Как да изберем радиатори?

6Препоръчително е да смените отоплителните радиатори през лятото, когато системата не е запълнена с вода. В продажба могат да се намерят модели на радиатори, които не само изпълняват основната цел, но и могат да служат като декоративни елементи на интериора. При избора на вида радиатор, трябва да се има предвид, че те са различни за частни къщи и апартаменти с централно отопление. Силата на радиатора се избира въз основа на обема на помещението и със скорост от 1 kW на 10 кв. М. m, за улеснение на изчисляването, височината на тавана е равна на 3 м. Основната разлика в радиаторите е в материала, от който са направени.

Алуминиевите радиатори се характеризират с висок топлообмен, обикновено изпълнявани под формата на секции. Поради доста големия диаметър на кръстовищата, такива радиатори могат да издържат на високи налягания в системата (до 18 атмосфери). Лекият, атрактивен дизайн ги прави популярни сред купувачите. Този тип батерия обаче има значителни недостатъци. Поради високата си активност, алуминият може да бъде корозирал с ниско качество на водата (което не е необичайно в градските условия). В допълнение, алуминиеви батерии в края на отоплителния сезон, е желателно да оставите напълнени с вода. За да направите това, радиаторите са оборудвани със специални клапани, които покриват водата в батерията.

Стоманени радиатори се използват в индивидуални отоплителни системи. Основните характеристики на стоманените радиатори са ниската инерция на топлопредаване и простотата на дизайна. Те също имат голяма ефективна повърхност. Както алуминиевите батерии, радиаторите от стомана изискват състава на използваната вода. Тук са радиаторите zehnder добър пример за такова отоплително оборудване. Можете да си купите zehnder радиатори на сайта zehnderspb.ru.



Биметалните радиатори съчетават почти всички предимства както на стоманени, така и на алуминиеви батерии. Те имат красив дизайн, те са предназначени за високо налягане, имат добро разсейване на топлината. Основният им недостатък е високата цена.

Чугунните радиатори са традиционни елементи на отоплителните системи от предишни години. Популярността им не пада, благодарение на най-ниските цени сред всички видове батерии. Високата устойчивост на корозия определя много дълъг експлоатационен живот. Макар че поради голямата си инерция, чугунът се нагрява дълго време, но също така се охлажда за дълго време. Основният недостатък на чугунните батерии е ниското им пренасяне на топлина.

Най-елит счита радиатори от неръждаема стомана под формата на тръбни конструкции. Най-често те се правят по поръчка според скиците на купувача.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схема на свързване за отопление на батериитеСхема на свързване за отопление на батериите
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Как да изчислим радиаторитеКак да изчислим радиаторите
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Монтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерииМонтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерии
Стоманени радиаториСтоманени радиатори
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Алуминиеви отоплителни радиаториАлуминиеви отоплителни радиатори
Как да свържете алуминиеви радиатори?Как да свържете алуминиеви радиатори?
» » Как да изберем радиатори?
© 2021 BggeHat.com