Алуминиеви радиатори

Алуминиеви радиатори

Понастоящем всички обикновени чугунени акумулатори уверено заменят радиаторите за отопление, изработени от алуминий. Нека да разгледаме техните характеристики и предимства.

Алуминиевите сплави се характеризират с ниска плътност с подчертани топлинни и механични свойства. Тези радиатори са изработени от две категории пластмасови сплави, които имат добри параметри на отливане.

Първата категория включва алуминиево-силиконови сплави, т.нар. Силуминий, които позволяват леене на тънкостенни части от сложна конфигурация. По правило силумините се топет от рециклирани материали, поради което те имат по-ниска цена. Но ако всички технологии са наблюдавани по отношение на качеството, продуктите от тях не са по-ниски от продуктите от първични суровини.

Втората категория включва екструзионни сплави, в които се добавят легиращи добавки, които им придават пластичност. Такъв материал може да бъде прокаран през стоманения профил в омекотена форма - екструзионно обработване.



Има секции и блок радиатори. Блоковете се състоят от няколко колони, които са здраво свързани помежду си, не са сменяема структура.

Основното предимство на секционните и блоковите батерии е възможността да се увеличат и прегрупират.

Класификация на радиатори по технология на производство:

  1. Твърди отливки. Този метод произвежда по-голямата част от всички алуминиеви радиатори. Състои се в леене на разтопен метал под налягане и с определена скорост в стоманени форми. Продуктът, произведен по този метод, се характеризира с наличието на абсолютно гладка повърхност, добра хомогенност на материала и прецизни геометрични размери. Като правило, този метод се използва при производството на отделни секции от радиатори, които след това се свързват заедно чрез нипели.
  2. Екструдиран. Обикновено този метод се използва при производството на цялостни, високи радиатори и колектори. Този метод се използва и за производство на вертикални батерийни клетки. Най-често това е как се правят блоковите радиатори.
  3. Екструдиран с отливка елемент. Това е комбинация от два метода, в които се екструдират вертикални елементи и се събират колектори. След това те са свързани помежду си. Този метод може да произвежда както секционни, така и блокови радиатори.

Сред техническите характеристики могат да се отбележат висок топлообмен, здравина на конструкциите, ниска инерция, благодарение на което се осигурява висока топлопроводимост на сплавта.

Е, можете да научите как да отрежете конеца на отоплителната тръба, като посетите сайта o-trubah.ru. Само там има всичко за тръби и работа с тях.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои радиатори са по-добриКои радиатори са по-добри
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Видове радиаториВидове радиатори
Какъв вид алуминиеви радиатори са по-добри?Какъв вид алуминиеви радиатори са по-добри?
Кой радиатор да избереКой радиатор да избере
Какви са разликите между биметалните и алуминиевите радиатори, които са по-добри?Какви са разликите между биметалните и алуминиевите радиатори, които са по-добри?
Кои алуминиеви радиатори са по-добри?Кои алуминиеви радиатори са по-добри?
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Радиатори за отопление, което е по-добре да избирате?Радиатори за отопление, което е по-добре да избирате?
» » Алуминиеви радиатори
© 2021 BggeHat.com