Биметални радиатори, кои са по-добри?

В условията на нашия климат живеем почти половин година в отопляема стая. За много от тях отоплението е свързано с тежък радиатор, изработен от чугун, който напоследък е бил почти в почти всички апартаменти. Такива батерии, освен че не са много ефективни, също могат да повредят дизайна на всеки интериор. Днес потребителите са станали по-предпазливи при избора на радиатори. Това се улеснява от факта, че гамата от такива компоненти на отоплителната система е доста богата и изборът изисква известно внимание. Биметалните радиатори все повече и повече набира популярност. Въпреки това, не всички наематели на апартаменти знаят какви предимства имат и кога са най-оптималното решение. Нека разберем какви са биметалните радиатори, кои са по-добри?
биметални радиатори, които са по-добри
Биметални отоплителни радиатори

Отоплителната система във всяка частна или жилищна сграда е необходима, за да осигури на жителите най-оптималния и удобен микроклимат. За човек по-оптимален е температурата, която приблизително е около 20-25 градуса, както се вижда от статистиката и отзивите.

Технически характеристики на биметални отоплителни уреди

Биметалните и алуминиеви радиатори са елемент на отоплителната система, който излъчва топлина в помещението. При избора на модерен купувач изглежда не само ефективността, но и външния вид. Всеки жител на частна къща или апартамент вероятно няма да иска отоплителните елементи да развалят естетическия облик на цялата стая. Дизайнът на такъв нагревателен компонент наскоро стана почти най-важният критерий за тяхното придобиване.

биметални отоплителни радиатори как да изберем
Биметалните батерии напълно се вписват във всеки интериор

Най-често дизайнерските особености на отоплителния радиатор привличат вниманието на жителите на частни къщи или вили.

Обаче в допълнение към естетическия момент, радиаторът трябва да съответства на някои други нюанси. На първо място, батерията трябва да има необходимата якост. Това може да се обясни с факта, че водата в отоплителната система циркулира под доста високо налягане, а стените на акумулатора трябва да бъдат изработени от устойчив материал и да имат определена дебелина.

Най-добрите биметални радиатори имат най-голяма якост и са в състояние да издържат на налягане от 20 до 35 атмосфери. Сред предимствата на биметалните радиатори са:

  • Дълъг експлоатационен живот. Те могат да продължат около две десетилетия.
  • Биметалните батерии се отличават с естетически външен вид и модерен дизайн.
  • Високо ниво на якост.
  • Голямо разсейване на топлината.

В допълнение, най-добрите биметални радиатори имат висока устойчивост на корозия. Това се дължи на факта, че един от материалите за производство на такива елементи е стомана. Стомана е материалът, който влиза директно в контакт с охлаждащата течност.

Поради използването на материали като стоманата при производството на батерии, те имат висока якост.

Вторият материал, който се използва за производството на биметални нагревателни батерии, е алуминият.

цената на биметалните радиатори
Технически характеристики на отоплителните уреди

Някой може да каже, че на работното налягане в отоплителната система рядко надвишава марката от 15 атмосфери, но които не искат да се чувстват уверени, че няма да се случи непредвидени неприятни ситуации, свързани с провала на компонентите на системата за отопление? Освен това често е възможно да се наблюдава ситуация, при която общинските домакинства доставят вода под твърде голям натиск.

Какви са точките, които трябва да имате предвид при избора си

Преди да изберете радиатори за отопление, купувачът вероятно ще помисли за това, което си заслужава да купи. Отговорът на този въпрос не е толкова просто. Много зависи от това, което е по-важно за потребителя - силата, неговата ефективност или красив външен вид, а може би - и цената на биметалните радиатори. Досега гамата от отоплителни акумулатори е толкова голяма, че без проблеми можете да изберете нагревател, който да отговаря на всички изисквания. Обаче, в същото време огромен избор от биметални радиатори понякога може да доведе до объркване на купувача.

Бит-метални отоплителни батерии как да изберем
Агрегат на радиатора


Първото нещо, което отличава отоплителните радиатори един от друг, е материалът, от който са направени. Материалът до голяма степен ще определи колко силен и ефективен ще бъде радиаторът.

Биметалните радиатори с термостат ще задоволят повечето купувачи.

В сравнение с радиатори, изработени от други материали, биметалните батерии имат най-голям брой предимства и най-малкото недостатъци.

Визуално разграничаване на биметалното от алуминиевото устройство е доста трудно, за някои - почти невъзможно. Основната разлика е в теглото им. Алуминиевият радиатор ще има по-малко тегло.

Как да изберем биметална отоплителна батерия? Биметалните радиатори могат да бъдат разделени на два вида на базата на критерий като начина на тяхното производство:

  • Изработват се на основата на стоманен скелет;
  • Каналите са подсилени само от стоманени тръби (подсилени биметални радиатори).

Първият тип радиатори е малко по-скъп, но в същото време има по-голяма здравина. В допълнение, такива видове биметални радиатори имат по-висока устойчивост на корозия.

най-добрите биметални радиатори
Подсилени биметални батерии

Инсталационни и инсталационни функции

Монтажът на такива радиатори трябва да се извърши в съответствие с документацията и препоръките, които са инсталирани от производителя. Монтажът на биметални радиатори е най-добре възложен на професионалист в тази област, който има необходимия опит, знания и квалификация.

Преди да инсталирате радиатори, препоръчваме да изплакнете цялата отоплителна система. Всеки радиатор ще трябва да бъде монтиран с автоматичен или ръчен вентил, чрез който ще бъде възможно отвеждане на въздуха от системата.

подсилени биметални радиатори
Процесът на инсталиране на нагревателя

Монтажът на биметалния радиатор трябва да се извърши при спазване на следната процедура:

  • На първо място, е необходимо да се маркират местата, където е необходимо да се прикрепят скобите;
  • Скрепителните скоби се фиксират посредством циментов разтвор или дюбели.
  • Радиаторът трябва да бъде монтиран по такъв начин, че хоризонталните секции на главите на акумулаторите да лежат директно върху скобите.
  • С помощта на термостатичен клапан или кран, се осъществява връзка с захранващите линии.
  • Вентилаторът за отдушник трябва да се монтира в горната част на акумулатора.

Инсталацията предполага определено разстояние, което се поддържа от стената до пода. Най-добре е да не се покриват биметалните секционни отоплителни радиатори с екрани или екрани, тъй като условията на работа на отоплителните компоненти се влошават до известна степен. Не става въпрос само за самите радиатори, но и за различните сензори и клапани. В края на краищата можете да изберете цветни биметални нагревателни батерии, подходящи за всеки интериор, както и високи биметални радиатори, които се вместват в необходимото пространство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои радиатори са по-добриКои радиатори са по-добри
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Кои отоплителни батерии са по-добри?Кои отоплителни батерии са по-добри?
Кое е по-добре да изберете радиаторКое е по-добре да изберете радиатор
Как да изберем радиаториКак да изберем радиатори
Монтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерииМонтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерии
Биметални радиаториБиметални радиатори
Как да изберем радиатори?Как да изберем радиатори?
Технически характеристики на биметалните радиаториТехнически характеристики на биметалните радиатори
» » Биметални радиатори, кои са по-добри?
© 2021 BggeHat.com