти. След това се дава препоръка за възстановяването и заключението за последващото използване на сградата.

Методи на изследване:



- Визуална (проверка на носещи и неносещи конструкции);
- Инструментални (разрушителни и неразрушителни, ултразвукови, термични, оптични и др.).

След проверката щетите се фиксират и се извършват изчисления за проверка. По същия начин се фотографират основните щети, особено проблематичните места:

- Пукнатини върху носещи конструкции (колони, греди, стени и кейове);
- Повреда на защитния слой на армировката (разрушаване на бетона поради корозия на арматурата);
- Течове и гъбични увреждания на стени и тавани.

Отчетът от проучването показва повреди (площ, ширина на пукнатини и т.н.), както и снимки и скицирани чертежи на повредени райони. Докладът се състои от следните елементи: описание на структурата и нейните елементи, изчисления на проверките, препоръки за подобряване на състоянието на строителството, списък на резултатите от изпитванията и проектни решения.

Понастоящем не всички компании имат право да извършват работа в областта на инспекцията, тъй като те трябва да имат подходящо разрешение от SRO за извършване на техническо проучване на сградните структури. Преди да наемете изпълнители, винаги ги проверявайте за тази толерантност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инженерно и геодезическо проучванеИнженерно и геодезическо проучване
Характеристики на реконструкцията на сгради и съоръженияХарактеристики на реконструкцията на сгради и съоръжения
Топографско проучване в строителствотоТопографско проучване в строителството
Бърза конструкция на леки стоманени тънкостенни конструкцииБърза конструкция на леки стоманени тънкостенни конструкции
Климатични системи в жилищни помещенияКлиматични системи в жилищни помещения
Защо извършват инженерни и геоложки проучванияЗащо извършват инженерни и геоложки проучвания
Проверка на носещите конструкции на сградитеПроверка на носещите конструкции на сградите
Когато фондацията изисква проверка и прегледКогато фондацията изисква проверка и преглед
Същност на строителния опитСъщност на строителния опит
Строителна експертиза Защо се нуждаете от това?Строителна експертиза Защо се нуждаете от това?
» » Методи за техническа проверка на сгради
© 2021 BggeHat.com