Изчисляване на броя на секциите на радиатора

Снимка на радиатораПопълване на пазара радиатори

води потребителите в объркване. Да, и да се изчисли самата нужда на къщата, в това отоплително устройство, без специално образование, е проблематично. Тук те отиват, чакайки студове, в интернет, търсейки изчислението на радиаторите. Ето защо няма да се поколебаем и ще продължим с тази процедура с цялата дължима грижа.

Видове радиатори

Снимка на сортовете радиаториЗа да изчислите правилно и да не правите грешка в свидетелските показания, трябва да определите вида на радиатора. Пазарът на нагреватели от този тип е представен:

  • чугунени радиатори;
  • алуминиеви радиатори;
  • биметални радиатори;
  • радиатори от камък;
  • Електрически радиатори за нефт;
  • термични конвектори за стени и тавани;

И това не е целият списък. Всеки тип радиатори има собствена ефективност и параметри на топлопредаване. Съвети за избор на радиатори са описани подробно в тази статия.
Инструментите от чугун се използват най-често в стари къщи и апартаменти. Изгледът им е изключително архаичен, но преносът на топлина е страхотен. Тежкото тегло на чугуна играе срещу него, но такива устройства са в състояние да издържат на високи налягания. Какво не може да се каже за светлина, но не и за силни алуминиеви радиатори. Биметалните модели са добри във всяко отношение, с изключение на цената.

Каменните радиатори могат да се монтират както на стената, така и на пода. Тяхната ефективност е голяма, но също така и теглото. Освен това естественият камък изисква разходи. Но екологичността и безопасността им е неоспорима. Топлинните конвектори не загряват въздуха, но инфрачервеното лъчение загрява повърхностите. Това води до по-малко консумация на енергия.

Изчисляване на отоплението на отоплителния радиатор

За да се изчисли капацитета на нагревателя, трябва да се вземат под внимание много фактори. Първо, е необходимо да се определи в кой топлинен район е къщата или сградата. Външните топлинни загуби на конструкцията зависят от това. Всеки термичен район има средна годишна положителна и отрицателна температура. Те са включени в изчислението на топлината на сградата. Голямо влияние върху топлината на помещението има вятър.



Втората точка е да разберете материала, от който са направени стените на сградата. Топлопроводимостта на стените, прозорците, вратите в сумата дава стойността на енергията, изразходвана за отопление. Загубата на топлина се влияе от материала на обграждащите конструкции. Различните материали имат различно разсейване на топлината, разсейват или съхраняват топлината, получена от радиаторите.

Изчисляването на отоплителните уреди се извършва на кубичен капацитет на всяка стая отделно. При изчисляване на първия етаж подовите материали са от голямо значение. Ако в къщата има мазе, за подови настилки се въвежда специален фактор за намаляване на топлинната загуба. Същото се случва и с тавана на последния етаж на сградата, в присъствието на таванско помещение.

Изчисляване на секциите на радиатора

Снимка на секциите на радиатораСлед като са определени видовете устройства и мощността, необходима за тяхното функциониране, е необходимо да се определи техният брой и брой секции на радиатора.

Да предположим, че необходимата мощност за отопление на стаята до + 22 ° C чрез изчисление е 1 kVa. Кое устройство да изберем? Един за киловат мощност или две с консумация от 0,5. Тук трябва да погледнете оформлението и оптималността. Ако в стаята има два отвора за прозорци, е по-препоръчително да поставите радиатор под всеки един. И ако стаята е гъсто обзаведена и отворът на прозореца сам, тогава ще е необходимо едно устройство. Броят на секциите може да бъде избран въз основа на мощността на устройството за електрически радиатори.

В системата за хидравлично отопление количеството вода в системата зависи от броя на секциите. Следователно, тяхното правилно разпределение в много отношения влияе върху топлината в стаята. В съответствие със стандартите на SNiP за помещения с площ от 1 кв. М е необходимо пренос на топлина от 100 W. В този случай разделите се изчисляват по формулата:
S * 100 / Р, където S е площта на помещението - P е мощността на една секция (посочена в техническите данни за устройството).

Като направите това просто изчисление, можете да определите общия брой секции и рационално да ги разпределите. Но все пак най-добрият вариант е да поръчате изчислението на радиаторите от професионалистите. Инженерите, топлинните инженери, които познават и разбират законите на физиката на изчисленията на топлинното инженерство, ще го произведат бързо, правилно и ще изберат най-оптималния и евтин вариант.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни радиаториОтоплителни радиатори
Самостоятелно изчисляване на отоплителните акумулаториСамостоятелно изчисляване на отоплителните акумулатори
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Как да изчислим радиаторитеКак да изчислим радиаторите
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Биметални радиаториБиметални радиатори
Как да свържете алуминиеви радиатори?Как да свържете алуминиеви радиатори?
Панелни радиатори за отоплениеПанелни радиатори за отопление
Биметални радиатори сираБиметални радиатори сира
» » Изчисляване на броя на секциите на радиатора
© 2021 BggeHat.com