Избор на радиатор в апартамент и селска къща

1

Едно от основните условия за комфортен престой в апартамент е оптималната температура на въздуха. Често е склонен към чести промени, тъй като централното отопление не винаги е в състояние да поддържа желаната температура. В селската къща проблемът с отоплението на жилищното пространство е по-остър. Модерните радиатори Kermi успешно ще се справят със задачата за оптимално и стабилно отопление. Когато ги избирате, трябва да помислите къде ще бъде инсталацията: в къща с автономна система или в хол с централно отопление. Това разделение се обяснява с различни условия на работа. Помислете кои видове радиатори са по-ефективни от други подходящи за апартамент и кои са добър вариант за селска къща.

Радиатор в апартамент



Оптималната възможност за апартамент са следните видове радиатори: чугун, алуминий и биметални. Нека разгледаме по-подробно основните предимства на всеки вид.

  1. Чугунена. Голямото търсене на такива радиатори е напълно оправдано - те се отличават с високата си топлинна мощност, здравина, издържливост, непретенциозност и достъпна цена. Ако преди появата на чугунен радиатор остави много да се желае, сега дизайнът на модерното поколение има привлекателен външен вид. Заслужава да се отбележи и тежестта на чугунния радиатор, чийто разрез е не по-малък от 7 кг.
  2. Алуминий. В сравнение с чугунните радиатори, алуминият не е толкова топлинно интензивен, но по отношение на качествата на топлопроводимост те са на максимално ниво. Алуминиевите радиатори са елегантни на външен вид и имат светли секции.
  3. Биметален. На първо място, биметалните радиатори се характеризират с висока механична якост. Във всяка секция има стоманени тръби, поради което работното налягане може да се увеличи няколко пъти. Също така, благодарение на използването на стомана, биметалните радиатори се отличават с висока устойчивост на корозия. Единственият им недостатък, може би, е значителната цена. Това се дължи на сложния процес на производство на биметал.

Радиатор в селска къща

За крайградските сгради с локално отопление най-добре е да се използват радиатори от стоманен панел. На първо място, тъй като стоманени уреди с ниско работно налягане от 6-8 атмосфери не могат да се използват в апартаменти с централна отоплителна система. Също така благодарение на отличното разсейване на топлината, стоманените радиатори могат да затоплят големи площи, характерни за къщи и вили.

Изборът на радиатора трябва да бъде взет много сериозно, поради своето качество, топлината и комфорта във вашия дом или апартамент директно зависи от времето на годината.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райониКои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райони
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Монтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерииМонтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерии
Как да изберем радиатори?Как да изберем радиатори?
Как да изберем радиатор?Как да изберем радиатор?
Радиатори за отопление на частна къщаРадиатори за отопление на частна къща
Кои радиатори са по-добри?Кои радиатори са по-добри?
Технически характеристики на чугунени радиаториТехнически характеристики на чугунени радиатори
Как да изберем биметални радиатори?Как да изберем биметални радиатори?
» » Избор на радиатор в апартамент и селска къща
© 2021 BggeHat.com