Монтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерии

В нашите климатични условия всяка къща - както многоетажна, така и частна - се нуждае от отопление. Отоплителната система работи в продължение на почти половин година. Изборът на отоплителни уреди е много важен момент. Ако преди това в почти всички къщи може да видите само чугунени радиатори, а днес на пазара можете да видите батерии, изработени от материали като стомана, алуминий. В допълнение, има и радиатори за продажба от два различни материала, т.е. биметални радиатори.
инсталиране на биметални отоплителни акумулатори
Биметален радиатор

Биметалните радиатори печелят популярност всяка година. Такива радиатори са подходящи за частни или предградни за многофамилни къщи. Инсталирането на биметална отоплителна батерия е сериозен проблем, нека да разгледаме как да я произведем правилно.

Изисквания към отоплителните уреди

Биметалните радиатори се считат за най-оптималното решение по отношение на ефективността и практичността. В допълнение, тези радиатори са доста атрактивен външен вид. Инсталирането на биметална отоплителна батерия може да не е, за да разваля външния вид на помещението, а да я даде пълен, естетичен вид.

Радиаторите за отопление трябва да отговарят на определени технически изисквания. На първо място, те трябва да имат добра сила.

Поради своята здравина те са в състояние да издържат на доста високо работно налягане. Биметалните отоплителни радиатори са в състояние да издържат на налягане от 20 до 40 атмосфери. В сгради с няколко отделения работното налягане рядко надвишава 10 атмосфери, но понякога комуналните услуги оставят охлаждащата течност през тръби под прекалено високо налягане и факторът за сигурност на радиатора никога няма да бъде излишен. Поради факта, че биметалните радиатори са направени от два различни материала, те съчетават всичките си най-добри характеристики и качества.

радиатори за отопление биметални
Биметален радиатор в секция

Предимства на биметалните радиатори

Сред предимствата на такива радиатори са следните:

  • Дълготрайност. Те могат да продължат около 20 години;
  • Атрактивен външен вид, който не може да развали интериора;
  • Висока хидродинамична и механична якост;
  • Високо ниво на топлинна мощност.
  • Поради факта, че охладителят влиза в контакт само с стоманената повърхност на такива радиатори, те се отличават с доста висока устойчивост на корозия.

Тъй като биметалните радиатори се произвеждат с канали с малък диаметър, обемът на охлаждащата течност е малко по-малък.

изчисляване на секции от биметални радиатори
Основните предимства на биметалните радиатори

Ако сравнявате биметалните радиатори с алуминий, на базата на ценовата категория, първият процент от 20 ще бъде по-скъп, но те са по-силни и по-ефективни.

Заслужава си отново да помислите за материала

Радиаторите могат да бъдат от следните типове:

  • Стоманени радиатори;
  • Радиатори от чугун;
  • Биметални радиатори;
  • Алуминиеви радиатори.

За да се отговори на въпроса, който топлинен радиатор да избере, е доста трудно.

Това се дължи на факта, че в някои случаи може да се появи само един вид радиатор. Алуминиевите радиатори не се препоръчват за монтаж в апартамент с централно отопление. Това може да се обясни с факта, че в многоетажните сгради работното налягане е по-високо, което означава, че са необходими по-трайни батерии.

свързване на биметални радиатори
Сравнение на различните отоплителни уреди

Ако са необходими по-твърди нагреватели, най-доброто решение е закупуването на биметални радиатори. Такива радиатори са в състояние да издържат на по-високо работно налягане, отколкото радиаторите, изработени от други материали. Биметалните радиатори могат да се произвеждат в различни форми и тяхната повърхност може да бъде с различни нюанси.



На външни основания е доста трудно да се разграничи биметален радиатор от алуминиево устройство. Те се различават, главно в теглото си. Биметалния радиатор е около 1,5 пъти по-тежък от радиатора, изработен от алуминий.

Биметалните радиатори могат да бъдат разделени на два вида, базирани на технологията на тяхното производство. По този начин, такива нагревателни устройства могат да бъдат:

  • Произведени на базата на стоманена рамка;
  • Радиатори с подсилени канали.

Радиаторите, направени на базата на стоманена рамка, са добри, тъй като водата в системата не влиза в контакт с повърхността на алуминия. Поради това те са по-трайни и не са изложени на корозия. При избора на този тип биметални радиатори, на първо място, е необходимо да се обърне внимание на тяхното тегло и ценова категория.

Монтаж на биметални радиатори

Монтажът на биметални радиатори трябва да се извършва само в съответствие с препоръките, които са инсталирани при фабричния производител на подобни устройства. Когато купувате радиатор, обърнете внимание на наличието на инструкции, които ще помогнат за инсталирането на биметални радиатори. Най-добре е да инсталирате отоплителните радиатори на квалифициран специалист.

Много важна стъпка е изчисляването на участъците на биметалния радиатор. В края на краищата топлината зависи от точността на изчислението.

Как да изчислим биметалните радиатори? Можете да изучите указанията към радиаторите, да намерите биметални радиатори, да изчислите ресурса си или да поканите специалист за това. За да инсталирате биметални отоплителни батерии, изчисляването на сумата се основава на техните енергийни характеристики и площта на вашата къща.

монтаж на биметални радиатори
Броят на перките на отоплителния радиатор зависи главно от площта на помещението

Друг аспект е схемата за свързване на биметалните радиатори. По-добре е, ако експертът разработи такава схема. Биметални отоплителни радиатори, долно свързване или странично свързване - при всички случаи всичко трябва да се изчисли предварително, така че по-късно да няма нужда да се ремонтират биметалните радиатори.

Етапи на инсталиране на биметални нагреватели:

  • Преди да инсталирате радиатори, препоръчваме да изплакнете отоплителната система. По-добре е да не използвате за тази цел решения, които съдържат алкали. Също така не се препоръчва изстъргването на повърхностите да се осъществява в контакт с абразивни компоненти, тъй като впоследствие това може да доведе до изтичане на вода.
  • Ръчен или автоматичен клапан трябва да бъде монтиран на всеки от отоплителните тела, които се инсталират. Те са необходими, за да се произвежда въздух от системата.
биметални радиатори долна връзка
Мажевски кран за спускане на въздуха от радиатора
  • За да се избегне замърсяване в работната зона на клапана, е необходимо да се монтират филтрите в захранващия тръбопровод.
  • Ако клапанът е инсталиран правилно, веднага след като въздухът е изчерпан от системата, той трябва да бъде затворен.

При монтаж на радиатори трябва да се спазва следната процедура:

  1. На първо място е необходимо да се маркира мястото на монтажните скоби;
  2. Следва монтажът на биметални радиатори. Радиаторът трябва да бъде монтиран по такъв начин, че главите и конзолите с хоризонталните секции на радиатора да са подравнени;
  3. Радиаторът трябва да бъде свързан с кранове, подводни комуникации и клапани;
  4. Необходимо е да поставите изпускателен отвор за въздух в горната част на радиатора.

Можете да гледате видео, което показва как да инсталирате и свържете биметалните радиатори.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои радиатори са по-добриКои радиатори са по-добри
Самостоятелно изчисляване на отоплителните акумулаториСамостоятелно изчисляване на отоплителните акумулатори
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Биметални радиатори, кои са по-добри?Биметални радиатори, кои са по-добри?
Биметални радиаториБиметални радиатори
Как да изберем радиатори?Как да изберем радиатори?
Кои радиатори са по-добри?Кои радиатори са по-добри?
Как да свържете алуминиеви радиатори?Как да свържете алуминиеви радиатори?
» » Монтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерии
© 2021 BggeHat.com