Какъв вид алуминиеви радиатори са по-добри?

Батериите са основният елемент на цялата отоплителна система. Един от основните критерии, чрез които купувачите най-често избират радиатори, е не само възможността бързо да се нагреят и ефективно да отделят топлина, но и да имат привлекателен външен вид и да се слеят добре във вътрешността на стаята.



Най-подходящите за тези условия днес са алуминиевите радиатори. И тъй като изборът на такива батерии от различни производители на текущия пазар е доста широк, клиентите често имат въпрос: кои алуминиеви радиатори са по-добре да купуват? Тази статия ще ви помогне да определите най-добрата опция за себе си, въз основа на техническите характеристики на алуминиевите радиатори, целта и марката на производителя. (Виж също: Начини за свързване на радиатори)



Производствена технология на алуминиеви радиатори


При производството на алуминиеви радиатори се използват две технологии: шприцоване и екструзия. Всеки от тези методи предполага най-ефективното използване на положителни качества на алуминий, основен от които е топлопренос.

Кастинга е сплав от алуминий и силиций. Силиконът дава на устройството по-голяма устойчивост и позволява работа на радиатори с вътрешно налягане до 16 атмосфери. Тези батерии имат широки вътрешни канали и достатъчно дебели стени. Някои от най-издръжливите радиатори са алуминиевите радиатори GlobalVox, Faral, Ferroli, Luxall, Sira.

Технологията на екструдиране предполага сглобяване на радиатори от отделни елементи, като вертикалните части са резултат от екструзия на практически чист алуминий, а колекторът е направен от силиуми. За да се свържат всички елементи заедно, се използва методът на пресоване, в резултат на което не е възможно да се добавят или отделят допълнителни части от радиатора. (Виж също: Карта на сайта 2)

Алуминиеви радиатори Alux 200

Този метод на производство е доста евтин, което пряко влияе върху тяхната цена - в сравнение с леярните радиатори, цената на екструдираните е много по-ниска. Алуминиевите радиатори Alux 200 са забележителен пример за отоплителни елементи, направени чрез екструзия.

Независимо от метода на производство, всеки алуминиев радиатор трябва да бъде покрит със специален антикорозионен агент. Въпреки това, не изключва използването на повишени количества на първичен алуминий в оборудването за леене - над 99. По последния метод също намалява образуването на газове, голям брой от които са известни, също води до преждевременно влошаване на радиатори. Например, в радиатори алуминий Rovall се съдържа вече до 99,7 първични. Останалите 0,3 метали са допълнителни примеси, които дават сила на секциите.


Технически характеристики на алуминиеви радиатори


Когато избирате батерии, обърнете внимание на следните характеристики на нагревателите, като се имат предвид условията, при които планирате да ги използвате: (Виж също: Характеристики на радиаторите)



  • Ниво на налягане. Повечето алуминиеви радиатори са предназначени за използване под налягане от 6 до 16 атмосфери, независимо дали имате затворена отоплителна система или централна. При по-трудни условия обаче е възможно да се намерят алуминиеви радиатори с налягане до 25 атмосфери.

  • Гарантирано. По правило фирмите от алуминиеви радиатори установяват гаранция за своите продукти до 15 години. Най-скъпите и маркови владетели на радиатори имат гаранция до 25 години.

  • Защита срещу вътрешна корозия. Обърнете специално внимание на тази точка, тъй като повишената киселинност на нагревателната течност може да причини непоправими щети на новите ви батерии в доста кратко време. И ако в собствената си къща можете самостоятелно да контролирате нивото на рН, тогава в жилищна сграда е малко вероятно да успеете. Затова изберете алуминиеви батерии с вътрешно покритие със специален състав. За тези цели, както алуминиев оксид, така и защитни сплави от титан и силиций, както и в алуминиевите радиатори RoyalThermo, са напълно подходящи.
  • (Виж също: Кои алуминиеви радиатори са по-добри)

Алуминиев радиатор RoyalThermo



  • Размери на радиаторите и начини на свързване. Като такива батерии, в повечето случаи се състои от секции, които могат да се добавят или отстраняват (с изключение на екструдирани радиатори, както е споменато по-горе), дължината на цялата нагревателното устройство може свободно да се контролира по желание. Височината на алуминиевите радиатори варира от 300 до 900 мм. За удобство на инсталацията се използват два вида свързване на акумулатора към централното отопление - странично и долно. Ако инсталирате радиатор с множество секции, използвайте диагонални тръби - така че топлината на устройството и разпределението на топлината ще се появят по-ефективно.

  • Боядисване и проектиране на алуминиев радиатор. Външен вид - специален момент в дизайна на бъдещия радиатор. Всяка самоуважаваща се компания предлага на клиентите си избор от няколко различни за целта отоплителни уреди с почти идентични технически характеристики. Някои елементи от алуминиеви батерии обаче имат традиционен дизайн, например оребрени странични стени за по-добро разсейване на топлината и заоблен връх за определена посока на топъл въздух. Боядисването на вашия бъдещ радиатор трябва да бъде гладко и гладко, без чипове и драскотини. В допълнение, той трябва да има защитни свойства, които са насочени срещу появата на ръжда и дефектни покрития. Що се отнася до цветовете, днес в магазините можете да намерите не само традиционни бели радиатори, но и много други нюанси. Трябва само да изберете цвета, който най-добре се вписва във вътрешността на вашата стая.




Алуминиеви радиатори


Страни, произвеждащи алуминиеви радиатори


Има фабрики, произвеждащи алуминиеви радиатори в много страни по света с развита индустриална индустрия, но най-популярните на руския пазар на отоплителни уреди са продуктите на следните държави: (Виж също: Как да изберем радиатори)



  • Италия;

  • Китай;

  • и, разбира се, Русия.


Ако искате да закупите алуминиеви радиатори, които имат повишена здравина, устойчивост на високи температури и повишено разсейване на топлината, обърнете внимание на италианските отоплителни уреди. В допълнение към всички тези характеристики, те също имат елегантен дизайн, комбиниран с универсален дизайн, който е подходящ за почти всеки интериор, компактен по размер и леко тегло. От продуктите на най-популярните италиански производители си струва да се отбележат алуминиевите радиатори Clan 500 (фирма Ferroli) и алуминиевите радиатори ExtraTherm (линия NovaFlorida). Единственият недостатък на италианските батерии е стриктното съответствие на рН баланса на нагряващата течност с марката 7.5.

Китайските уреди за отопление са подходящи за онези, които няма да надплатят за силни търговски марки и ненужни надценявани характеристики на устройствата. Въпреки предразсъдъчното отношение към китайските стоки, през последните години притокът на продукти от тази страна към Русия се е увеличил значително и качеството му се е увеличило с порядък. Широко известни на руския пазар алуминиеви радиатори OgintAlpha - продукт с китайски произход.

Продуктите от руско производство се характеризират с най-оптималната комбинация от качество и цена. В допълнение, тя е най-адаптирана за техническите характеристики на битовите отоплителни системи. Когато купувате, обърнете внимание на алуминиевите радиатори Orana - те са доста популярни сред населението и лесни за инсталиране.

Алуминиеви радиатори Orana

Освен горепосочените страни на нашия пазар могат да се намерят радиатори и други европейски производители. Малко по-малко популярни в руски алуминиеви радиатори Нами на (Унгария), алуминиеви радиатори Mirado (Испания) и алуминиеви радиатори Armatura (Полша). Тези батерии са по-малко приспособени към особеностите на руските системи за отопление, но доста твърдо заемат своето място и са много подходящи за използване в частни вили, в които работата на автономна система за отопление могат да бъдат проследени и наблюдавани по-внимателно, отколкото в сградата. И едно от безспорните им предимства е демократичната цена, съчетана с универсален дизайн.

Независимо от алуминиеви радиатори, както и някои фирми, чието производство ще да закупите - не забравяйте, че всички продукти на стойност купуват само в специализирани или направи си сам магазини, където можете, без да се провали да се даде разписка и гаранционна карта. В противен случай рискувате да получите дефектен продукт или фалшив продукт, който ще се провали в най-кратки срокове. Освен това, че ще трябва да закупите нови батерии, изтичането или разрушаването на връзките на отоплителната система ще изисква скъпи ремонти.


заключение


И така, какъв е най-добрият алуминиев радиатор? тъй като има много производители на качествени отоплителни елементи, след това, обобщавайки всичко по-горе, корелирате характеристиките на бъдещата си покупка със следните условия и фактори:



  • тип на отоплителната система (това включва налягането в тръбопровода, начина на обслужване, възможността за инсталиране на температурни регулатори, вида на тръбите);

  • вида на течността, която трябва да се използва като охладител;

  • ниво и качество на антикорозионната обработка на радиатора (вътре и отвън);

  • размерите и теглото на отоплителната секция в пълен размер;

  • външния вид на радиатора;

  • наличието на гаранция от продавача и производителя.


Не е излишно да питате и размера на брака, който се намира в една партида или емисия. Обикновено такива статистически данни от добре известни производители не са скрити, което повишава репутацията им за друга точка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райониКои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райони
Начини за свързване на радиаториНачини за свързване на радиатори
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Как да изберем радиаториКак да изберем радиатори
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Кои радиатори са по-добри?Кои радиатори са по-добри?
Алуминиеви или биметални радиатори?Алуминиеви или биметални радиатори?
Алуминиеви отоплителни радиаториАлуминиеви отоплителни радиатори
» » Какъв вид алуминиеви радиатори са по-добри?
© 2021 BggeHat.com