Радиатори за отопление и предимства

Такъв продукт като отоплителни радиатори, малко известни ниши на пазара сред повечето потребители. Познавайки техните характеристики и предимства, можете да изберете най-добрата опция за вашата стая.

Такива радиатори предизвикват асоциации само с железни батерии, които са познати на нас. Сега този материал, както и преди, се използва широко в производството, въпреки че има повече алтернативни решения, които благодарение на своята икономичност и ефективност заемат водеща позиция на пазара.


Биметални радиатори

Тъй като префиксът "bi" означава "две", става ясно, че тези радиатори са направени от два вида метал. Най-често срещаната комбинация от стоманени и алуминиеви покрития. Такъв синтез дава устойчивост на стоманата към качеството на охлаждащата течност и устойчивостта на алуминий към хидравличните товари. Цената на този вид радиатор е много по-висока от другите, но това е достойна такса за ползите, които те предоставят. На сайта https://strservis.ru/ можете да закупите биметални радиатори на разумни цени.

Стоманени радиатори

Този вид радиатори се появиха напоследък, но вече са придобили популярност, защото най-високият топлопренос и различни форми и размери привличат много. Това придобиване ще бъде отлично по отношение на спестяванията, защото тяхната цена е много привлекателна.



Но всички същите радиатори от стомана имат някои недостатъци. Те са прекалено чувствителни към водното удавяне, което прави практически невъзможно тяхното функциониране в нестабилни системи. Но ако системата е стабилна и ефективна, придобиването на стоманени радиатори ще им позволи да работят дълго време.

Алуминиеви радиатори

Вариантът на алуминиевите радиатори ще бъде най-добрият вариант за нестабилни системи. Те се обслужват по-добре чрез нагряване, са леки и компактни, устойчиви на натоварвания и лесно могат да се справят с тях. Този вид не е съвършен, защото, когато киселинността разбити охлаждащата течност, има огромна вероятност за окисляване на алуминий, тогава системата се задръсти при най-добрите, и в най-лошия ще се случи празнина радиатор.

Чугунени радиатори

Такива радиатори се характеризират с добри функционални свойства: висока топлопроводимост, издръжливост на използване, устойчивост на топлоносители и сравнително ниска цена. Основният им недостатък е нестабилността, която се усеща в случай на неуспех на системата.

Асортиментът от отоплителни радиатори се разширява ежегодно, потребителите се ограничават само по себестойност и функционалността на продукта няма граници и се подобрява ежедневно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райониКои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райони
Как да изчислим радиаторитеКак да изчислим радиаторите
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Какви са разликите между биметалните и алуминиевите радиатори, които са по-добри?Какви са разликите между биметалните и алуминиевите радиатори, които са по-добри?
Монтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерииМонтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерии
Как да изберем радиатор?Как да изберем радиатор?
Кои радиатори са по-добри?Кои радиатори са по-добри?
Алуминиеви или биметални радиатори?Алуминиеви или биметални радиатори?
Технически характеристики на чугунени радиаториТехнически характеристики на чугунени радиатори
» » Радиатори за отопление и предимства
© 2021 BggeHat.com