Алуминиеви или биметални радиатори?

От дълго време човечеството се занимава с належащи проблеми с пребиваването, включително отоплението на жилищата. Климатичните условия бяха различни - и тежки зими, студена ранна пролет и често дъждовна есен. Методите на отопление постоянно се променяха, подобрявайки се. Текущите уреди за отопление и отопление са удобни и практични, най-удобни. Най-новите устройства за отопление представляват радиатори - алуминиеви радиатори или биметални такива, които са съвременни ефективни устройства.
алуминиеви радиатори или биметални
Алуминиев радиатор

Класификация на радиаторите

Има различни радиаторни класификации. В зависимост от материала, радиаторите са биметални, чугунени, стоманени, алуминиеви и други. Може би във времето други съвременни материали ще бъдат от значение. Изборът е достатъчно широк и често е трудно да го постигнем. Всички радиатори имат своите силни и слаби страни.

Най-голямото търсене на пазара за нагреватели се използва от отоплителни радиатори биметални или алуминиеви.

Чугуните батерии някога са доста надеждни образци. Но те бяха притиснати от алуминиеви радиатори. Понастоящем отоплителните уреди, изработени от този материал, са много силни по отношение на химическото действие на топлоносителите. В сравнение с пробите от чугун, те са много по-леки по отношение на теглото, добре провеждат топлина, с високо качество.

цената на отоплителните радиатори алуминий
Алуминиева батерия на задната страна

Поради тези и други качества те са спечелили определен рейтинг на пазара на отоплителни тела, те имат достатъчна конкурентоспособност. Те се закупуват за къщи и офис помещения. Най-добрите алуминиеви отоплителни радиатори лесно и удобно се вписват в дизайна на помещенията.

Производство на алуминиеви батерии

Продажбата на алуминиеви радиатори понастоящем процъфтява. Процесът на производство на радиатори е резултат от пресоването на метала, съдържанието му допринася за развитието на устойчивост на механични повреди и по-специално на въздействието на корозия. Поради свойствата на метала е възможно да се стопят секции от радиатори с кръгло напречно сечение.

Защитният слой на филма покрива вътрешността на секцията. Радиаторите се нуждаят от специални видове бои, по-често използват прахови бои, които се прилагат в електростатичното поле.

Такива бои са най-висококачествени и издръжливи. Тези бои дават много гладка повърхност, която придава на продуктите приятен външен вид и естетика. Цвят може да бъде избран почти всеки.

които алуминиеви радиатори са по-добри
Компоненти от алуминиев радиатор

При закупуване на скъпи или евтини алуминиеви отоплителни радиатори, е необходимо внимателно да се проучат всички придружаващи документи за гаранционни талони и други документи. Всички етапи на производство на алуминиеви радиатори са напълно автоматизирани.

Схематично, последователността може да се отрази производство, както следва: формовъчни части се съединяват под високо налягане в формоването mashine- стопи влиза в камерата от obema- бутало напълно измества стопения метал от каналите на шприц камера. За изпълнението на последния етап от производството е много важно от скоростта и плавността на движението на буталото.

За да се получат повърхности с определена форма, се използва компютърно моделиране.

Необходимо е да се вземе предвид скоростта на топене и охлаждане на алуминия, свиването му след кристализация. Постепенно разтопеният алуминий се охлажда и става твърд.

След кристализацията матрицата се отваря по специален начин, робот машината извлича и подрежда нагрятия метал. Вратът се нарязва на секцията. Профилите се подлагат на специално тестване за течове. Те са наводнени с химическо решение, което значително увеличава защитата на вътрешните повърхности. След това третиране на участъците се извършва сушене и охлаждане в камерата за боядисване, полимерният прах се напръсква под въздействието на електростатичното поле.



В резултат на нагряването на секциите на боята се извършва полимеризационният процес. След окончателното тестване целият радиаторен възел е завършен. Всички устройства, които са преминали тези тестове, са внимателно опаковани в картонени кутии.

Какво е толкова добро за алуминиевите батерии?

Всяка година алуминиевите радиатори придобиват все по-голяма популярност, а класификацията на алуминиевите радиатори за отопление показва този процес. Това се дължи на техните уникални характеристики, алуминий - лек метал, достатъчно мека в процеса на топене и формоване. В Русия и околните страни все още е достатъчно, в това отношение, цената на алуминиеви радиатори, съответно, няма да се покачи рязко.

как да изберете алуминиеви радиатори
Преместването на топлинните потоци в радиатора

Алуминиевите радиатори имат много предимства, недостатъците на алуминиевите радиатори понякога се припокриват с предимствата си. Алуминиевите радиатори са с леко тегло, а устройството им позволява лесно да се монтират. Радиаторите са лесни за поставяне във всеки интериор и естетически, те лесно се поддържат чисти и в ред, без да се повреди боята. Топлоустойчивата боя, благодарение на нейните свойства, не изисква пребоядисване на радиатори.

Алуминиевите нагреватели са много добри проводници на топлината, имат удобно и практично оборудване.

Те поставят голямо количество въздух, с отоплението си, цялата стая бързо се нагрява. Понякога регулаторът за топлина включва и термична глава. Кои алуминиеви радиатори са по-добри? Алуминиевите радиатори могат да варират в зависимост от тяхната мощност и размер. Устройствата могат да имат височина 350 или 500 мм.

Класическа опция за монтаж на радиатори е комплект от 10 броя, но някои производители предлагат различен брой раздели за удобство на клиентите, вариращи от 3 до 15 броя. А фабричният монтаж на радиатори е надежден гарант. Това също ще повлияе на цената на алуминиевите радиатори.

Водата в алуминиевите радиатори играе важна роля, тя е отличен диригент на топлината. Водата по никакъв начин не може да повреди вътрешността на секцията поради обработката на вътрешните повърхности със специален полимерен състав, който предпазва батериите от окисляване.

Вече в процеса на топене на алуминий се постига оптимално напречно сечение на канала. Благодарение на това алуминиевите нагреватели дават максимална топлина, като бързо отопляват стаята.

Как да изберем алуминиеви радиатори? Алуминиевите радиатори са от 2 вида. Един от тях е предназначен за 6 атмосфери (atm), той се отнася до обичайния тип. Подсиленият тип издържа на 16 атм. Първият тип, като най-евтиният вариант, се инсталира по-често в жилищни помещения, а вторият - по-подходящ за производство.

Ще бъде полезно също така да се проучи материалът - биметалните радиатори, кои са по-добри?

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самостоятелно изчисляване на отоплителните акумулаториСамостоятелно изчисляване на отоплителните акумулатори
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Как да изчислим радиаторитеКак да изчислим радиаторите
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Колко са батериите за отопление?Колко са батериите за отопление?
Какви са разликите между биметалните и алуминиевите радиатори, които са по-добри?Какви са разликите между биметалните и алуминиевите радиатори, които са по-добри?
Монтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерииМонтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерии
Технически характеристики на биметалните радиаториТехнически характеристики на биметалните радиатори
Кои радиатори са по-добри?Кои радиатори са по-добри?
» » Алуминиеви или биметални радиатори?
© 2021 BggeHat.com