Алуминиеви отоплителни радиатори

Алуминиевите радиатори са много популярни сред тези, които притежават нискоетажна къща или частна къща. Помислете за отоплителните радиатори алуминий, техническите характеристики на такива устройства са най-подходящи за къщи с един, два, максимум с три етажа. Защо алуминиевите радиатори са най-подходящи за къщи в селски къщи и частни къщи, какво имат характеристики и размери?
отоплителни радиатори алуминий
Алуминиев радиатор

Видове алуминиеви радиатори и характеристики на тяхното производство

Процесът на производство на такива радиатори включва добавянето на някои силиконови добавки към алуминиевата сплав. От масата, която се оказа след смесването, са направени изцяло алуминиеви нагревателни батерии или отделни секции от отоплителния радиатор.

Има два основни начина за производство на отоплителни радиатори от алуминий:

  • Метод на екструзия;
  • Метод на леене.

Метод на леене

Този метод за производство на радиатори предполага, че всичките му секции ще бъдат произведени по отделен начин. Смес от алуминиеви и силиконови добавки се нарича силумин. Silicon добавки, които се съдържат в състава на Silumin, не превишават стойността на 12. Това е достатъчно съдържание допълнения към устройството е било достатъчно силни. Процесът на леене се осъществява под въздействието на много високо налягане.

мощност на алуминиевите радиатори
Секция от алуминиев радиатор, направена от леене

Този метод за производство на радиатори допринася за факта, че алуминиевите радиатори могат да бъдат изработени от различни форми.

Такива отоплителни радиатори са в състояние да издържат на работното налягане от 6 до 16 атмосфери. Водните канали са направени до известна степен разширени, така че водата да протича през радиатора възможно най-свободно. Стените на радиатора също имат висока якост, тъй като са направени от доста голяма дебелина.

Метод на екструзия

По-просто, този метод може да се нарече екструзия. Прилагането на този метод предполага, че всички компоненти на радиатора ще бъдат направени отделно и след това те ще бъдат прикрепени един към друг. Този метод е подходящ за производство на изключително вертикални елементи и части.

размери на алуминиеви радиатори
Радиаторът е изработен по метод на екструзия

Радиаторният колектор се излива изцяло от силиуми. Всички части са добре притиснати заедно и здраво свързани помежду си. Методът на екструзия в сравнение с метода на леене е по-евтин, но по време на работа на радиатора вече няма да бъде възможно да се подобри.

Анодизирани радиатори

Този тип радиатори са изработени от алуминий, който е преминал по-добро почистване. Също така материалът за производство на такива радиатори преминава през анодно окисляване, което до известна степен променя структурата на алуминия. Ако алуминиевите отоплителни радиатори, техните характеристики са засегнати от корозия, а след това за анодни радиатори, корозията практически не е ужасна. Индивидуалните части са взаимосвързани посредством съединители, а не, както в други случаи, чрез нипели. Тези съединители са монтирани от външната страна на нагревателя.

алуминиеви отоплителни радиатори 350 мм
Анодизиран алуминиев радиатор

Алуминиевите радиатори от анодизиран тип отвътре са напълно гладки. Това допринася за това, че те имат по-висок показател, като например пренос на топлината на алуминиеви радиатори.

Те са в състояние да издържат на по-високи експлоатационни натоварвания. Работното налягане, което те могат да издържат, може да достигне 50-70 атмосфери. Вярно е, че анодизираните радиатори се включват в по-скъпата ценова категория, отколкото обикновените алуминиеви нагревателни батерии, техническите характеристики на които са малко по-ниски.

Спецификации на отоплителните радиатори от алуминий



Първата техническа характеристика на тези радиатори е разстоянието между осите им. Стандартните стойности са 20, 35 и 50 см. Алуминиеви отоплителни радиатори 350 мм, алуминиеви радиатори с отопление 200 мм, за да купуват абсолютно неусложнени. Обаче понякога се нуждаете от радиатор с нестандартно разстояние между осите. В този случай стойността може да варира от 20 до 80 см.

отопление на алуминиеви батерии
Спецификации на отоплителните радиатори от алуминий

Преди да купите радиатор, първо трябва да измерите разстоянието под перваза на прозореца. Тъй като е необходимо да инсталирате радиатор на това място. Следователно размерът на секцията и разстоянието ще бъдат важни.

Работно налягане и неговите видове

В паспорта трябва да се посочи не само силата на алуминиевите радиатори, неговото работно налягане, но и тестът за налягане. Последният тип натиск трябва да бъде по-висок. Понякога може да се посочи и максималното допустимо налягане. За начинаещите в този случай лесно могат да се объркат всички тези ценности, които ще покаже непознати таблици.

Работното налягане е налягането, при което отоплителният радиатор ще работи. Понякога работното налягане варира от 10 до 15 атмосфери. За жилищните апартаменти не могат да се използват алуминиеви радиатори, тъй като работното налягане може да надхвърли допустимата норма няколко пъти.

отоплителни радиатори размери на алуминиевата част
Налягане на отоплителната система

Понякога изпитването на налягането е по-важно от работното налягане. Преди началото на новия отоплителен сезон е необходимо да се провери плътността на отоплителната система. За тези цели системата се изпитва при по-високо налягане от работното. Налягането може да ни каже какво може да достигне горното ниво във водата. Една атмосфера може да изстиска вода на 10 метра нагоре

Ако си купите бойлер за централно отопление, по-добре е, че той е резерва по отношение на неговите работно налягане, както се случва понякога полезността доставяне на вода под високо налягане.

Термични параметри на алуминиеви радиатори

Половината от топлината, излъчвана от алуминиевия радиатор, са топлинни лъчи. Втората половина е конвективна топлина. Алуминиевите радиатори се отличават с доста голямо разсейване на топлината, тъй като вътрешната повърхност на секциите на тези радиатори е оребрена.

Коефициентът на топлинна мощност от радиаторите трябва да бъде посочен във ватове. Също така стойността му трябва да бъде определена за един раздел.

Колкото по-голям е топлопредаването на отоплителните радиатори, толкова по-малка е тяхната инерция. Това допринася за факта, че алуминиевите радиатори са най-икономичните. Ако водата се нагрява до по-ниска температура, котелът няма да се износва толкова бързо и експлоатационният живот на алуминиевите радиатори ще бъде по-висок.

Друго плюс от алуминиеви радиатори е, че те имат по-естетичен вид. Техният външен вид и размерите на алуминиевите радиатори са в състояние да се поберат във всеки интериор и да се доближават до всички дизайнерски особености на помещението.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои радиатори са по-добриКои радиатори са по-добри
Отоплителни радиаториОтоплителни радиатори
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Какъв вид алуминиеви радиатори са по-добри?Какъв вид алуминиеви радиатори са по-добри?
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Кои радиатори са по-добри?Кои радиатори са по-добри?
Алуминиеви или биметални радиатори?Алуминиеви или биметални радиатори?
» » Алуминиеви отоплителни радиатори
© 2021 BggeHat.com