Проверка на къщата с термовизионна камера

домашна инспекция с термовизионна камераЗапазването на топлината във всяко жилищно пространство, включително в дървените къщи, е основната задача в организацията на ефективното отопление на сградата. За да се определи истинската картина на топлинните загуби, се използват различни методи за изследване, но използването на термични изображения е една от най-ефективните опции.

За да се създаде адекватна картина, това проучване трябва да се извърши от няколко точки. Снимката, получена при инсталиране на оборудването на едно място, ще съдържа само 30 - 40 реална информация за основните дефекти в топлоизолационната система. Ето защо най-добрият вариант е да се извършат няколко измервания на топлинните изображения.

Всъщност такова проучване на къщата се състои от няколко блока на работа. Измерванията се извършват в различни основни режими, които позволяват да се определи с най-голяма точност присъствието и площта на участъците, през които се получава максималното изтичане на топлина от помещенията.

Сами по себе си изследванията за термични изображения представляват серия от изображения, които улавят температурните зони на помещението. Принципът на работа е същият като за обикновена камера, само разликата в осветлението в определена точка и регион е фиксирана, а разликата в температурните стойности. Колкото повече температурите се различават в различните части на помещението, толкова по-контрастен е топлообменникът.



Като се има предвид, че максималният градиент се определя на границата между обекта и околната среда, оптималното време за изследването е зимният период. В този момент разликата между вътрешните потоци топъл въздух и външната температура е максимална, така че контраста на снимките ви позволява да идентифицирате най-точно проблемите в дървената конструкция. Благодарение на изследванията, проведени през отоплителния сезон, е възможно да се идентифицира най-големият брой студени мостове, отговорни за основните топлинни загуби от помещенията.

При проверка на въздухопропускливи конструкции този градиент не се изисква, така че проучването може да се извърши по всяко време.

За да получите най-точна представа за състоянието на сградата, клиентът трябва да се свърже с професионалистите и да се грижи за подготовката на сградата. Специално внимание се изисква за вили, къщи, в които сезонът минава. Преди изпитването във всяка сграда е необходимо да се осигури стандартна работа на отоплителната система за 2 или повече дни. Само при този режим къщата може да се затопли напълно, а контрастът на снимките е достатъчен, за да се открият студените мостове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инженерно и геодезическо проучванеИнженерно и геодезическо проучване
Изчисляване на отоплениетоИзчисляване на отоплението
Изчисляване на изхода на котелаИзчисляване на изхода на котела
Изчисляване на броя на секциите на радиатораИзчисляване на броя на секциите на радиатора
Конвектори за нагряване на тръбиКонвектори за нагряване на тръби
Методи за техническа проверка на сградиМетоди за техническа проверка на сгради
Геология на обекта преди строителствоГеология на обекта преди строителство
Топографско проучване в строителствотоТопографско проучване в строителството
Избор на топлоизолационни материалиИзбор на топлоизолационни материали
Система за отопление на колектораСистема за отопление на колектора
» » Проверка на къщата с термовизионна камера
© 2021 BggeHat.com