Биметални радиатори

Биметалните радиатори за отопление, характеристиките по техен избор и монтаж са разгледани подробно. Принципът на действие на такъв радиатор е описан и неговите предимства пред други подобни нагревателни устройства са подчертани. Модерните отоплителни радиатори са изработени от голямо разнообразие от материали и техните смеси, например, биметалните батерии са изработени от алуминий и стомана. Често биметалните радиатори се използват широко за отопление на многоетажни къщи. Такива радиатори включват възможността за сложна комбинация от комфортни условия, топлина и семеен комфорт във вашия дом. Понастоящем тези отоплителни уреди са използвани за отопление на къщи и вили.


Избор на биметални радиатори Избор на биметални радиатори


Принципът на радиатора


Работата на биметалния радиатор е в процес на конвекция. Основният алуминий държи генерираната топлина и я прехвърля на вътрешна стоманена тръба, разположена в центъра на радиатора. Предава гореща вода. При налягане от 40 атмосфери, цялата стая се отоплява. (Виж също: Как да изберем радиатори)


Предимства на биметалните радиатори



  • Този радиатор не се страхува от замърсяване и общо почистване на отоплителната система;

  • Металната конструкция е по-устойчива на корозия;

  • Радиаторът е икономичен при употреба;

  • Нагревателят не причинява големи трудности при транспортирането и монтажа (инсталирането му продължава няколко часа);

  • Такива батерии са малки по техните параметри, така че могат да бъдат поставени дори в най-малката стая;

  • Надеждна и практична за използване;

  • Модерни от гледна точка на дизайна;

  • Цялата стая бързо се нагрява;

  • Те са адаптирани както към общите системи, така и към автономните отоплителни системи;

  • Биметалните радиатори имат гаранция за качество и не променят външния си вид и вътрешно съдържание в продължение на много десетилетия. Ето защо не се изискват допълнителни ремонти, подмяна и боядисване.
  • (Виж също: Кои радиатори са по-добри)

Правила за инсталиране на радиатори


Всички радиатори са поставени под отворите на прозореца, т.е. под прозорците на разстояние 10 см от върха, 10-12 см от дъното и 2-5 см от повърхността на стената. Броят на секциите и размерите на биметалните радиатори зависи от размера на прозорците, налични в стаята.


Инсталиране на нов радиатор Инсталиране на нов радиатор


Съвет! В обща система за отопление е по-лесно да се замени една единствена неизправна връзка и лесно да се възстанови цялата система отново, отколкото да се заменят множество връзки от една и съща верига. От точното изчисление на участъците в биметалните радиатори зависи и цената на такова отоплително устройство.

Характеристики на избора на биметални радиатори


Инсталиране на отоплителна система в домовете си, много се чудят: как да изберем правилно биметалния радиатор? Към днешна дата много фирми, специализирани магазини и складове предлагат богат избор от биметални радиатори. Най-популярно и по-добро качество се считат за три модела на биметални радиатори. (Виж също: Как да изберем алуминиеви радиатори)



  1. Произведено в Италия модел "Сира". Техните технически характеристики напълно съответстват на руските домове. Те са често срещани в едноетажни и многоетажни сгради, офиси и други помещения. Основното предимство на този модел е, че заваръчните шевове са напълно невидими. Има междинно уплътнение, служещо за последователни раздели. Налягането на този радиатор е до 40 атмосфери.

  2. Моделът на радиаторите «RSBimetal» е разработен от компанията, която произвежда модел «Сира». Съдържанието му в металната конструкция е закръглено. В резултат на това такъв модел е най-икономичен. Съставът на такъв биметален радиатор за отопление включва по-малък брой термични сечения, отколкото в други радиатори. Налягането достига 40 атмосфери.

  3. Друг модел на "Глобал" е различен в качеството на изграждането. Можете надеждно да разчитате на надеждни връзки на зърното. Поради увеличения диаметър на стоманената тръба, въздушните щепсели в тези радиатори са изключително редки. Налягането на този радиатор не надвишава 35 атмосфери.
  4. (Виж също: Как да изчислим радиаторите)

Хармонично вграден радиатор за отопление във вътрешността на стаята Хармонично вграден радиатор за отопление във вътрешността на стаята



Кои биметални радиатори са по-добри - можете да научите само след като имате възможност да ги сравните. За някои изборът ще играе важна роля в икономиката, но за другите качеството става все по-важно. Но едно е сигурно, че всички биметални радиатори сега служат като отличен заместител на традиционните чугунени батерии. Най-популярните биметални радиатори са тези, които се състоят от вътрешни части, изработени изцяло от неръждаема стомана. Всички части в тези радиатори са в редовен контакт един с друг, като по този начин осигуряват пренос на топлина. Такива биметални радиатори ще ви обслужват до 50 години. Многогодишният опит на експертите препоръчва закупуването на отоплителни тела, произведени в Италия, които отговарят на всички изисквания за качество.


Дизайн решение на радиатор за детска стая Дизайн решение на радиатор за детска стая

При избора на радиатори за отопление винаги съществува въпросът за това какви измерения устройствата трябва да затоплят помещенията на цялата стая. В този случай трябва да знаете, че размерите на биметалния отоплителен отоплител директно зависят от площта на отопляемото помещение и от размерите на отворите в него.


Видове радиатори


Биметалните радиатори могат да бъдат от два вида. Първият вид батерии се характеризира с ниска цена, но те имат голям недостатък - появата на шум, който се дължи на едновременното нагряване на алуминий и стомана. Вторият вид биметални радиатори е по-скъп от първия вид, но благодарение на полимерното покритие се премахват външни звуци. (Виж също: Как да изберем радиатори)


Биметален радиатор с нестандартна форма Биметален радиатор с нестандартна форма


Важно! Всеки отоплителен радиатор трябва да се закупува само в специализирани магазини и фирми, които предоставят гаранция и имат сертификат за качество. Не купувайте радиатори от ръцете си, това може да доведе до големи загуби и проблеми при монтажа и по-нататъшните ремонти.

Ако все пак решите да инсталирате радиатора сам, трябва внимателно да разгледате диаметъра на тръбите, да определите схемата на монтаж и размерите на самия радиатор. В това ще ви помогнат техническите характеристики на биметалния радиатор, които са прикрепени към всеки нагревател.


Как да се изчисли необходимата мощност на радиатора


За изчисление е необходимо да имате информация за генерирането на топлопредаване от една част на радиатора (това е 180 W на един квадратен метър от къщата). За да се постави в Русия един квадратен метър изисква 100 вата топлинна енергия. Въз основа на това можете да изчислите броя секции в биметален радиатор. Например, ако една стая има площ от 30 квадратни метра, тогава за отоплението й ще има нужда от биметален радиатор за 15-16 секции от по 180 вата. От изложеното по-горе може да се види, че изчисляването на биметалния радиатор е лесна за извличане и ще бъде трудно да се направи грешка при избора (ако изчислението трябва да се извърши правилно).


Изчисляване на капацитета на отоплителната система Изчисляване на капацитета на отоплителната система

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Монтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерииМонтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерии
Биметални радиатори, кои са по-добри?Биметални радиатори, кои са по-добри?
Технически характеристики на биметалните радиаториТехнически характеристики на биметалните радиатори
Радиатори за отопление, което е по-добре да избирате?Радиатори за отопление, което е по-добре да избирате?
Как да изберем биметални радиатори?Как да изберем биметални радиатори?
Характеристики на избора на биметални радиатори за отоплителни системиХарактеристики на избора на биметални радиатори за отоплителни системи
Кои радиатори трябва да избера?Кои радиатори трябва да избера?
» » Биметални радиатори
© 2021 BggeHat.com