Как да свържете алуминиеви радиатори?

Алуминиевите радиатори са най-популярните сред собствениците на нискоетажни къщи или частни къщи. По принцип това е тяхната цел. Ако сравнявате алуминиевите радиатори с чугун, тогава първите имат по-високо ниво на топлинна мощност. Съществуват обаче значителни недостатъци с такива радиатори. Състои се от факта, че за тях трябва да се използва охладител с по-високо качество.
как да свържете алуминиеви радиатори
Алуминиев радиатор

Също така много алуминиеви радиатори не са в състояние да издържат на високи налягания. Вярно е, че в многоетажни сгради има по-голям натиск, така че за сгради с алуминиеви радиатори с един или два етажа ще се постигне най-доброто. Собствениците на такива радиатори рано или късно ще се притесняват от въпроса как да свържете алуминиеви радиатори?

За да свържете радиаторите с алуминий, е необходимо да действате по същия начин, както в случай на свързване на други радиатори, принадлежащи към категорията секционни уреди.

Размери на алуминиеви радиатори и как те се свързват с тръби, алуминиев радиатор монтаж и демонтаж на алуминиеви радиатори - всички отговарят на същите стандарти и правила свързват повечето видове колонни клетки. Алуминиевите радиатори могат да бъдат закупени като заместващ радиатор, изработен от чугун или биметални батерии.

изчисляване на алуминиеви радиатори
Технически характеристики на алуминиеви радиатори

Преди да купите радиатор от алуминий, трябва да сте сигурни, че неговите технически параметри са подходящи за отоплителната система, към която ще бъдат свързани алуминиевите нагреватели. Ако сравните алуминиеви радиатори с тези от чугун или биметал, те се считат за много по-гъвкави. Те могат да се използват в различни системи за отопление. Те обаче са включени в по-скъпа ценова категория.

свързване на алуминиеви радиатори
Отоплителна частна къща с алуминиеви радиатори

По принцип ограниченията за алуминиевите радиатори се дължат на факта, че те се нуждаят от по-добър топлоносител, а не от такова високо работно налягане. Тръбите, използвани в отоплителната система също играят важна роля. Алуминиеви радиатори, изчислението не достига толкова високо налягане, например на радиатори, изработени от чугун или биметални батерии.

В частни къщи с един, два или три етажа работно налягане рядко надвишава 4 атмосфери, така че за нискоетажни сгради алуминиевите радиатори ще задоволят най-успешно.

В много европейски страни алуминиевите радиатори са по-популярни от други видове, тъй като доста голям брой живеят в сгради с малко на брой етажи. В допълнение, такива радиатори се считат за най-икономични.

Диаграми и методи за свързване на отоплителните радиатори от алуминий

Най-популярният тип свързване на такива радиатори е методът на диагоналното свързване. Алуминиевите радиатори, схемата на свързване предполага, че чрез свързването на радиаторите по този начин можете да постигнете най-високата топлинна мощност. Свързването на страничния или долния тип не е толкова ефективно, колкото за топлопреминаването.

монтаж на алуминиеви радиатори
Опции за свързване на радиатора


За да свържете радиаторите от алуминий, ще са необходими някои конкретни подробности. По време на закупуването на радиатори трябва да предложите и един от комплектите части. Такъв пакет трябва да включва следните елементи:

  • Оставете гайките в размер 2 броя;
  • Maevsky кран с необходимия диаметър;
  • Дяволите вдясно в размер 2 броя, диаметърът на тези гайки трябва да съвпада с диаметъра на тръбите на радиатора;
  • Щепсел, който се вписва в диаметъра на вътрешната гайка.

В допълнение към горните елементи са необходими няколко скоби, без които няма да се монтира алуминиев радиатор. Те може да не са включени в комплекта, а след това те трябва да бъдат закупени по отделен начин. За всеки модел на отоплителния радиатор ще трябва да изберете своя тип прикачен файл. Как да разглобим алуминиевия радиатор, как да инсталираме алуминиеви радиатори за отопление - можете да разгледате видеото.

Допълнителна работа, която може да възникне при свързване на отоплителните радиатори

Чрез свързването на радиатора с алуминия можете да използвате не само американски каишки, но и допълнителни кранове. С помощта на такива кранове ще бъде възможно напълно да изключите отоплителния радиатор при различни работи по довършване или подмяна на някои компоненти на отоплителната система. Към байпаса се добавя едно докосване, а второто е инсталирано на самия радиатор. По този начин се осигурява, макар и проста, схема за регулиране на температурния режим на радиаторите. Трябва да има и байпас на отоплителната акумулаторна батерия.

Ако имате нужда от изчерпателна и по-пълна опция, ще трябва да използвате устройство като термостат. Такова устройство автоматично ще поддържа необходимия температурен режим.

монтаж на алуминиев радиатор
Термостат на радиатора

Необходимо е да се вземе предвид фактът, че такива допълнителни компоненти не са включени в общите разходи за подмяна или монтаж на радиатори.

 Добрият термостат на цена може да бъде по-скъп от самия радиатор.

Ето защо схемата за контрол на температурата е по-популярна от термостати или други подобни устройства.

Разбира се, много важна е изчисляването на алуминиевите радиатори. Това ще определи ефективността на бъдещата отоплителна система. Следователно, преди да купите, трябва да се погрижите как да изчислите алуминиевите радиатори. Когато внимателно изчислявате и купувате алуминиеви нагревателни батерии, препоръчваме да ги инсталирате.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Какви са разликите между биметалните и алуминиевите радиатори, които са по-добри?Какви са разликите между биметалните и алуминиевите радиатори, които са по-добри?
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Алуминиеви или биметални радиатори?Алуминиеви или биметални радиатори?
Алуминиеви отоплителни радиаториАлуминиеви отоплителни радиатори
Технически характеристики на алуминиеви радиаториТехнически характеристики на алуминиеви радиатори
Панелни радиатори за отоплениеПанелни радиатори за отопление
» » Как да свържете алуминиеви радиатори?
© 2021 BggeHat.com